Az oldal töltődik...
Film Parádé

11 film ami úgy kiakasztotta a nézőket, hogy orvost kellett hívni

Horrorfilmek, amik miatt valaki korházba került
2019.12.07. Saturday
910 megtekintés
910

A horrorfilmek alaposan felnyomják az emberek adrenalin szintjét. Időnként hallani lehet olyan sztorikat, hogy emberek korházba kerültek egy film miatt és lehet, hogy ilyenkor eltűnődsz, hogy ez tényleg megtörtént, vagy csak egy marketing húzás. Összegyűjtöttünk néhány esetet, amikor valóban orvosi beavatkozás lett a filmből. Mindegyik filmnél van videó is, amiket a tartalom miatt saját felelősségre nézz meg.

Démonok között 2 (The Conjuring 2)

Ez az eset valójában a legkeményesebb és valószínűleg a legfurcsább. Adam Boult, a Daily Telegraph szerint, egy 65 éves, Andhra Pradeshből származó indiai ember halt meg, miután részt vett a The Conjuring 2 vetítésén a Sri Balasubramaniar Moziban, Tiruvannamalai városában.

A jelentések szerint a film vége felé mellkasi fájdalom panaszkodott, elájult, majd halottnak nyilvánították, miután a régi kormányzati kórházba vitték. A film végén meghalni már nagyon furcsa, de látszólag az ember teste - és a kezeléséért felelős személy - mindkettő eltűnt. Ez a fajta valószínűleg nem a legjobb marketing.

Jó éjt, anyu! (Goodnight Mommy)

A német horrorfilm története, hogy egy magányos vidéki házban él Lukas és Elias, a kilencéves ikerpár az anyjukkal, aki még nem heverte ki a legutóbbi plasztikai műtéti beavatkozás következményeit. Az arca felpuffadt, és groteszken néz ki bekötözött fejjel. Teljes nyugalomra van szüksége annak érdekében, hogy meggyógyuljon. Ahogy egyre szigorúbb a gyerekekkel, a fiúk bezárkóznak a saját kis világukba. A düh és a gyanakvás közepette meglódul a képzeletük, és kételkedni kezdenek, hogy valóban az anyjuk van-e a kötések alatt.

A film második fele eléggé erőszakos. Severin Fiala rendező egyszer ezt mondta: "Két ember elájult. Ez volt a legnagyobb bók, amit eddig kaptunk."

Az emberi százlábú 2. (The Human Centipede 2)

Az egész film fekete-fehér és rendkívül nyomasztó, ami egy különös mértékű kegyetlenséggel és szadizmussal társul. Ezen az undorító horroron egy nő elájult.

Bite (harapás)

Casey-t megharapja egy látszólag ártalmatlan rovar. Nem sokkal később miután hazaér, szörnyű átváltozáson megy keresztül, és új rovaroknak ad életet és teljesen rovarrá változik át. Elég beteg film, az biztos.

A Fantasia Nemzetközi Filmfesztivál premierjén a nézők között hányózacskót osztottak ki a film előtt. Ez a film promótereinek a vicce volt, mégis néhányra szükség volt. Többen is elájultak és mentőt kellett hívni.

Fűrész 3 (Saw III)

Mire a Fűrész III.-hoz, azt gondoltad volna, hogy az emberek toleranciát építettek ki az első két film összes durva, erőszakos képe miatt. Nyilvánvaló, hogy nem ez a helyzet. A BBC számolt be arról , hogy egy egyesült királyságbeli moziban a nézők elájultak, és a film miatt egy éjszaka háromszor hívták ki a sürgősségi szolgálatokat. Egy 20 éves nőt kórházba kellett szállítani, míg másokat a helyszínen kezelték. Nyilvánvaló, hogy a film nekik túl erős volt.

Nyers (Raw)

A nyers egy kannibál film. A Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon a film premierén többen elájultak és hánytak. Adam Gabbatt (Guardian) beszámolója szerint mentõt kellett hívni, mert néhány jelenet reális harapással, vágásokkal és sebekkel járt , és a látvány túl sok volt a közönség számára. Célszerű, ha nem vacsotra közben néz az ember ilyen filmet. Az előzetes is 18+-os.

