Az oldal töltődik...
Film Parádé

ÉLETRAJZI FILMEK

Itt vannak a legjobb életrajzi témájú cikkek napi frissítésben. Az életrajzi filmek különleges életutakat bemutató, valós, ismert emberek, művészek, vagy történelmi személyiségek életéről, vagy egy életszakaszáról szóló, legtöbb esetben drámai vonalú filmek. Az életrajzi filmekben jellemzően a központi karakter valódi nevét használják.

Danny Trejo: Inmate #1 előzetes
2020.05.06. Wednesday
26 megtekintés
26
És igen, ez is elérkezett. Danny Trejo életéről is film készül, amiben az életébe enged betekintést. Szó lesz benne bűnözésről, drogokról meg persze arról is, hogy hogyan lett végül színész. A filmben nemcsak Trejo emlékszik vissza az életére, de olyan hollywoodi kollégái is mesélnek róla, mint például Michelle Rodriguez.
Capone (2020) – Előzetes
2020.04.16. Thursday
47 megtekintés
47
A film a hírhedt gengszter, Al Capone életének utolsó időszakát dolgozza fel, melyben visszaemlékezik korábbi brutális tetteire a börtönben töltött évei után. Az előzetesből nem derül ki túl sok minden, de ígéretesnek tűnik. A főszerepet Tom Hardy kapta meg. A Capone remélhetőleg még idén a mozikba kerül, de hivatalos premierdátum egyelőre még nincs.
11 dolog amit tuti nem tudtál Dwayne Johnson-ról
2019.12.20. Friday
814 megtekintés
814
Dwayne Johnson egy igazi sztár, akit a férfiak és a nők is szeretnek. Rengeteg jó filmmel büszkélkedhet és sok hír kering arról, hogy milyen jó ember és gáláns. Nem kétséges, hogy sokminden történt vele, amíg a pankrációtól eljutott a holliwoodi sztárságig. Íme 11 dolog, amit tuti nem tudtál erről a sokoldalú sztárról. Olvasd el ezt az izgalmas válogatást és nézd meg a képeket és le fog esni az állad!
Léghajósok (2019) feliratos filmelőzetes
2019.12.08. Sunday
5 megtekintés
5
A Léghajósok egy megtörtént eseményen alapuló film. Amelia Wren (Felicity Jones) a kalandvágyó léghajós, és egy meteorológus, James Glaisher (Eddie Redmayne) 1862-ben azt a közös célt tűzik ki maguk elé, hogy a léghajójukkal minden korábbinál magasabbra repülve bővítsék az emberiség ismereteit az időjárás pontosabb előrejelzésének érdekében. Csakhogy a túl nagy magasságban meg kell küzdeniük az oxigénhiánnyal és a léghajó sérülésével.
Hurrá! Megérkezett az Egy kivételes barát feliratos filmelőzetes
2019.11.22. Friday
10 megtekintés
10
A kétszeres Oscar díjas Tom Hanks a legendás gyerekműsor-vezetőt alakítja, Fred Rogers-et, aki évtizedekig szórakoztatta a gyerekeket a jellegzetes piros pulóverében. Tom Junod (Matthew Rhys) feladatul kapja, hogy készítsen vele interjúj. A kicsit sem szkeptikus újságíró és Rogers végül barátok lesznek. A filmet Marielle Heller rendezte, és az alapjául egy 1998-as Esquire-cikk szolgált.
Amundsen (2019)
2019.11.21. Thursday
2 megtekintés
2
A déli sark meghódításának igaz története alapján készült norvég-svéd-cseh dráma. A történelmi dráma nem csak a felfedezésről szól, hanem megoszt néhány érdekesebb részletet Roald Amundsen magánéletéből. A film rendezője Espen Sandberg (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) akinek nem ez az első  norvég történelem hőseiről szóló filmje.
Az ír végső előzetest kapott
2019.11.20. Wednesday
160 megtekintés
160
A premier előtt kiadtak még egy előzetest a filmhez. Hát az biztos, hogy nagyon ütős lesz ez a film. Az előzetesben sok részletet megmutatnak. Egy újabb nagyszerű Scorsese eposz fantasztikus színészekkel és egy jó sztorival. A rossz nyelvek szerint, nem is valóságos történeten alapul a film, de az előzetes alapján elég hihetőre sikerült. Ezt mindenképp látnod kell!
Robert De Niro válaszolt a kritikákra, amelyek szerint Az ír hazugságokon alapul
2019.11.16. Saturday
357 megtekintés
357
Robert De Niro nyilatkozott Az ír című filmet ért kritikával kapcsolatban miszerint a film hazugságokon alapul. A filmet jelenleg az amerikai mozikban játsszák és jó véleményeket lehet róla olvasni. Magyarországon november 21-től lehet majd megnézni. A kritikusok szerint De Niro karrierjének egyik legjobb előadása, Al Pacino, Joe Pesci és Martin Scorsese rendezővel együtt. Azonban vannak páran, akik úgy vélik, hogy a film nem igaz történeten alapul.
Az aszfalt királyai (2019)
2019.11.14. Thursday
1 megtekintés
1
A filmben Christian Bale autóversenyzőt alakít és elege is lett a nagy fogyásból, ami a szerep eljátszásához kellett. A sztori lényege, hogy a nagy Carroll Shelby (autóversenyző) épít egy kocsit (a trrv szerint 90 nap alatt), hogy megverje a Ferrarit egy Forddal. Egy fantasztikus igaz történet feldolgozása két fantasztikus színésszel.
Botrány (2020) szinkronos filmelőzetes
2019.11.13. Wednesday
11 megtekintés
11
A film a Fox News médiabirodalom egykori vezérigazgatójának, Roger Ailes-nak a szexuális zaklatási botrányát dolgozza fel. Olyan sztárok szerepelnek benne, mint Margot Robbie, aki éppen vezeti a szépségverseny listát és Nicole Kidman. A filmet Jay Roach rendezte, aki az Apádra ütök és a Vejedre ütök filmeket is jegyzi. A botrány (Bombshell) 2020 január 9-én kerül a hazai mozikba.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

ÉLETRAJZI MŰFAJ

Mivel az ábrázolt személyek tényleges emberek, akiknek cselekedetei és tulajdonságai közismertek (vagy legalábbis történelmileg dokumentáltak), az életrajzi filmekben különösen ügyelnek arra, hogy a szerepeket a színészek és a színésznők legjobbjainak osszák ki. Ritka esetekben a film tárgya önmagát alakítja. Rengeteg jó életrajzi filmből lehet válogatni annak, aki szereti ezt a kategóriát. Ott van például a Schindler listája, a Rettenthetetlen, Az aszfalt királyai, az Egy csodálatos elme, a The Doors.