Az oldal töltődik...
Film Parádé
Uma Thurman

Uma Thurman

Született: Boston, Massachusetts, 1970.04.29.
Uma Thurman (Uma Karuna Thurman) Golden Globe-díjas és Oscar-díjra jelölt amerikai színésznő.

Anyja pszichoterapeuta, apja tibeti buddhista szerzetes és egyetemi tanár. Uma otthagyta a gimnáziumot, hogy New Yorkba költözhessen. Modellként dolgozott, első filmszerepe egy vámpír volt a Kiss Daddy Goodnight-ban. Az 1988-as Veszedelmes viszonyok után vált erotikus karaktereket megformáló színésznővé. A következő években több főszerep kísérte karrierjét, de igazán ismert a Ponyvaregényben lett. A drogos Mia Wallace megformálásáért a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díj-ra is jelölték. Később vígjátékokban is játszott.

Gary Oldman színész felesége volt 1990-től 1992-ig és kapcsolata volt még Timothy Huttonnal és Robert De Niróval is. Később férjhez ment Ethan Hawke-hoz, aki filmbéli partnere volt a Gattacában is, ennek forgatásán ismerkedtek meg. Két gyermekük született: lánya, Maya Hawke 1998-ban, fia, Levon Roan Thurman-Hawke 2002-ben. 2005-ben elváltak. Harmadik gyermeke (kislány) Arpad Bussonnal való kapcsolatából született 2012-ben.

Uma Thurman a következő filmes cikkekben szerepel:

Nagypapa hadművelet szinkronos filmelőzetes
13 legkedveltebb antihős a szavazatok alapján
11 híresség és a gyereke, akik nagyon hasonlítanak egymásra (hasonló korú fotókkal)
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.