Az oldal töltődik...
Film Parádé

11 sztár, akinek nem okoz problémát a meztelen jelenetekben szereplés

11 sztár, akinek nem okoz problémát a meztelen jelenetekben szereplés
2020.01.01. Wednesday
379 megtekintés
379

A  filmeknek már a szerves részét képezik a szex jelenetek, mióta az Amerikai Mozgóképszövetség értékelő testülete engedélyezte a meztelenséget  az R-besorolású filmekben. De még néhány PG-film is lehetővé tette a mellek és fenék megjelenését a képernyőn, mint például az Airplane!  vagy a Splash (a 80-as években a szabályok enyhébbek voltak a nem szexuálisan orientált meztelenségre). 

A kezdő színészek gyakran mindent megtesznek annak érdekében, hogy bejussanak Hollywoodba, és ha jó színészek, általában soha nem kell meztelennek lenniük. De néhány A-listás színész továbbra is beleegyezett abba, hogy megjelenjen meztelenül a filmben, még akkor is, ha Oscar-okat vagy Emmyt nyertek. Itt van néhány csillag - nők és férfiak egyaránt -, akiknek nem volt gondjuk meztelen jeleneteket készíteni a filmben és a TV-ben végzett munkájuk során. 

 

Emilia Clarke

Azzal, hogy Emilia Clarke Daenerys Targaryen szerepét eljátszotta az HBO Trónok sorozatában, örökre kapcsolódott ehhez a szerephez. Hiába játszott olyan filmekben, mint a Terminator Genisys és a Múlt karácsony, de  Ő mindig Daenerys lesz a GoT rajongói számára, akik látták a színésznőt meztelenül a sorozat korai szakaszában. Aztán a 3. évadra úgy döntött, hogy inkább ragaszkodik a meztelenség záradékához. Aztán a hatodik évadra mégis meggondolta magát.

 

Charlize Theron

Charlize Theron

Charlize Theron a Két nap a völgyben című filmmel debütált 1996-ban. Mivel Hollywood egyik legcsábítóbb színésznője volt, legelső főszerepében néhány csábító jelenetben szerepelt James Spader társsztárral.

 "Nem úgy gondolok az egészre, hogy meztelenség" - mondta Theron a  The Daily Telegraphnak  2009-ben a Megváltás című filmjével kapcsolatban . "Olvastam a jelenetet, és ha van értelme, akkor megcsinálom. Ugyanúgy,  mint bármely más jelenetet."

 

Michael Fassbender

Michael Fassbender

2008-ban az akkor ismeretlen Michael Fassbender szerepelt Steve McQueen első filmjében, a  Éhség-ben. Amikor a brit rendező felkérte Fassbendert, hogy vegyen részt a következő filmjében, a 2011. évi erotikus dráma Shame - A Szégyentelen-ben, azt mondták neki, hogy a szerepben teljes frontális meztelenségre van szükség.  Ekkorra Fassbender már szerepelt olyan jelentősebb filmekben, mint Quentin Tarantino rendezte Becstelen brigantyk és az X-Men: Az elsők, de megengedte McQueen filmben bármilyen szögből felvegyék. Michael Fassbender azt mondta, hogy "teljesen megbízok a rendezőben".

 

Anne Hathaway

Anne Hathaway

Anne Hathaway első híres szerepei családbarát filmekben voltak, mint például a Neveletlen hercegnő, vagy az Elátkozott Ella. Amikor az Ámok és a Brokeback Mountain – Túl a barátságon filmekben szerepet vállalt , ezekben a filmekben felnõtt jeleneteket is el kellett játszon.

A 2010-es romantikus komédia, a  Szerelem és más drogok például bemutatja a felnőtt kapcsolat minden aspektusát. Tehát, amikor Hathaway-nek szexuális jeleneteket kellett filmeznie Jake Gyllenhaal társsztárral, nem gondolta nagy ügynek, mondván az  MTV News-nak : "Ez valójában csak kis része a filmnek."

 

Lena Dunham

Lena Dunham

Lena Dunham írta, rendezte és szerepelt első filmjében, a  Tiny Furniture-ben , amely elnyerte a narratív zsűri díját a  2010-es SXSW filmfesztiválon. Ezután találkozott a hollywoodi producerrel, Judd Apatow-al, aki segített neki elindítani saját showját a HBO-n. A Lányok-ban Dunham, Zosia Mamet, Jemima Kirke és Allison Williams szerepelt, akik az élettel, munkával és romantikával foglalkoztak. Dunham Hannah karakterében olyan szerelmi jeleneteket tartalmaznak, amelyek semmit sem hagynak a képzeletre. 

