Az oldal töltődik...
Film Parádé

11 érdekesség Claire Danes színésznőről amit talán Te se tudtál

11 érdekesség Claire Danes színésznőről amit talán Te se tudtál
2020.04.08. Wednesday
25 megtekintés
25

A gyönyörű Claire DanesHomeland – A belső ellenség TV filmsorozat főszereplője április 12-én ünnepli a 40. születésnapját. Mindannyian tudjuk, hogy rendkívül tehetséges és számos elismerést kapott már a munkájáért. Íme néhány kevésbé ismert tény arról a nőről, aki először Angela Chase-ként nyerte el a szívünket a My So Called Life filmsorozat főszereplőjeként.

&nbsp

1. Az első Golden Globe díját 1994-ben kaptaMy So Called Life televíziós drámasorozat beli alakításáért a Legjobb női főszereplő kategóriában. Ugyanebben az évben debütált a Kisasszonyok című filmben is. Összesen 4 Golden Globe és 3 Emmy-díja van.

2. 1998-ban Claire pszichológiát kezdett tanulni a rangos Yale Egyetemen. Két évig évfolyamot el is végzett, de soha nem szerezte meg adiplomáját. Inkább visszatért a színészethez. Amikor elkezdett tanulni a Yale-n, akkor már túl volt a Rómeó és Júlia című filmdrámán, amiben Leonardo DiCaprio-val játszotta a főszerepet.

3. Claire a férjével, a színész Hugh Dancy-vel, a 2007-es Este című film forgatásán ismerkedett meg. A pár néhány hónappal később bejelentette az eljegyzésüket és 2009-ben össze is házasodtak. 2012. december 17-én született meg Cyrus nevű fia.

Claire Danes és a férje Hugh Dancy

4. 2012-ben rögzítették Margaret Atwood The Handmaid's Tale regény audio változatát melyben Danes volt az egyik narrátor. Előadása a 2013. évi Audie-díj jelöltje volt.

5. Claire elutasította Rose szerepét a nagy sláger Titanic-ban. Éppen befejezte a munkát Leonardo DiCaprio-val a Rómeo és Júlia című filmen. Elmondása szerint nem akart túlzottan hozzá kötődni a filmezésben Dicaprio-hoz. Ez nem volt túl jó ötlet. Kate Winslet elvállalta a szerepet, és Oscar-díjat is kapott az előadásáért.

6. Kitiltották egy időre a Fülöp-szigetek-ről, miután az 1999-es Börtönpalota című filmjének a forgatása után arról nyilatkozott, hogy a Fülöp-szigeteken, ahol a filmet forgatták, undorítóak az életkörülmények. A tiltást addig tartották fenn, amíg nyilvánosan bocsánatot nem kért.

7.Claire úgy készült a Temple Grandin című film szerepére, hogy több időt töltött a valóságos Temple Grandin-al. Elolvasta ezen kívül Grandin könyvét és más, az autizmus témájához kapcsolódó könyveket is. Claire Emmy és Golden Globe díjat is kapott az előadásáért.

8. Claire 2000-ben szerepelt A Vagina monológok (The Vagina Monologues) című rendkívül sikeres színpadi darabban, amely a New York-i írónő és feminista Eve Ensler azonos címen megjelent könyve alapján készült.

9. Egy interjúban Claire arról beszélt, hogy feminizmus uralkodik a filmiparban. Nem sokkal később ez be is bizonyosodott. Egy tanulmány kimutatta, hogy a 2007 és 2012 közötti 500 legjobb film közül 70% -ában férfiaké volt a főszerep.

10. Steven Spielberg beválogatta Claire-t a Schindler listája című filmbe, miután látta a My So Called Life című munkáját, de sajnos nem tudta eljátszani a szerepet.

11. A gyönyörű Claire Danes volt 2008-ban a Gucci Fine Jewelry Chiodo elnevezésű ékszer-kollekció reklámarca.

Claire Danes Gucci kampány arca volt 2008-ban

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Most megnézheted végre a Bosszúállók: Végjáték tör...
A kiadott jelenetben a Bosszúállók egyesével térdet hajtanak Tony stark előtt, aki feláldozta magát ...
Jim Carrey nyilatkozott a Maszk 2-ről
Vajon tényleg fog kapni folytatást Jim Carrey egyik legnépszerűbb filmje, a Maszk? Pontos terv még n...
Sztárok, akik szemüvegben egész másképp néznek ki....
Ritkán fordul elő az, hogy egy sztár szemüvegben jelenjen meg a vörös szőnyegen. Jellemzően inkább k...
15 vonzó színész, aki a korral még karizmatikusabb...
Az A-listás színészek jóképűek, sikeresek és híresek. Némelyikük már családos, és sokan továbbra is ...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.