Az oldal töltődik...
Film Parádé

FILMDRÁMÁK

Itt vannak a legjobb dráma kategóriájú cikkek napi frissítésben. A filmdrámák gyakran nyúlnak valós problémákhoz, a közelmúltban vagy régebben megtörtént eseményekhez. Története erőteljes, a főszereplők átalakulnak benne, a szereplők között meglévő vagy kialakuló kapcsolatok erősek és gyakran éles fordulatot vesznek.

Amundsen (2019)
2019.11.21. Thursday
2 megtekintés
2
A déli sark meghódításának igaz története alapján készült norvég-svéd-cseh dráma. A történelmi dráma nem csak a felfedezésről szól, hanem megoszt néhány érdekesebb részletet Roald Amundsen magánéletéből. A film rendezője Espen Sandberg (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) akinek nem ez az első  norvég történelem hőseiről szóló filmje.
Valan - Az angyalok völgye (2019)
2019.11.21. Thursday
9 megtekintés
9
A Valan - Az angyalok völgye  egy erdélyi bányavárosban játszódó magyar krimi. A főhős Péter, aki a Valan-ban 22 évvel ezelőtt eltűnt húga, Juli után nyomoz. Péter azóta se tudta feldolgozni a traumát, ami jó hajtóerőt ad a munkájának, mivel rendőrként az eltűnt lányok  megmentésén dolgozik. A bonyodalom akkor kezd beindulni, amikor az erdőben találnak egy holttestet.
Az ír végső előzetest kapott
2019.11.20. Wednesday
160 megtekintés
160
A premier előtt kiadtak még egy előzetest a filmhez. Hát az biztos, hogy nagyon ütős lesz ez a film. Az előzetesben sok részletet megmutatnak. Egy újabb nagyszerű Scorsese eposz fantasztikus színészekkel és egy jó sztorival. A rossz nyelvek szerint, nem is valóságos történeten alapul a film, de az előzetes alapján elég hihetőre sikerült. Ezt mindenképp látnod kell!
Nézd meg Joker lépcsős táncát, amit egy telefonnal rögzített valaki
2019.11.17. Sunday
230 megtekintés
230
A Joker ikonikus tánca a film egyik legnagyobb pillanata, és egy szerencsés rajongónak sikerült videofelvételt készítenie a táncról valós időben. A videoklipben láthatjuk, hogy Joaquin Phoenix felkészül a karakter eljátszására a jelenet megkezdése előtt, majd a lépcsőn táncol, ahogy a filmben. Nézd meg most!
Nicolas Cage saját magát fogja játszani az új Tarantino ihlette filmjében
2019.11.17. Sunday
42 megtekintés
42
A Lionsgate egyik új produkciója A hatalmas tehetség elviselhetetlen súlya lesz, amiben Nicolas Cage saját magát fogja alakítani a metadrámában. Cage nem szerepelt nagy stúdióprojektben a 2011-es Szellemlovas óta, így ez egy remek lehetőség neki, különösen, hogy nyolc éve nem volt ilyen lehetősége és még saját magát is alakíthatja. Olvasd el mit lehet tudni eddig a filmről.
Robert De Niro válaszolt a kritikákra, amelyek szerint Az ír hazugságokon alapul
2019.11.16. Saturday
354 megtekintés
354
Robert De Niro nyilatkozott Az ír című filmet ért kritikával kapcsolatban miszerint a film hazugságokon alapul. A filmet jelenleg az amerikai mozikban játsszák és jó véleményeket lehet róla olvasni. Magyarországon november 21-től lehet majd megnézni. A kritikusok szerint De Niro karrierjének egyik legjobb előadása, Al Pacino, Joe Pesci és Martin Scorsese rendezővel együtt. Azonban vannak páran, akik úgy vélik, hogy a film nem igaz történeten alapul.
Az aszfalt királyai (2019)
2019.11.14. Thursday
1 megtekintés
1
A filmben Christian Bale autóversenyzőt alakít és elege is lett a nagy fogyásból, ami a szerep eljátszásához kellett. A sztori lényege, hogy a nagy Carroll Shelby (autóversenyző) épít egy kocsit (a trrv szerint 90 nap alatt), hogy megverje a Ferrarit egy Forddal. Egy fantasztikus igaz történet feldolgozása két fantasztikus színésszel.
Todd Phillips rendező és Joaquin Phoenix a Joker folytatásáról beszélt
2019.11.14. Thursday
65 megtekintés
65
Todd Phillips, a Joker rendezője egy potenciális folytatásról beszélt a DC kasszasikerének, jelezve, hogy nyitott a Joker 2 folytatására, ha egy elég jó ötletet kap hozzá. Miután a múlt hónapban debütált a mozikban, a Joker kivívta a helyét a mozi történetében, mint a történelem legsikeresebb és legnagyobb bevételt termelő képregény film-adaptációja. Persze egyből elindultak a spekulációk egy lehetséges folytatásról.
Botrány (2020) szinkronos filmelőzetes
2019.11.13. Wednesday
11 megtekintés
11
A film a Fox News médiabirodalom egykori vezérigazgatójának, Roger Ailes-nak a szexuális zaklatási botrányát dolgozza fel. Olyan sztárok szerepelnek benne, mint Margot Robbie, aki éppen vezeti a szépségverseny listát és Nicole Kidman. A filmet Jay Roach rendezte, aki az Apádra ütök és a Vejedre ütök filmeket is jegyzi. A botrány (Bombshell) 2020 január 9-én kerül a hazai mozikba.
Judy (2019) szinkronos filmelőzetes
2019.11.13. Wednesday
3 megtekintés
3
A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött. Nézd meg az előzetest.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

DRÁMA MŰFAJ

A drámai témák szinte kimeríthetetlenek. Ez lehet társadalmi probléma, faji, vallási ellentét, előítélet, politikai botrány vagy zavargás, kábítószer-függés, szegénység, bűnügy (főleg gyilkosság), alkoholizmus, osztályellentét, szexuális kilengés, mentális probléma, korrupció, erőszak, törvénytelenség, háború, természeti katasztrófa, műszaki hiba, sport, stb. A filmdráma tekinthető a legnagyobb filmes műfajnak, aminek sok alműfaja van (pl. romantikus film, filmvígjáték, stb). Ide tartozik a thriller, a melodráma, a történelmi dráma, és általában az életrajzi film is. Ennek megfelelően egy filmet lehet drámának nevezni és ugyanakkor romantikus filmnek is. Rengeteg jó filmdrámából lehet válogatni. Például ott van a Hatodik érzék, a Harcosok klubja, a Ryan közlegény megmentése, vagy A remény rabjai.