Az oldal töltődik...
Film Parádé

FILMDRÁMÁK

Itt vannak a legjobb dráma kategóriájú cikkek napi frissítésben. A filmdrámák gyakran nyúlnak valós problémákhoz, a közelmúltban vagy régebben megtörtént eseményekhez. Története erőteljes, a főszereplők átalakulnak benne, a szereplők között meglévő vagy kialakuló kapcsolatok erősek és gyakran éles fordulatot vesznek.

Bloodshot szinkronos filmelőzetes
2019.11.12. Tuesday
14 megtekintés
14
Végre Vin Diesel is megkapta a maga szuperhős szerepét! A Halálos iramban filmek és az XXX sztárja egy halálából feltámasztott szuperkatonát játszik. Nanotechnológiával felerősítették és a sérülései azonnal meggyógyulnak. Ray-t persze nem hobbiból élesztették és turbózták fel, hanem hogy kihasználják a képességeit a saját céljaikra, ezért az elméjét és a céljait a saját kényük-kedvük szerint variálják, aminek érthetően nem örül Vin Diesel.
Az ír filmelőzetes
2019.11.11. Monday
74 megtekintés
74
Martin Scorsese filmjében olyan főszereplők vannak, mint Robert De Niro és Al Pacino. Frank Sheeran a második világháborúban szerzett gyakorlatát kamatoztatva a maffia egyik legértékesebb bérgyilkosa. Pár évvel később megpróbálja felidézni Jimmy Hoffa kivégzését. Az már az előzetesből is látszik, hogy miért várják olyan sokan ezt a filmet. Nézd meg a szinkronos trailert!
Miért mászott be Joker a hűtőbe?
2019.11.11. Monday
286 megtekintés
286
A Joker egyik legfurcsább jelenete, ami piszkálja a rajongók fantáziáját, amikor Arthur Fleck bemászik a hűtőbe és magára csukja az ajtaját. A film készítői direkt hagytak szabadon értelmezhető részeket a filmben, hogy a rajongóknak legyen lehetőségük a saját elképzelésüket kialakítani. Tudd meg mit mondtak a hűtőszekrényes jelenetről.
1917 szinkronos filmelőzetes
2019.11.08. Friday
12 megtekintés
12
Ütős lett Sam Mendes első világháborús filmjének magyar szinkronos előzetese. A film tuti tetszeni fog azoknak, akik a háborús filmeket szeretik. Nézd meg most! Egy angol nyelvű trailert plusz egy meglepetés videót is megnézhetsz vele együtt.
Tőrbe ejtve (Knifes out) végső előzetes érkezett
2019.10.29. Tuesday
21 megtekintés
21
Egy modern krimi Agatha Christie-stílusában a Looper – A jövő gyilkosa rendezőjétől! A TŐRBE EJTVE olyan sztárokat vonultat fel, mint Daniel Craig, az Oscar-díjas Christopher Plummer, Chris Evans. A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában a születésnapi parti másnapján...
Joker
2019.10.24. Thursday
56 megtekintés
56
Arthur Fleck édesanyjával él egy nem túl jó környéken és arról álmodik, hogy egyszer stand up komikus lesz belőle. De Gotham City nem sok lehetőséget tartogat az alsó középosztálybelieknek. Így, amikor egy szerencsétlen véletlen miatt Arthur elveszíti a munkáját, olyan mélységekbe zuhan, ahonnan talán már nincs is kiút.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

DRÁMA MŰFAJ

A drámai témák szinte kimeríthetetlenek. Ez lehet társadalmi probléma, faji, vallási ellentét, előítélet, politikai botrány vagy zavargás, kábítószer-függés, szegénység, bűnügy (főleg gyilkosság), alkoholizmus, osztályellentét, szexuális kilengés, mentális probléma, korrupció, erőszak, törvénytelenség, háború, természeti katasztrófa, műszaki hiba, sport, stb. A filmdráma tekinthető a legnagyobb filmes műfajnak, aminek sok alműfaja van (pl. romantikus film, filmvígjáték, stb). Ide tartozik a thriller, a melodráma, a történelmi dráma, és általában az életrajzi film is. Ennek megfelelően egy filmet lehet drámának nevezni és ugyanakkor romantikus filmnek is. Rengeteg jó filmdrámából lehet válogatni. Például ott van a Hatodik érzék, a Harcosok klubja, a Ryan közlegény megmentése, vagy A remény rabjai.