2013-ban Dunham azt mondta  Marie Claire-nek , hogy különféle testtípusokat akar megjeleníteni a képernyőn, mondván: "Tudtam - és még mindig tudom -, hogy a testem nem illeszkedik a női test hagyományos hollywoodi elképzeléséhez." Aztán elmagyarázta, hogy meztelen jeleneteit kissé közszolgálatnak tekinti: "Nem hiszem, hogy ezt megtenném, ha nem gondolnám, hogy ez alapvetően fontos hozzájárulásom a világnak." 

 

Chris Pine

Chris Pine

Chris Pine  a Starship Enterprise parancsnokává vált, és segített a Wonder Womannek megmenteni a világot -, de első meztelen jelenetét a Netflix eredeti filmjében, a Törvényen kívüli király-ban mutatta be . A 2018. évi film, amely a skót harcos, Robert Bruce történetét meséli el, a képernyőn meztelenséget követelt mind Pine, mind a társ-csillag, Florence Pugh részéről, ami miatt a színész meglehetősen igazságtalannak érezte, hogy anny figyelmet szentelnek a jelenetnek.

"Florence az egész testét megmutatja ebben a filmben, és senki sem beszél erről" - mondta Pine a  Mirror-nak, és hozzátette: "Elvárható Florence -től hogy ezt tegye, mert nő és nem várható el, tőlem mert férfi vagyok? Ez nem igazságos."

 

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie mindig is félelem nélküli színész volt. Az Észvesztő, amely  elnyerte neki a Oscar-t, megengedte neki, hogy meztelen jeleneteket vállaljon olyan filmekben, mint a Kis tüzek, a Kifutó a semmibe és az Eredendő bűn. A 2015-ös A tengernél filmre, a meztelenség más kérdés volt. A rendező-színésznő híres módon kettős mastectomián ment keresztül  két évvel korábban az emlőrák kockázatának csökkentése érdekében.

Miközben a filmet a The New York Times-szal vitatták meg, Jolie beismerte, hogy kísértik a meztelen jelenetek, de bátornak kell lennie.  "Nem változtathatja meg vagy vághatja ki ezt a jelenetet, mert mastectómiája volt" - mondta. "Csalás lenne."  A film, amelynek középpontjában egy pár áll (Jolie és akkori férje, Brad Pitt játszik), akik megpróbálják megjavítani házasságukat, a kádban ülő színésznő látható.

Meztelenül pózolva a Harper's Bazaar 2019. novemberi számához, Jolie beszélt arról, hogy kihívást jelent az új testének bemutatása:  „A testem sokat élt az elmúlt évtizedben, különösen az elmúlt négy évben, és a látható és láthatatlan hegek, amelyek ezt mutatják." 

 

Halle Berry

Halle Berry

Halle Berry a 90-es években lett csillag, olyan nagy slágerekkel, mint  Bumeráng, a TűzparancsNyomd a sódert!. Az első topless jelenetet azonban 2001-ben készítette, amikor csábító nőt játszik a Kardhal akciófilmben, melyben a hackert, Hugh Jackmant elcsábítja egy bűncselekménybe. Bár pletykák voltak arról, hogy 500 000 dollár bónuszt kapott ezért a jelenetért, Berry azt mondta a Entertainment Weeklynek,  hogy ez nem igaz, megjegyezve, hogy motivációjának semmi köze a pénzhez.

"Egész életemben nagyon féltem a meztelen jelenetektől, aztán miután sikeres lettem, már többé nem kellett bizonyítsak."

Ugyanebben az évben (2001) Berry szerepelt a Szörnyek keringője-ben, amelyért Oscar-díjat nyert. A filmben van egy félelmetes szexjelenet Berry és Billy Bob Thornton között, amelyről a The Guardian-nak elmondta: "Mindketten beleegyeztünk abba, hogy gátlástalanul megmutatjuk a testünket...  Csak azt mondtuk: Eljátsszuk ezeket a karaktereket. Szerencsére csak egyszer kellett felvenni, ami jó, mert nem igazán akarja az ember az ilyet ismételni."

