Az oldal töltődik...
Film Parádé

ANIMÁCIÓS FILMEK

Itt vannak a legjobb animációs film cikkek napi frissítésben. Az animáció olyan filmkészítési technika, amely élettelen tárgyak, rajzok vagy ábrák egyenkénti elkészítésével olyan illúziót kelt a nézőben, mintha az egymástól kismértékben eltérő képkockák sorozatából összeálló filmben, a szereplők megelevenednének vagy élnének. Az animációs filmeknek számos változata létezik, közvetlenül a filmre rajzolástól kezdve a homokkal rajzoláson át az élő szereplőkkel együtt játszó rajzfilmfigurákig. Számítógép segítségével az animáció egyre közelebb jut a valós, életszerű lények reális mozgatásához és szinte korlátlan fantáziájú szereplőket és háttereket lehet előállítani.

 Szörnyen boldog Halloween
2019.11.02. Saturday
7 megtekintés
7
Egy árva kislány egyetlen kivánsága, felnőtt korára valósággá válik és megváltoztatja az életét. Azonban a túlvilági lelkek megidézése nem gyerekjáték. Két barátjával útjuk egy varázslatos és elbűvölő világba vezet, ahol új barátokra és félelmetes kalandokra lelnek. Ismerj meg Te is egy új, szörnyen szellemes világot.
Clara - Egy tündéri kaland (2019)
2019.10.28. Monday
22 megtekintés
22
A Clara egy tündéri kaland egy elbűvölő animációs film. Clara,törpökkel, sárkányokkal és tündérekkel teli világban él, amit egy álnok varázsló ténykedése fenyeget. A veszélyt csak ő és cimborái képesek elhárítani. Tökéletes film egy hétvégi családi mozizásra. Nézd meg a trailert most!
Jetikölyök filmelőzetesek
2019.10.25. Friday
8 megtekintés
8
Nézd meg a Jetikölyök filmelőzeteseit egy helyen! Összeválogattuk az elérhető filmtrailereket. Aranyos animációs film, amit minden kisgyerekes családnak érdemes megnéznie.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

ANIMÁCIÓS MŰFAJ

A 19. században a fenakisztoszkóp, zoetróp és praxinoszkóp és a hasonló pörgetős füzetek voltak az első korai animációs eszközök, melyek mozgást jelenítettek meg, de az animáció nem fejlődött sokkal tovább a mozgókép film felfedezéséig. Az első rajzfilmet a francia Émile Cohl készítette 1908-ban Fantasmagorie címmel. Az 1914-es Gertie the Dinosaur Winsor McCaytől volt az egyik első sikeres animációs film. Ezt tartják az első igazi képviselőjének a karakterközpontú animációnak. A kézzel rajzolt animációs filmek helyét az ezredforduló óta a 3D-s komputeranimációs (CGI) filmek vették át. Az animációs filmek a fiatalabb korosztály kedvencei lettek. Elég csak megnézni például Jégvarázs animációs filmeket. Mindkettő hatalmas népszerűségnek örvend és hatalmas bevételt termel. Élö szereplős animációs filmre egy jó példa a Sonic, a sündisznó, melyben az animált szereplők mellett olyan sztárok játszanak, mint Jim Carrey.