Az oldal töltődik...
Film Parádé

ÉLETRAJZI FILMEK

Itt vannak a legjobb életrajzi témájú cikkek napi frissítésben. Az életrajzi filmek különleges életutakat bemutató, valós, ismert emberek, művészek, vagy történelmi személyiségek életéről, vagy egy életszakaszáról szóló, legtöbb esetben drámai vonalú filmek. Az életrajzi filmekben jellemzően a központi karakter valódi nevét használják.

Judy (2019) szinkronos filmelőzetes
2019.11.13. Wednesday
3 megtekintés
3
A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött. Nézd meg az előzetest.
Az ír filmelőzetes
2019.11.11. Monday
74 megtekintés
74
Martin Scorsese filmjében olyan főszereplők vannak, mint Robert De Niro és Al Pacino. Frank Sheeran a második világháborúban szerzett gyakorlatát kamatoztatva a maffia egyik legértékesebb bérgyilkosa. Pár évvel később megpróbálja felidézni Jimmy Hoffa kivégzését. Az már az előzetesből is látszik, hogy miért várják olyan sokan ezt a filmet. Nézd meg a szinkronos trailert!
Zac Efron aláírta a dzsungel királya szerződését
2019.11.06. Wednesday
34 megtekintés
34
Zac Efron a filmben Ari Furman szerepében fog játszani. Az író/rendező páros a Golden Globe díjas Glenn Ficarra és John lesz. Olvasd el, amit már most tudni lehet a filmről!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

ÉLETRAJZI MŰFAJ

Mivel az ábrázolt személyek tényleges emberek, akiknek cselekedetei és tulajdonságai közismertek (vagy legalábbis történelmileg dokumentáltak), az életrajzi filmekben különösen ügyelnek arra, hogy a szerepeket a színészek és a színésznők legjobbjainak osszák ki. Ritka esetekben a film tárgya önmagát alakítja. Rengeteg jó életrajzi filmből lehet válogatni annak, aki szereti ezt a kategóriát. Ott van például a Schindler listája, a Rettenthetetlen, Az aszfalt királyai, az Egy csodálatos elme, a The Doors.