 

Ben Affleck

Ben Affleck

Ben Affleck fiatal szívtipró lett partnerével és társsztárjával, Matt Damonnal együtt a Good Will Hunting című filmben. A sztárok olyan filmekben szerepelt ezután, mint az Armageddon, Pearl Harbor - Égi háború, Daredevil - A fenegyerek, ám Affleck rajongói csak idősebb korukban láthatták meztelenül. Ez a 2014-es thrillerben a  Holtodiglan-ban jött el.

Az MTV News-al viccelve a színész azt mondta: "Minden filmen megpróbáltam megmutatni... A pénisz ott van! - Az egy IMAX pénisz! Tizenöt dollárt kell fizetned, hogy 3D-ben láthasd ... jobb 3D-ben." Miután komolyabbá vált, Affleck elmagyarázta, miért csinálta meztelen jelenetet. Azért mert maga a projekt és a karakter szükségessé tette azt. "David (Fincher a rendező) a kezdetektől mondta nekem, hogy ez egy problémás dolog minden filmben. Nem lehet hiúsági kérdést csinálni belőle. Meg kell mutatnia ennek a karakternek a meztelen alfelét."

 

Kate Winslet

Kate Winslet

Kate Winslet sokmindent bevállalt a kilencvenes években,olyan filmekben, mint a Lidércfény és a Szentek és álszentek, vagy a PG-13 hollywoodi szuperfilmben, a Titanic -ban. Az érvelése hasonló volt a Dunhaméhoz, ugyanis nem volt az a tipikus vékony hollywoodi típus, és úgy érezte, hogy más nőknek is láttatniuk kell magukat a képernyőn.  "Nincsenek tökéletes melleim. Van narancsbőröm is természetesen, és nem vagyok nádszál" - mondta Winslet a The Sun-nak 2012-ben. "Ha az ilyen nők bármilyen módon megmutathatják magukat, az nagyszerű".

 

Nicole Kidman

Nicole Kidman

Nicole Kidman a korai filmjeiben, mint például a Halálos nyugalom és a Billy Bathgate meztelen jeleneteket is el kellett játsszon. Aztán az 1999-es filmje, a Tágra zárt szemek rendkívüli intimitást követelt Kidman és akkori férje, Tom Cruise között. Miközben ezt a W magazinnal 2012-ben megvitatták, Kidman elárulta, hogy élvezi azt a kihívást, hogy a karakterre összpontosítsak magam helyett: "Nem bánom, hogy meztelen vagyok ... Élvezem, ha nem hagyom, hogy a kétségeim akadályozzák az előadást. Amint elkezdek az összes apró bizonytalanságommal foglalkozni a fejemben, valójában már nem játszom."

Ugyanakkor volt egy meztelen jelenet, amelyet a HBO dráma, a Hatalmas kis hazugságok című filmre készítettek, ami kiakasztotta Kidman-t. Az 1. évad azt látja, hogy Kidman bántalmazó házasságban játszik egy nőt, és amint azt  2017- ben elmondta Elle-nek, a meztelenség része ennek a visszaélésszerű szexuális kapcsolatnak. "Nem a kizsákmányolásról volt szó" - mondta Kidman. "Ez tényleg befolyásolja a kapcsolatukat. Ez valóban befolyásolja a szexualitásukat." Miután befejezett egy adott jelenet forgatását, Kidman még mindig "teljesen megalázottnak és zavartnak érezte magát" - mondta a The Hollywood Reporternek . "És dühös voltam legbelül" - tette hozzá a színésznő. "Hazamentem, és egy üvegajtón át dobtam egy követ... Nyilvánvalóan bennem maradt mindaz a harag és az, ami történt."

 

A szinészeknek nem egy egyszerű döntés az, hogy megmutassák-e magukat meztelenül vagy nem és ha igen, akkor mennyire. Vannak olyan színésznők, akik semmi esetre se vállalják be a meztelenséget.

 

forrás: nickiswift.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Az ír végső előzetest kapott
A premier előtt kiadtak még egy előzetest a filmhez. Hát az biztos, hogy nagyon ütős lesz ez a film....
11 szinésznő, aki megtagadta a meztelenséget. Most...
Egyes hírességek teljesen komfortosan viselik, ha meztelen jelenetben kell szerepeljenek, és nincs s...
Nézd meg, hogy a tömeg majdnem összetörte Ryan Rey...
Tegnap váratlanul megérkezett a Free Guy filmelőzetese, amiben Ryan Reynolds egy videójáték karakter...
A Bad Boys 3 váratlanul mindenkit lenyomott
Több filmes oldalon megjelent kritikák alapján azt gondolná az ember, hogy a Bad Boys harmadik része...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.