Az oldal töltődik...
Film Parádé

ANIMÁCIÓS FILMEK

Itt vannak a legjobb animációs film cikkek napi frissítésben. Az animáció olyan filmkészítési technika, amely élettelen tárgyak, rajzok vagy ábrák egyenkénti elkészítésével olyan illúziót kelt a nézőben, mintha az egymástól kismértékben eltérő képkockák sorozatából összeálló filmben, a szereplők megelevenednének vagy élnének. Az animációs filmeknek számos változata létezik, közvetlenül a filmre rajzolástól kezdve a homokkal rajzoláson át az élő szereplőkkel együtt játszó rajzfilmfigurákig. Számítógép segítségével az animáció egyre közelebb jut a valós, életszerű lények reális mozgatásához és szinte korlátlan fantáziájú szereplőket és háttereket lehet előállítani.

Befutott a Scooby legújabb magyar nyelvű előzetese
2020.03.08. Sunday
6 megtekintés
6
Rengeteg vicces és szórakoztató jelenettel megérkezett Scooby-Doo új, szinkronos előzetese. Annyi jó jelenet volt benne, hogy alig bírtam választani kezdőképet. Scooby-Doo eredettörténete (mert minden hősnek jár egy eredettörténet) remek szórakozást fog nyújtani gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, amikor május 14-én Bozont, Scooby-Doo, Vilma, Diána és Fred elindulnak, hogy megküzdjenek Cerberus-al a szellemkutyával.
Szörnyviadal előzetes
2020.03.01. Sunday
11 megtekintés
11
A szörnyviadalban (Rumble) gigászi szörnyek szórakoztatják az embereket azzal, hogy összecsapnak a ringben. A film az előzetes alapján nagyon szórakoztatónak tűnik. Steve, az egyik szörny arról álmodozik, hogy ő lesz a Szörnyviadal  pankrátor bajnoka, amivel apja nyomdokaiba tudna lépni, ám az odáig vezető út cseppet sem könnyű, hiszen a jelenlegi bajnok, Tentacularis legyőzhetetlennek tűnik.
Medvevilág Szicíliában szinkronos előzetes
2020.01.25. Saturday
166 megtekintés
166
A Vörös teknős alkotóinak új animációs filmje a Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve alapján készült. Egy csapat vadász elrabolja a medvekirály fiát, Tónit, erre a medvék népe elindul, hogy kiszabadítsa az emberek fogságából. A Szicíliában játszódó történet az emberek és a medvék együttéléséről is szól. A filmet 2020. április 9-től nézheted meg a moziban.
Nyúl Péter 2 - Nyúlcipő Magyar szinkronos előzetes
2020.01.22. Wednesday
17 megtekintés
17
A 2018-ban nagy sikert aratott, nagyszájú nyúl története idén folytatódik. Az első rész tanyavilága helyett immár a nagyvárosban bonyolódik a történet. Természetesen az új részből nem maradt ki Bea és Thomas. A kék kabátjában feszítő, vidám természetű Nyúl Péter a nadrágviselésnek nem híve, annak azonban igen, hogy egy nyuszinak mindenhez joga van. A még felnőtteknek is szórakoztató animációs filmet tavasszal nézhetitek meg a mozikban.
Trollok a világ körül szinkronizált filmelőzetes
2019.12.15. Sunday
17 megtekintés
17
A szemetek nem szokott hozzá ennyi színhez és ennyi pompához. Túl sok búskomor filmet néztek túl sok borongós antihőssel. Talán itt az ideje, hogy egy kis napfényt engedjetek az életetekbe. Ezt gondolják az aranyos trollok. De vannak másféle trollok is, akik el akarják pusztítani a többieket. Másképp táncolnak és másképp zenélnek és azt hiszik, hogy csak a Rock zene a jó. Nézd meg ezt a filmelőzetest, ami már magában is szórakoztató.
Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa szinkronizált filmelőzetes
