Az oldal töltődik...
Film Parádé

FILMDRÁMÁK

Itt vannak a legjobb dráma kategóriájú cikkek napi frissítésben. A filmdrámák gyakran nyúlnak valós problémákhoz, a közelmúltban vagy régebben megtörtént eseményekhez. Története erőteljes, a főszereplők átalakulnak benne, a szereplők között meglévő vagy kialakuló kapcsolatok erősek és gyakran éles fordulatot vesznek.

Three Christs (Három krisztus) filmelőzetes
2019.12.21. Saturday
14 megtekintés
14
A történet egy elmegyógyintézetben játszódik. Három paranoid és skizofrén férfi, akik mind Krisztusnak képzelik magukat. A film olyan szereplőgárdát vonultat fel, hogy sanszos, hogy remek film lesz. Peter Dinklage (Trónok harca) alakítja Joseph-et, Walton Goggins (Tomb Raider 2018) játssza Leon-t és Richard Gere Dr. Stone-t. A film igaz történet alapján készült.
A bőrömben feliratos filmelőzetes
2019.12.21. Saturday
14 megtekintés
14
A Gettómilliómos producerének új filmje, mely egy igaz történetet dolgoz fel. A 60-as-80-as évek között sok nigériai gyerek kerül Nagy-Britanniába a jobb élet reményében. A britek nem annyira örülnek a sok szinesbőrűnek. Rengeteg rasszista megnyilvánulás éri őket. A főszereplő csatlakozik a Skinhead-ekhez is, hogy befogadják. A film a gyűlöletről és reményről szól. Felkavaró, igaz történet.
Új előzetest kapott az 1917. Ezt a filmet látni kell.
2019.12.19. Thursday
66 megtekintés
66
Új filmelőzetest kapott Sam Mendes (Skyfall, Amerikai szépség) gyönyörűen fényképezett, elképesztően feszült atmoszférájú filmje. A film egyik különlegessége, hogy látszólag vágás nélkül kerül a nézők elé a két katona élet-halál harca, olyan érzést keltve, mintha valós időben követnék nyomon az izgalmas akciókat. Az új előzetesből is látszik, hogy ez milyen jól sikerült háborús film lesz.
Új, fantasztikus előzetest kapott a Top Gun: Maverick
2019.12.16. Monday
436 megtekintés
436
Pár órája érkezett meg az új előzetes a Top: Gun: Maverick-hez, amiben az első előzeteshez hasonlóan, intenzív repülési jelenetek láthatók Tom Cruis-zal. Nekem a legjobban az tetszett, amikor két repülő között felrepül a harmadik (az előzetesben 1:31-nél). A Top Gun: Maverick az 1986-os film folytatása. Nézt meg a friss trailert!
Árok (2020) szinkronos filmelőzetes
2019.12.07. Saturday
440 megtekintés
440
Nyolc kilométerre a szárazföldtől és 11km mélyen a víz alatt egy kutatóbázison játszódik a történet. Ebben a mélységben a túlélés esélye egy 10-es skálán tíz, amikor egy földrengés megrongálja a kutatóbázist. Az iszonyatos nyomás nem viccel. A személyzet elindul a tenger fenekén gyalog az állomásra, de azzal, hogy belefúrtak az óceán fenekébe, valamit kiszabadítottak.
Emma (2020) szinkronos filmelőzetes
2019.12.06. Friday
2 megtekintés
2
Íme, új szemszögből Jane Austen szeretett komédiája a szerelemről és annak minden meglepetéséről. Biztosan remek szórakozást fog nyújtani ez a film mindenkinek, aki megnézi. Már az előzetes elejét se lehet kibírni nevetés nélkül, amiről Bill Nighy (aki többek közt az Igazából szerelemben játszotta Billy Mack-et) gondoskodik. A film remek szereplőgárdát vonultat fel. Nézd meg ezt a vicces filmelőzetest.
Macskák (2019), új filmelőzetes érkezett
2019.11.29. Friday
43 megtekintés
43
A Macskák előző filmelőzetese sok embernél kiverte a biztosítékot azzal, hogy a sztárok, akik szerepelnek a filmben (Ian McKellen, Judi Dench, Idris Elba, Jennifer Hudson, Rebel Wilson, Taylor Swift és James Corden) nem macskáknak öltöztetve játsszák a szerepüket, hanem számítógépes technológia segítségével alakultak át. Itt van hát az előző és a friss előzetes is, hogy össze tudd hasonlítani, hogy jobb lett-e az új filmelőzetes, vagy nem.
Tel-Avivban minden megtörténhet (2019) feliratos filmelőzetes
2019.11.28. Thursday
4 megtekintés
4
A film (luxemburgi-belga-izraeli-francia romantikus dráma, vígjáték) a velencei filmfesztivál Horizontok programjában mutatkozott be, itt két díjjal is elismerték, majd számos további nemzetközi díjat nyert. A történet főszereplője Szalám, aki elkezd írni egy könyvet, de a befejezés miatt összetűzésbe kerül a történet finanszírozóival és ez miatt emberi  és alkotói válságba kerül. Nézd meg a trailert!
Boldog idők (2019) feliratos filmelőzetes
2019.11.26. Tuesday
12 megtekintés
12
A film lényege, hogy színészekkel és díszletekkel különböző korok illúzióját állítják elő azoknak, akik ezt igénylik és meg is tudják fizetni. A főszerepben egy idősödő házaspár áll. A férfi szeretné a kihült kapcsolatát úgy helyre hozni, hogy visszarepül az időben a megismerkedésük napjára. Persze Ő nem tudja, hogy a szereplők csak színészek és már meg is van a bonyodalom. Nézd meg az előzetest.
Hurrá! Megérkezett az Egy kivételes barát feliratos filmelőzetes
2019.11.22. Friday
10 megtekintés
10
A kétszeres Oscar díjas Tom Hanks a legendás gyerekműsor-vezetőt alakítja, Fred Rogers-et, aki évtizedekig szórakoztatta a gyerekeket a jellegzetes piros pulóverében. Tom Junod (Matthew Rhys) feladatul kapja, hogy készítsen vele interjúj. A kicsit sem szkeptikus újságíró és Rogers végül barátok lesznek. A filmet Marielle Heller rendezte, és az alapjául egy 1998-as Esquire-cikk szolgált.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

DRÁMA MŰFAJ

A drámai témák szinte kimeríthetetlenek. Ez lehet társadalmi probléma, faji, vallási ellentét, előítélet, politikai botrány vagy zavargás, kábítószer-függés, szegénység, bűnügy (főleg gyilkosság), alkoholizmus, osztályellentét, szexuális kilengés, mentális probléma, korrupció, erőszak, törvénytelenség, háború, természeti katasztrófa, műszaki hiba, sport, stb. A filmdráma tekinthető a legnagyobb filmes műfajnak, aminek sok alműfaja van (pl. romantikus film, filmvígjáték, stb). Ide tartozik a thriller, a melodráma, a történelmi dráma, és általában az életrajzi film is. Ennek megfelelően egy filmet lehet drámának nevezni és ugyanakkor romantikus filmnek is. Rengeteg jó filmdrámából lehet válogatni. Például ott van a Hatodik érzék, a Harcosok klubja, a Ryan közlegény megmentése, vagy A remény rabjai.