Az oldal töltődik...
Film Parádé
Woody Harrelson

Woody Harrelson

Született: Midland, Texas, 1961.07.23.
Amerikai szinész.

Woody Harrelson karrierje során 2010-ig több mint 60 filmben játszott, többféle műfajban, a B-kategóriás filmektől a szórakoztató családi filmeken és többszörös Oscar-díjat hozó mozikon át a komoly filmdrámákig.

A főiskola elvégzése után New Yorkba ment, ahol több évadig szerepelhetett a Cheers című vígjátéksorozatban. Emellett elkezdhetett filmekben játszani. Első filmje az 1986-os Vadmacskák volt, mely nem csak Woody, de Wesley Snipes filmes debütálása is volt. Ezután 1990-ig csak TV-filmekben játszott. A Paul Reiser Out on a Whim egy 1987-es tv-film volt, melyet jelöltek a Hét tv-filmjének[5] és amelyben olyan tv-sztárok játszottak, mint Lance Henriksen, és Elliott Gould. Ezután a Bay Coven című horror következett, mely az átlagon felüli színvonal tipikus példánya volt. A filmet Carl Schenkel rendezte, aki ugyan soha nem lett nagy rendező, de olyan sztárok dolgoztak később a kezei alatt, mint Denzel Washington vagy Rutger Hauer.[6] Az 1987-es Mickey's 60th Birthday-ban, mely inkább egy hosszúra sikeredett Cheers rész lett, így tv-filmként adták ki. A Killer Instinct című tv-filmben már főszerepet kapott és úgy tűnt, a siker Woody ölébe pottyant. Az előrelépés Hollywoodban látszólag még különösebb erőfeszítésbe sem került. Könnyedén vált tapasztalatlan figurából ismert tévés arccá, számos tv-filmjével és vígjáték sorozatával a zsebében.

Az 1992-es év nagy kiugrást jelentett Harrelson filmes karrierjében. A Zsákolj, ha tudsz! című vígjátékról ugyan a közönség megosztott véleménnyel volt, őt kritikusok azonban dicsérték. Ebben a filmben a Vadmacskák után ismét együtt játszott Wesley Snipesszal.

Woody Harrelson a következő filmes cikkekben szerepel:

Zombieland - A második lövés
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.