Az oldal töltődik...
Film Parádé

Zárójelentés filmelőzetes

Zárójelentés filmelőzetes
2019.12.27. Friday
8 megtekintés
8
Filmdrámák

Egy új magyar dráma Szabó Istvántól. A fő történeti szál egy nyugdíjazott professzorról szól, aki úgy gondolja, hogy épp ideje leköltözni vidékre a szülőfalujába, hogy körzeti orvosként legyen a falu lakóinak hasznára. A faluban azonban nem mindenki örül neki és belekeveredik a politikai csatározásokba is. Stephanus-nak ideje szembenéznie a múlt kísérteteivel. A remek színészgárdából elég csak Eperjes Károlyt, Stohl Andrást, Kerekes Évát és Udvaros Dorottyát kiemelni.

Hivatalos tartalom:

Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni.

A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen.

Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel. A Mephistó-ért Oscar®-díjat nyert, több más filmjéért Oscar®-ra jelölt, Golden Globe®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikerei legfontosabb alkotótársai, Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Koltai Lajos operatőr, valamint a hazai színészet legjava segítségével, készített új mozifilmet, amely ismét izgalmas, felkavaró és elgondolkodtató.

Főszereplők: Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly, Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya, Csomós Mari, Szirtes Ági, Bálint András, Kovács Lajos, Andorai Péter.

Operatőr: Koltai Lajos. Zene: Pacsay Attila. Látvány: Kentaur. Jelmez: Szakács Györgyi. Írta és rendezte: Szabó István Producer: Sándor Pál és Tőzsér Attila

Zárójelentés trailer:

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Felújítva újra mozikba kerül a Jöjj és lásd! hábor...
Az utóbbi években az olyan filmek, mint a Schindler listája meg a Ryan közlegény megmentése szoktak ...
BRÉKING! Új szinkronos filmelőzetest kapott a Juma...
Új, fantasztikus filmelőzetest kapott a Jumanji: A következő szint. Már az előzetes is nagyon szórak...
Befutott a Jancsi és Juliska horror verziójának az...
Az alapból is horrorisztikus Grimm mese, a Jancsi és Juliska (Gretel & Hansel) horror film változatá...
Halálos iramban 9 magyar feliratos kedvcsináló
A péntekre ígért filmelőzetes előtt megérkezett az első kedvcsináló a Halálos iramban 9-hez. A kedvc...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.