2019.12.02. Monday
13 megtekintés
13
Villám bejelentette éjjel, hogy nyugdíjba vonul. Pamacs a kis lovacska, most megmutathatja, hogy van olyan jó szánhúzó, mint a rénszarvasok. Vajon Pamacsnak sikerül megnyernie a versenyt és Ő is beállhat Rudolf és a többi rénszarvas közé? A rénszarvasok nem fogadják túl szivélyesen a csöpp lovacskát, így nem lesz könnyű a küzdelem.
Előre (2019) szinkronizált filmelőzetes
2019.11.28. Thursday
12 megtekintés
12
Egy fantasy violágban élő két fivér, 16-éves korukban kapnak egy ajándékot (egy varázsbotot), amit az édesapjuk hagyott rájuk. A varázsbothoz mellékelt leírás szerint, a varázsbot egyetlen napra vissza tudja varázsolni az édesapjukat. Egy újabb remek film a Toy Story és a Hihetetlen család alkotóitól. A két kalandor útra kél, hogy a félig sikerült varázslatot helyrehozzák. Nézd meg mindkettő szinkronos trailert!
Jégvarázs 2 leleplezte a népszerű Tarzan teóriát
2019.11.27. Wednesday
263 megtekintés
263
Az első Jégvarázs film a hasonló szokásos filmekhez képest egy új dolgot hozott el, ami nagy sikert is aratott. Nevezetesen a Disney hercegnőt, aki a saját kezébe veszi a dolgokat és nem várja meg, hogy a herceg megmentse. A fiilmről a rajongók sokat vitatkoztak és rengeteg rajongói elmélet is kialakult. Ezek közül az egyik legnépszeűbbet, a Tarzan elméletet leleplezte a Jégvarázs 2.
Lelki ismeretek (2020) szinkronos filmelőzetes
2019.11.24. Sunday
6 megtekintés
6
A kétszeres Oscar-díjas Pete Docter az Agymanók, a Fel és a Coco készítőjének új  filmje. Mit szeretnél, miről emlékezzenek rád? Egy válságba került zenész, Joe Gardner, aki elvesztette a zene iránti érdeklődését, egyszer csak a testén kívül találja magát és egy fiatal szellem segítségével kell visszatalálnia önmagához. Nézd meg a szinkronos trailert.
Potom 35 millió dollárba került a Sonic a sündisznó újjátervezése? Vagy mégsem?
2019.11.19. Tuesday
290 megtekintés
290
A VFX csapata hónapokon keresztül dolgozott a Sonic a sündisznó újjátervezésén. Meg kell hagyni az eredmény jó lett. Ezt Magad is megnézheted a legutolsó előzetesben és van ott egy összehasonlító videó is, hogy milyen volt és milyen lett. Szóval, mennyibe került valójában a Paramount Pictures számára a Sonic nagyjavítása? Úgy tűnik, nem olyan sokba, mint amiről beszámoltak.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

ANIMÁCIÓS MŰFAJ

A 19. században a fenakisztoszkóp, zoetróp és praxinoszkóp és a hasonló pörgetős füzetek voltak az első korai animációs eszközök, melyek mozgást jelenítettek meg, de az animáció nem fejlődött sokkal tovább a mozgókép film felfedezéséig. Az első rajzfilmet a francia Émile Cohl készítette 1908-ban Fantasmagorie címmel. Az 1914-es Gertie the Dinosaur Winsor McCaytől volt az egyik első sikeres animációs film. Ezt tartják az első igazi képviselőjének a karakterközpontú animációnak. A kézzel rajzolt animációs filmek helyét az ezredforduló óta a 3D-s komputeranimációs (CGI) filmek vették át. Az animációs filmek a fiatalabb korosztály kedvencei lettek. Elég csak megnézni például Jégvarázs animációs filmeket. Mindkettő hatalmas népszerűségnek örvend és hatalmas bevételt termel. Élö szereplős animációs filmre egy jó példa a Sonic, a sündisznó, melyben az animált szereplők mellett olyan sztárok játszanak, mint Jim Carrey.