Az oldal töltődik...
Film Parádé

11 szinész aki extrém dolgot tett egy filmszerepért

11 szinész aki extrém dolgot tett egy filmszerepért
2020.01.11. Saturday
565 megtekintés
565

A mozi aranykorában élünk, ahol a színészi színvonal nevetségesen magas. A közönség könnyen észreveheti a rossz színészkedést, és ez arra késztette a színészeket, hogy hozzák az A-listás minőséget, hogy sikerrel járjanak. És néhány színész nemcsak elfogadta a kihívást, hanem hihetetlen dolgokon is keresztülment, hogy megmutassa az elkötelezettségét a filmszerepe iránt. Lenyűgöző az amit ezek a színészek és színésznők tettek.

 

1. Tom Hanks - Számkivetett (Cast Away)

Tom Hanks azt akarta, hogy a filmszerepe a Számkivetettben a lehető leg realisztikusabb legyen, hogy egy ponton felfüggesztették a forgatást egy évre, hogy meg tudja növeszteni a haját és a szakállát és le tudjon fogyni 23 kilót.

A Számkivetett egy modern Robinson történet.  A történet egy FedEx-alkalmazottról szól, akinek a repülője lezuhan valahol a Csendes-óceán déli részén és Ő egyedüli túlélőként egy lakatlan szigetre kerül. Helyt kell állnia a vadonban. Négy év munkájával épít egy tutajt amivel megmenekül. (címlapfotó)

 

2. Tom Cruise - Mission Impossible 5

Tom Cruise, Mission Impossible 5

Tom Cruise egy professzionális búvárral készült fel a lehetetlenséget kívánó búvár szerepére számára a Mission Impossible: 5 (Rogue Nation) című filmben. Sikerült növelnie a tüdőkapacitását, és 6 percig  vissza tudta tartani a lélegzetét a víz alatt.

 

3. Adrien Brody - A zongorista

Adrien Brody, A zongorista

A zongorista filmjéhez Adrian Brody kiköltözött a lakásából, eladta autóját, kikapcsolta a telefonját, és mindössze 2 táskával elköltözött Európába, hogy át tudja érezni a karakterének a szenvedését. Szigorú diétát is folytatott, és 6 hét alatt lefogyott 14 kilót, zongora és nyelvi órákat vett. Valós szomorúságot akart átélni az életben, hogy őszinte módon bemutassa karakterének érzelmeit.

 

4. Heath Ledger - A sötét lovag

Heath Ledger, A sötét lovag

Annak érdekében, hogy felkészülhessen  A Joker szerepére a Batman - A sötét lovag című filmben, Heath Ledger belemerült a Joker őrületébe azzal, hogy körülbelül egy hónapig szállodai szobába zárta magát. A szereplõ naplót vezetett a Joker pszichológiai instabilitásáról . Arra is törekedett, hogy hangját és nevetését hozzáigazítsa a még nagyobb hasonlóság érdekében.

 

5. Leonardo DiCaprio - A visszatérő

Leonardo DiCaprio, A visszatérő

Leonardo DiCaprio azt akarta, hogy a lehető legmegfelelőbb legyen a Hugh Glass karakterében A visszatérő-ben, ezért úgy tett, mintha állati testben aludna, nyers bivalyhúst evett, és belement egy befagyott folyóba. A lehető legvalóságosabb módon akart kapcsolatba lépni a film szereplői által ábrázolt félelmetes tapasztalatokkal.

 

6. Margot Robbie - Én, Tonya

Margot Robbie - Én, Tonya

Margot Robbie meg akarta tudni, milyen érzés edzeni, mint az egyik legjobb korcsolyázó, mikor Tonya Harding szerepét játszotta a filmben . 5 hónapon keresztül napi több órát edzett . Órákat töltött a karakter videóit nézve, hogy megértse az összes furcsa dolgot.

 

7. Natalie Portman - Fekete Hattyú

Natalie Portman - Fekete Hattyú

Natalie Portman heti 6 napon, napi 8 órát edzett több mint egy évig Mary Helen Bowers-el a New York City balett-táncosával. Szeretett volna felkészülni a Fekete Hattyú című filmben játszott szerepére , ezért úszással és állóképességi gyakorlatokkal is bővítette edzési rendjét. 9 kilót is elveszített a szerepe miatt, sárgarépát és mandulát evett hónapokig.

 

8. Meryl Streep - Sophie választása

Meryl Streep - Sophie választása

Meryl Streep, aki Sophie Zawistowska szerepében játszott a Sophie választása-ban, ikonikus szerepe miatt alapos tanulmányokat folytatott annak érdekében, hogy tökéletesítse lengyel akcentusát, és ez csodálatosan sikerült. Lengyelül és németül is megtanulta a filmet, majdnem tökéletes akcentussal elsajátítva mindkét nyelvet.

 

9. Andy Serkis - A majmok bolygója: Lázadás

Andy Serkis - A majmok bolygója: Lázadás

Ahhoz, hogy felkészüljen a szerepe, mint Cézár, A majmok bolygólya filmben , Andy Serkis Oliver-től, egy népszerű csimpánztól tanult. Olivert az emberek nevelték fel, és nagyon emberi jellegű megnyilvánulásai voltak. Andy 2 hétig egy gorillák családját is követte a ruandai dzsungelben, hogy minél többet megtudjon viselkedésükről.

 

10. Joaquin Phoenix - The Master

Joaquin Phoenix - The Master

Joaquin Phoenix annyira beleélte magát a karakterébe a  The Master című filmjében, hogy ő valójában olyan maradt az egész gyártási folyamat alatt, mint a karaktere.  A befogott állkapocs fenntartása érdekében Joaquin ténylegesen a fogorvoshoz ment, és felraktak egy olyan eszközt a fogaira, ami zárva tartotta a száját.

 

11. Shia Labeouf - Harag

Shia Labeouf - Harag

Shia LaBeouf valójában sokmindent megtett a Harag című filmben játszott szerepe miatt. Csak egy nappal azután, hogy megkapta a szerepet, Shia csatlakozott az Egyesült Államok Nemzeti Gárdájához, tetoválást csináltatott, megkeresztelkedett, és ő lett a 41. gyalogság Yates kapitányának lelkész asszisztense is. Egy hónapot a bázison élt, kihúzott egy fogát és 4 hónapig nem zuhanyozott a film készítése során.

 

A színészet sokszor nem elég manapság ahhoz, hogy egy film a közönséget is lenyűgözze. A színészekhez szükség van még jó sminkmesterekre és maszkokra, hogy csinos színészekből szörnyekké válhassanak, ha a karakter azt kívánja. Aztán persze lélegzetelállító számítógépes trükkökre is szükség van, mint például az Aquaman-ban és a Bosszúállók végjátékban. És egy jó forgatás is kell hozzá, mint a Top Gun 2: Maverick-ben.

 

forrás: brightside.me

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

1917 lenyomta a mozikban a Csillagok háborúját
Sam Mendes háborús filmje, az 1917 a Golden Globe győzelmek után (legjobb dráma és legjobb rendező) ...
Az írók elárulták, hogy miért így végződött a Boss...
Mint mindenki tudja már, a Bosszúállók: Végjáték elég szomorú véget ért a Vasember számára, mivel fe...
Végre megerősítették, hogy a Deadpool 3 úton van
A Deadpool 3 jelenleg aktív fejlesztés alatt áll a Marvel Studiosnál. Ryan Reynolds hivatalosan is m...
Jól van a koronavírusos Tom Hanks és felesége
Az Oscar-díjas színész, Tom Hanks és felesége, a színésznő-énekes Rita Wilson csütörtökön jelentette...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.