Az oldal töltődik...
Film Parádé
Willem Dafoe

Willem Dafoe

Született: Appleton, 1955.06.22.
Willem Dafoe (William J. Dafoe) amerikai színész. Kétszer jelölték Oscar-díjra és egyszer Golden Globe-díjra.

Dafoe hetedik gyerekként született egy nyolcgyerekes családban 1955-ben, William J. Dafoe néven a wisconsini Appletonben. Édesanyja Muriel Isabel ápoló, édesapja Dr. William Alfred Dafoe sebész volt.

Nevét az iskolában változtatta Williamről Willemre. Az Appleton East High Schoolban érettségizett, majd drámát tanult a Wisconsin-Milwaukee Egyetemen. Elköltözött New York Citybe és csatlakozott a Performance Grouphoz. Dafoe filmkarrierje 1981-ben kezdődött.

A fia, Jack 1982-ben született. Dafoe 2005-ben megházasodott, felesége Giada Colagrande olasz filmkészítő, színésznő.

Filmjei a teljesség igénye nélkül: A mennyország kapuja, Ha eljönnek a bomberek, Élni és meghalni Los Angelesben, A szakasz, Lángoló Mississippi, Saigon: Tiltott zóna, Krisztus utolsó megkísértése, Született július 4-én, A pokol bajnoka, Veszett a világ, Intruderek támadása, Távol és mégis közel, A tanú teste, Végveszélyben, A graffiti királya, Az angol beteg, Kisvárosi gyilkosság, Féktelenül 2. – Teljes gőzzel, Testvérbosszú, A vámpír árnyéka, Állati kiképzés, A szexfüggő, Pókember 1-2-3, Volt egyszer egy Mexikó, Az emberrablás, Ripley a mélyben, Érzelmek sűrűjében, A belső ember, A gyilkolás művészete, Rémségek cirkusza, Antikrisztus, Az utolsó kém, A orvvadász, A orvvadász, A harag tüze, A Grand Budapest Hotel, A nimfomániás 1-2. rész, Az üldözött, Csillagainkban a hiba, John Wick, Fiam nélkül soha, Züllöttség, Gyilkosság az Orient expresszen, Hét nővér, Floridai álom, Aquaman, Árva Brooklyn, A világítótorony, Togo, Az utolsó akarat

Willem Dafoe a következő filmes cikkekben szerepel:

Togo (2019) filmelőzetes
Vadon hívó szava szinkronos filmelőzetes
Így néznek ki a Pókember szereplői közel két évtized után
Úgy tűnik elég nagy bukta lesz A vadon hívó szava
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.