Az oldal töltődik...
Film Parádé

AKCIÓ FILMEK

Itt vannak a legjobb akció film cikkek napi frissítésben. Ha szereted az akciófilmeket, akkor jó helyen jársz. Az akciófilm olyan film műfaj, amelyben a főszereplő, vagy főszereplők olyan események sorozatába kerülnek, amelyek jellemzően erőszakot, harcot, fizikai látványosságokat és őrült üldözéseket tartalmaznak. Az akciófilmekben hagyományosan megtalálhatók a robbanások, az ökölharcok, a lövöldözések és az autós üldözések.

Kiadtak egy 8 perces videót a Csillagok Háborúja: Skywalker kora forgatásáról
2019.12.16. Monday
326 megtekintés
326
A Lucasfilm megosztott egy nyolc perces videót, amit a forgatásokon készített felvételekből vágtak össze a rajongóknak. Nagyon sok érdekes és izgalmas dolgot lehet megtudni belőle, de arra tökéletesen figyeltek, hogy ne lehessen belőle következtetéseket levonni a mozikban napokon belül debütáló Csillagok Háborúja: Skywalker kora film kimenetelére vonatkozólag. Egy nagyon kedves utalás is van a filmben Carrie Fisher-re.
Mátrix 4 és John Wick 4 ugyanazon a napon a mozikban?
2019.12.12. Thursday
341 megtekintés
341
Miután az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején Neo-t játszotta a Mátrix franchise-ban, úgy tűnt, hogy Reeves akciósztár lett, de egy hosszabb szünet következett. Aztán amikor 2014-ben bemutatták a John Wick-et,  akkor újjáéledt Reeves akciósztár karrierje, de már nem szuperhőst alakított. A közönség pedig nagyon szerette a John Wick-et. Most megjelent mindkét filmnek a mozikba kerülési dátuma és ez több kérdést felvet.
Dolittle
2019.12.08. Sunday
7 megtekintés
7
Dr. John Dolittle (Robert Downey Jr.) zárkózottan él a birtokán egy állatsereglettel, miután a felesége meghal. Hét évvel a szerencsétlen eset után a királynő megbetegszik és magához hívatja Dolittle-t, mivel Ő a viktoriánus kor egyik leghíresebb orvosa és állatorvosa. Dolittle elindul a hajójával és néhány állattal, hogy egy mítikus szigeten megkeresse a királynő egyedüli gyógymódját.
Léghajósok (2019) feliratos filmelőzetes
2019.12.08. Sunday
5 megtekintés
5
A Léghajósok egy megtörtént eseményen alapuló film. Amelia Wren (Felicity Jones) a kalandvágyó léghajós, és egy meteorológus, James Glaisher (Eddie Redmayne) 1862-ben azt a közös célt tűzik ki maguk elé, hogy a léghajójukkal minden korábbinál magasabbra repülve bővítsék az emberiség ismereteit az időjárás pontosabb előrejelzésének érdekében. Csakhogy a túl nagy magasságban meg kell küzdeniük az oxigénhiánnyal és a léghajó sérülésével.
Árok (2020) szinkronos filmelőzetes
2019.12.07. Saturday
440 megtekintés
440
Nyolc kilométerre a szárazföldtől és 11km mélyen a víz alatt egy kutatóbázison játszódik a történet. Ebben a mélységben a túlélés esélye egy 10-es skálán tíz, amikor egy földrengés megrongálja a kutatóbázist. Az iszonyatos nyomás nem viccel. A személyzet elindul a tenger fenekén gyalog az állomásra, de azzal, hogy belefúrtak az óceán fenekébe, valamit kiszabadítottak.
007: Nincs idő meghalni magyar feliratos filmelőzetes
2019.12.05. Thursday
137 megtekintés
137
A jövőre mozikba kerülő 007: Nincs idő meghalni, 25. James Bond filmben láthatjuk utoljára Daniel Craig-et James Bond-ként. Már beindultak a spekulációk arról, hogy ki válthatja ebben a szerepben Craig-et. A fő történet szál az, hogy Bond visszavonult és pihenéssel töltené az idejét, de egy barátja felkeresi, hogy segítsen neki felgöngyölíteni egy nagy, nemzetközi összeesküvést. Nézd meg a magyar feliratos trailert!
Fekete özvegy első filmelőzetes
2019.12.03. Tuesday
241 megtekintés
241
Váratlanul megérkezett Scarlett Johansson új filmjének, a Fekete özvegy-nek az előzetese. Az előzetesben láthatunk Budapesti felvételeket és akciókat is bőségesen.  Fekete Özvegy ellenfele egy zsoldos, aki különleges képességeinek köszönhetően azonnal le tudja másolni mások mozdulatait. A történet maga az Amerika kapitány: Polgárháború utáni időben játszódik.
John Wick 4: Lance Reddick szerint ütemezési problémák adódhatnak
2019.11.30. Saturday
403 megtekintés
403
Nemrégiben derült ki, hogy a John Wick negyedik része 2021. május 21-én érkezik a mozikba, amiről mi is hírt adtunk egy korábbi cikkben. A legfrisebb jelentések szerint ütemezési problémák adódhatnak a film forgatásánál, mivel Keanu Reeves annyira népszerű színész, hogy mindenki vele szaretne forgatni. Keanu 3 filmet is forgatni fog a közeljövőben. Lance Reddick szerint ez zavart okozhat a John Wick 4 elkészítésénél. Olvasd el, hogy mit nyilatkoztak.
Új teaser került fel a Csillagok háborúja: Skywalker kora-hoz. Tele van új jelenettel.
2019.11.25. Monday
256 megtekintés
256
Új, fél perces TV előzetes jelent meg a Star Wars : Skywalker kora-hoz, ami sok olyan jelenetet tartalmaz, amit eddig nem lehetett látni. Az előzetes szemmel láthatóan inkább a gonoszokkal foglalkozik. A Sith-csapatok és a Ren-lovagok teljes bemutatkozásra állnak fel, miközben a császár azt mondja: "Az utazásod végéhez közeledik." Úgy tűnik, hogy a rajongóknak is lassan véget ér ez a hosszú utazás (sorozat). Nézd meg most az előzetest!
Kicsoda Jannah a Csillagok háborúja 9-ben? Naomi Ackie megosztott pár fontos infót.
2019.11.25. Monday
17 megtekintés
17
Egyre közeledik az időpont amikor végre meg lehet majd nézni a mozikban a Csillagok háborúja: Skywalker kora-t. Naomi Ackie, aki a Star wars:  Skywalker korában Jannah-ot formázza meg, megosztott pár izgalmas információt a titokzatos karakteréről. JJ Abrams, a többi szereplővel és a stábbal együtt nagy munkát végeztek, és a film minden részletét titokban tartják. Nagyon kevés információt osztanak meg. Olvasd el, mit nyilatkozott.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

AKCIÓ MŰFAJ

Az akciófilmekre általában jellemző, hogy a főhős életveszélyes helyzetekbe kerül. A CGI fejlesztése olcsóbbá és könnyebbé tette az akciójelenetek forgatását és más vizuális effektusok létrehozását, amelyek régebben csak profi kaszkadőrök segítségével volt lehetséges régebben. A jelentős mennyiségű CGI-t tartalmazó akciófilmekre adott reakciók azonban vegyesek voltak, mivel a filmeket, amelyek számítógépes animációkat használnak irreális, nagyon hihetetlen események létrehozására, gyakran kritizálják. Az akciók már régóta ismétlődő elemei a filmeknek, de az akció film műfaja az 1970-es években kezdett fejlődni, a kaszkadőrökkel és a speciális effektusok terjedésével együtt.