Az oldal töltődik...
Film Parádé

FILMDRÁMÁK

Itt vannak a legjobb dráma kategóriájú cikkek napi frissítésben. A filmdrámák gyakran nyúlnak valós problémákhoz, a közelmúltban vagy régebben megtörtént eseményekhez. Története erőteljes, a főszereplők átalakulnak benne, a szereplők között meglévő vagy kialakuló kapcsolatok erősek és gyakran éles fordulatot vesznek.

Csiszolatlan gyémánt (Uncut Gems) feliratos filmelőzetes
2020.01.10. Friday
30 megtekintés
30
Végre megérkezett a feliratos filmelőzetes Adam Sandler új, Oscar gyanús filmjének, a Csiszolatlan gyémánt-nak az előzetese. A film egy New York gyémántnegyedében tevékenykedő ékszerészről szól, aki kockázatos szakmája mellett is szeret kockáztatni, és meglehetősen nagy tétekben fogad sportversenyekre. Egy nap azonban köt egy őrült fogadást, és ezután minden összeomlik: a hitelezői a pénzüket követelik.
Volt egyszer egy... Hollywood (2019)
2020.01.09. Thursday
6 megtekintés
6
Tarantino legújabb filmje Los Angelesben játszódik 1969 nyarán. A főszereplője az állástalan színész, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) és a kaszkadőre és barátja, Cliff Booth (Brad Pitt). Együtt próbálnak boldogulni Hollywoodban akkoriban, amikor Charles Manson és szektája brutális módon meggyilkolta az állapotos Sharon Tate-t. A film ugyanolyan véres és gyilkos humorú, ahogy megszokhattuk Tarantíno-tól.
A boldogságvirág filmelőzetes
2020.01.04. Saturday
5 megtekintés
5
Egy cégnél, ahol Alice dolgozik, kifejlesztik a világ első hangulatjavító, antidepresszáns virágát, amivel szeretnék boldogabbá tenni az emberiséget. Alice hazavisz egy virágot a fiának, Janónak. A fiú alaposan beleszippant, ami nem egészen azt a hatást váltja ki nála, amit Alice szeretne, mivel a fiú rájön, hogy jól kijön az apjával és vele szeretne élni. Mintha Janó már nem Janó lenne. A virág pollenje okozott nála valamit.
Kristen Stewart elárult több izgalmas részletet az Árok forgatásáról
2020.01.02. Thursday
30 megtekintés
30
Pont egy hét múlva kerül a mozikba Kristen Stewart sci-fi horror filmje az Árok. A film már 2017-ben le lett forgatva, vagyis már egy jó ideje készen van. De amikor filmezték, a lehető legnagyobb mértékben gyakorolták a mutatványokat, szemben a vizuális effektusokkal. Tehát a színészeknek nem kellett csalniuk, hogy félnek. Stewart most elárulta többek között azt is, hogy mi volt a legfélelmetesebb része a forgatásnak.
Henry Cavill annyira megszállottja volt a Witcher karakterének, hogy hazavitte a jelmezt
2020.01.02. Thursday
1147 megtekintés
1147
Alig néhány hét után a Vaják (The Witcher) visszaigazolást nyert a Netflix számára, bár vannak más vélemények. Utólag úgy tűnik, hogy a videójáték adaptáció virágzik, bár a videojátékokból készült élőszereplős adaptációk általában csalódást okoznak. Szerencsére, ha olyan magas színvonalú csillag szerepel benne, mint Henry Cavill, akkor az határozottan segít, főleg mivel ő ugyanolyan nagy Witcher rajongó, mint bárki más.
Felújítva újra mozikba kerül a Jöjj és lásd! háborús film. Itt az előzetese.
2019.12.28. Saturday
55 megtekintés
55
Az utóbbi években az olyan filmek, mint a Schindler listája meg a Ryan közlegény megmentése szoktak szerepelni azokban a vitákban, amik a legjobb háborús filmekről szoktak zajlani. Sajnos az egyik legjobb háborús filmet, az 1985-ös Jöjj és lásd!-ot méltatlanul elfeledték. Szerencsére, a Janus Films a közelmúltban újratervezte a filmet, amely 2K-s helyreállítási javítást kapott, és újra adni fogják a mozikban. A film nagyon durva jeleneteket is tartalmaz.
Zárójelentés filmelőzetes
2019.12.27. Friday
9 megtekintés
9
Egy új magyar dráma Szabó Istvántól. A fő történeti szál egy nyugdíjazott professzorról szól, aki úgy gondolja, hogy épp ideje leköltözni vidékre a szülőfalujába, hogy körzeti orvosként legyen a falu lakóinak hasznára. A faluban azonban nem mindenki örül neki és belekeveredik a politikai csatározásokba is. Stephanus-nak ideje szembenéznie a múlt kísérteteivel. A remek színészgárdából kiemelném Eperjes Károlyt, Stohl Andrást és Udvaros Dorottyát.
Fantasztikus forgatásos és egy exkluzív videó a Top Gun 2: Maverick-hez
2019.12.25. Wednesday
661 megtekintés
661
Ebben a videóban megnézheted, hogy milyen kemény munkát végzett Tom Cruise és a stáb a Top Gun 2: Maverick forgatásakor. A pilótafülke elejére szerelt kamerákon keresztül nagyon átjön, hogy milyen borzalmas terhelést jelent a pilóták szervezetének a vadászrepülő vezetése. Nagyon érdekes és egyedi videót kaptunk ezzel.
Corpus Christi (2019) feliratos filmelőzetes
2019.12.23. Monday
4 megtekintés
4
Lengyel dráma ami megtörtént eseményt dolgoz fel. A film a 20 éves Daniel (Bartosz Bielenia) története, aki a javítóintézetből kikerülve papnak áll. A Corpus Christi egy megindító és provokatív történet az ember spirituális átalakulásáról, új nézőpontból közelít az Istenbe vetett hithez. A film a jó és gonosz konfliktusát ábrázolja a mai társadalomban.
In the Heights - New York peremén feliratos filmelőzetes
2019.12.22. Sunday
18 megtekintés
18
Az azonos című, nagy sikerű Broadway musical film változata. A történet New York City dominikai-amerikaiak által lakott negyedében, Washington Heightsben játszódik, és mindezt hip-hop, salsa, merengue és soul zenés betétekkel adják elő. Egy manhattani bódéárus, Usnavi azon vívódik, hogy bezárja-e a boltját és visszavonuljon-e a Dominikai Köztársaságba, miután megörökölte nagymamája vagyonát.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

DRÁMA MŰFAJ

A drámai témák szinte kimeríthetetlenek. Ez lehet társadalmi probléma, faji, vallási ellentét, előítélet, politikai botrány vagy zavargás, kábítószer-függés, szegénység, bűnügy (főleg gyilkosság), alkoholizmus, osztályellentét, szexuális kilengés, mentális probléma, korrupció, erőszak, törvénytelenség, háború, természeti katasztrófa, műszaki hiba, sport, stb. A filmdráma tekinthető a legnagyobb filmes műfajnak, aminek sok alműfaja van (pl. romantikus film, filmvígjáték, stb). Ide tartozik a thriller, a melodráma, a történelmi dráma, és általában az életrajzi film is. Ennek megfelelően egy filmet lehet drámának nevezni és ugyanakkor romantikus filmnek is. Rengeteg jó filmdrámából lehet válogatni. Például ott van a Hatodik érzék, a Harcosok klubja, a Ryan közlegény megmentése, vagy A remény rabjai.