The Green Inferno

Még egy kannibalizmusos film, amit ájulással "díjaztak" a nézők.

V/H/S

A V/H/S egy félelmetes történet antológiája, amelyet a Sundance Filmfesztiválon vetítettek 2012-ben - és minden bizonnyal hatással volt a nézőkre. Ellen Connolly és Mark Deull, a Daily Mail szerint a mentősöknek két olyan közönségtagot kellett kezelniük, akik rohamot kaptak és hánytak.

127 óra

Aron Ralston egyedül indul a Utah államban lévő kanyon falainak megmászására. Egy rossz mozdulat következtében megcsúszik, és olyan szerencsétlenül esik, hogy egyik karja egy sziklavájatba szorul. A fiatal hegymászó öt napot tölt ebben a helyzetben, miközben lepereg előtte az élete. Miután rájön, hogy nem számíthat segítségre, minden erejét és bátorságát összeszedve levágja a beszorult kezét.

A kéz levágás annyira látványos volt, hogy az emberek kiakadtak tőle. A londoni filmfesztiválon számos résztvevő hányt és kórházba került. Egy nőnek rohama volt, miközben 127 órát nézte a hollywoodi Producer Guild vetítésén. A torontói filmfesztiválon számos beszámoló és egy ember rohamát jelentették. A Telluride Filmfesztiválon egyik nő pánikrohamot szenvedett, egy másik férfi elájult; mindkettőt kórházba vitték. De szerencsére semmit nem kellett amputálni. 

Antikrisztus (2009)

A középkorú házaspár életét, kapcsolatát alapjaiban rengeti meg kisgyermekük halála. Miközben szeretkeztek, a kicsi a másik szobában kizuhant az ablakon, és halálra zúzta magát. A feleség kórházba kerül, de a terapeuta férj kihozza őt, azt remélve, hogy segíteni tud rajta. Hogy szembesítse az asszonyt a félelmeivel, az Édenbe, az erdőben lévő távoli kis házukba mennek, ahol annyi boldog nyarat töltöttek. A dolgok azonban másként alakulnak. A természet sötét erői átveszik az irányítást, az asszonyon egyre jobban elhatalmasodik az őrület.

Vitathatatlanul a leginkább zavaró jelenet a film az, amikor egy ollót a saját nemi szervéhez viszi és magát elvágja, és a dolgot rendesen látni lehet a képernyőn. A jelenet annyira megdöbbentő és szentségtelen, hogy az emberek megbetegedtek az Antikrisztus vetítésénél. A film Cannes-i premierje alatt több ember sétált ki a moziból. Ha az ördög a részletekben van, akkor ez a film valóban antikrisztus. 

Ideglelés - The Blair Witch Project

1994 októberében három főiskolás belevág, hogy filmet csináljon a hírhedt Blair-i boszorkányról, akinek szelleme állítólag már kétszáz éve kísért a környéken. A három fiatal nyom nélkül eltűnik az erdőben, ám a kamera egy év múlva előkerült, benne a hátborzongató filmfelvétellel.

A lista többi filmjével ellentétben nem a képernyőn megjelenő horror és erőszak okozta a közönség kiakadását, hanem a kézi Super-8 és 16 mm-es kamerákkal rögzített, rángatózó és teljesen realisztikus filmstílus. A probléma annyira nagy volt, hogy a mozik kénytelenek voltak kiadni egy figyelmeztetést a filmről, mielőtt az emberek meglátogatták volna. 

forrás: looper.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Így néznek ki a Vissza a jövőbe szereplői három év...
A Vissza a jövőbe kétségkívül minden idők egyik leg ikonikusabb trilógiájának nevezhető. A trilógia ...
11 filmes pár akkor és most
A romantikus, szerelmes filmek ideális programot nyújtanak egy meghitt estére. Ezeknek a filmeknek t...
7 dolog, amit mindenki figyelmen kívül hagy az Iga...
Idén is, mint minden karácsonykor a tévéműsor "kötelező" eleme az Igazából szerelem. A filmben külön...
Todd Phillips rendező és Joaquin Phoenix a Joker f...
Todd Phillips, a Joker rendezője egy potenciális folytatásról beszélt a DC kasszasikerének, jelezve,...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.