Az oldal töltődik...
Film Parádé

FANTASY FILMEK

Itt vannak a legjobb fantasy témájú filmekről szóló cikkek napi frissítésben. Fő jellemzője, hogy a tartalma többnyire elképzelt, mitikus jellegű, az alkotó által teremtett, csak annak fantáziájában létező alternatív világ. A szereplők sokszor különleges lények, képességek, csodák, mágikus, természetfeletti, mitológikus vagy meseszerű történések. Fizikai és etikai törvényeiben, értékeiben, élőlényeiben, rokonságot mutat a vallások és mítoszok által megteremtett képzeletbeli világokkal.

Demóna: A sötétség úrnője
2019.10.26. Saturday
13 megtekintés
13
A 2014-es világsiker, a DEMÓNA folytatásában Demóna és keresztlánya, Auróra kénytelenek átgondolni a köztük lévő köteléket, midőn egy közelgő esküvő kérdése, váratlan szövetségesek felbukkanása és sötét erők munkálkodása más-más útra tereli őket. Amerikai családi kalandfilm, fantasy, 118 perc, 2019
Jetikölyök filmelőzetesek
2019.10.25. Friday
8 megtekintés
8
Nézd meg a Jetikölyök filmelőzeteseit egy helyen! Összeválogattuk az elérhető filmtrailereket. Aranyos animációs film, amit minden kisgyerekes családnak érdemes megnéznie.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

FANTASY MŰFAJ

A fantasy kezdeti szárnypróbálkozásai már a romantika korában is megjelentek (Ernst Theodor Amadeus Hoffmann: Az arany virágcserép, Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde, Zalán futása), később Lewis Carroll (Aliz regényciklus) által. A századforduló után jelentősen hozzájárultak a műfaj kialakuláshoz Robert E. Howard és H.P. Lovecraft művei, majd a 20. században J.R.R. Tolkien, C. S. Lewis és Michael Ende alkotásai. A fantasyt egyértelműen Tolkien regénye, A Gyűrűk Ura emelte ki az irodalmilag kvázi megtagadott műfajok közül, és tette kiemelkedően népszerű, világszerte terjedő irodalmi műfajjá. Nagyon népszerű fantasy sorozat volt a 2019-ben véget ért, az HBO gyártásában készült Trónok harca.