Az oldal töltődik...
Film Parádé

FANTASY FILMEK

Itt vannak a legjobb fantasy témájú filmekről szóló cikkek napi frissítésben. Fő jellemzője, hogy a tartalma többnyire elképzelt, mitikus jellegű, az alkotó által teremtett, csak annak fantáziájában létező alternatív világ. A szereplők sokszor különleges lények, képességek, csodák, mágikus, természetfeletti, mitológikus vagy meseszerű történések. Fizikai és etikai törvényeiben, értékeiben, élőlényeiben, rokonságot mutat a vallások és mítoszok által megteremtett képzeletbeli világokkal.

Kicsoda Jannah a Csillagok háborúja 9-ben? Naomi Ackie megosztott pár fontos infót.
2019.11.25. Monday
17 megtekintés
17
Egyre közeledik az időpont amikor végre meg lehet majd nézni a mozikban a Csillagok háborúja: Skywalker kora-t. Naomi Ackie, aki a Star wars:  Skywalker korában Jannah-ot formázza meg, megosztott pár izgalmas információt a titokzatos karakteréről. JJ Abrams, a többi szereplővel és a stábbal együtt nagy munkát végeztek, és a film minden részletét titokban tartják. Nagyon kevés információt osztanak meg. Olvasd el, mit nyilatkozott.
8 új exclusive fotót osztottak meg a Skywalker kora filmből
2019.11.20. Wednesday
540 megtekintés
540
A Csillagok háborúja: Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker) megjelenéséig már csak egy hónap van vissza. A Lucafilm-nél úgy döntöttek, hogy ennek apropóján megosztanak a rajongókkal nyolc fotót a filmből. Szerintem ez egy remek ötlet volt az érdeklődés fenntartására. A képek, bár nem túl fednek fel semmi titkot, áttekintést nyújtanak a folytatódó trilógia visszatérő kedvenceiről, valamint néhány új arcról. Nézd meg a képeket.
A Star Wars: Skywalker kora ugyanúgy meséli el Leia történetét, mintha a színésznő még élne
2019.11.18. Monday
231 megtekintés
231
A Skywalker kora elmondja Leia Organa eredeti történetét, amelyet mindig is el akartak mondani. JJ Abrams egy nemrégiben készített interjúban jelentette be ezt. Carrie Fisher sajnos 2016 végén, 60 éves korában elhunyt. Éppen befejezte Az utolsó Jedik című munkáját , ám ez nagy rést hagyott a trilógia folytatásában készült utolsó részben. Olvasd el mit nyilatkozott JJ Abrams.
BRÉKING! Új szinkronos filmelőzetest kapott a Jumanji: A következő szint
2019.11.14. Thursday
127 megtekintés
127
Új, fantasztikus filmelőzetest kapott a Jumanji: A következő szint. Már az előzetes is nagyon szórakoztató. Az új kaland még nagyobb kihívás és ezúttal nem mindenki jut ki élve a játékból. Dwayne "The Rock" Johnson és Danny DeVito rajongóknak kihagyhatatlan lesz ez a film. December 12-től meg is nézheted a mozikban. Nézd meg a friss és az előző trailert is!
Bloodshot szinkronos filmelőzetes
2019.11.12. Tuesday
14 megtekintés
14
Végre Vin Diesel is megkapta a maga szuperhős szerepét! A Halálos iramban filmek és az XXX sztárja egy halálából feltámasztott szuperkatonát játszik. Nanotechnológiával felerősítették és a sérülései azonnal meggyógyulnak. Ray-t persze nem hobbiból élesztették és turbózták fel, hanem hogy kihasználják a képességeit a saját céljaikra, ezért az elméjét és a céljait a saját kényük-kedvük szerint variálják, aminek érthetően nem örül Vin Diesel.
A Jurassic World 3 szereplőgárdája két kulcsfontosságú szinésszel bővült
2019.11.08. Friday
117 megtekintés
117
Kezd összeállni a Jurassic World 3 szereplőgárdája.Nézd meg kik csatlakoztak eddig és egy rövid videó is vár Rád.
BRÉKING: Új Star wars előzetes
2019.11.06. Wednesday
22 megtekintés
22
Új szinkronos előzetest kapott a Star Wars Skyywalker kora! Nagyon izgalmas lett ez a trailer is. Nézd meg most.
Megérkezett a Dzsungeltúra szinkronos előzetese
2019.11.03. Sunday
18 megtekintés
18
A Disney új kalandfilmje, a Dzsungeltúra egy fantasztikus, szinkronos előzetest kapott. A két főszereplő Dwayne "The rock"Johnson és Emily Blunt. Az előzetes alapján a film nagyon szórakoztató és izgalmas lesz. Nézd meg Te is a szinkronos előzetest!
 Szörnyen boldog Halloween
2019.11.02. Saturday
7 megtekintés
7
Egy árva kislány egyetlen kivánsága, felnőtt korára valósággá válik és megváltoztatja az életét. Azonban a túlvilági lelkek megidézése nem gyerekjáték. Két barátjával útjuk egy varázslatos és elbűvölő világba vezet, ahol új barátokra és félelmetes kalandokra lelnek. Ismerj meg Te is egy új, szörnyen szellemes világot.
Star Wars: Skywalker kora filmelőzetesek
2019.10.26. Saturday
101 megtekintés
101
Három filmtrailert tudsz megnézni a Skywalker kora-ból. Az első kettő magyar szinkronos. A harmadik pedig angol nyelvű, ami a végső trailer.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

FANTASY MŰFAJ

A fantasy kezdeti szárnypróbálkozásai már a romantika korában is megjelentek (Ernst Theodor Amadeus Hoffmann: Az arany virágcserép, Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde, Zalán futása), később Lewis Carroll (Aliz regényciklus) által. A századforduló után jelentősen hozzájárultak a műfaj kialakuláshoz Robert E. Howard és H.P. Lovecraft művei, majd a 20. században J.R.R. Tolkien, C. S. Lewis és Michael Ende alkotásai. A fantasyt egyértelműen Tolkien regénye, A Gyűrűk Ura emelte ki az irodalmilag kvázi megtagadott műfajok közül, és tette kiemelkedően népszerű, világszerte terjedő irodalmi műfajjá. Nagyon népszerű fantasy sorozat volt a 2019-ben véget ért, az HBO gyártásában készült Trónok harca.