Az oldal töltődik...
Film Parádé

13 legkedveltebb antihős a szavazatok alapján

13 legkedveltebb antihős a szavazatok alapján
2019.12.29. Sunday
81 megtekintés
81

A film antihőse gyakran sokkal emlékezetesebb egy filmben, mint maga a hős. Sok olyan antihős van, akik lenyűgözték és befolyásolták az embereket. Antihős tehát olyasvalaki, aki a történet keretei között ugyan mint hős szerepel, de onnan kiemelve könnyen úgy látnánk, mint ellenszenves figurát. Hollywood adott a film szerelmeseinek néhány fantasztikus antihőst, de ki a legkedveltebb antihős karakter a szavazatok alapján?

 

1. Han Solo (Harrison Ford)

Han Solo (Harrison Ford)

Han Solo egy kitalált szereplő a Csillagok háborúja univerzumában, akit Harrison Ford személyesített meg. Először a Csillagok háborúja IV: Egy új remény c. epizódban tűnik fel, mint hivatásos űrcsempész. Han, bár eredetileg nem így tervezte, csatlakozik a Lázadók Szövetségéhez  és nagyban hozzájárul az első Halálcsillag megsemmisítéséhez, majd végül az Uralkodó hatalmának megdöntéséhez. Időközben beleszeret Leia hercegnőbe, akit az Új Köztársaság kikiáltása után feleségül is vesz, és akitől gyermeke születik: Ben Solo, azaz Kylo Ren.

 

2. Jack Sparrow (Johnny Depp)

Jack Sparrow (Johnny Depp)

Jack Sparrow kapitány A Karib-tenger kalózai című filmsorozat eddigi mindegyik epizódjának (A Fekete Gyöngy átka, Holtak kincse, A világ végén, Ismeretlen vizeken, Salazar bosszúja) főszereplője. Megformálója Johnny Depp.

 

3. Deadpool (Ryan Reynolds)

Deadpool (Ryan Reynolds)

A Deadpool 2016-ban bemutatott film főszereplője. Megszemélyesítője Ryan Reynolds. A történet szerint egy rosszul sikerült műtét után Wade Wilson különleges és új képességre tesz szert (a sérülésekből hihetetlenül gyorsan felgyógyul), azonban arcát elcsúfítják, ezért arra szánja el magát, hogy levadássza a személyt, aki ezt tette vele. A humoros és akciódús filmből már készülőben van a harmadik rész.

 

4. Tyler Durden

Tyler Durden (Brad Pitt)

Tyler Durden (Brad Pitt) egy kitalált karakter a Harcosok klubja egyik főszereplője. A Harcosok klubja egy 1999-es amerikai filmdráma, Chuck Palahniuk azonos című regényének adaptációja. Tyler-t a névtelen elbeszélő (Edward Norton) egy autógyár álmatlanságtól szenvedő, örökké úton lévő alkalmazottja hívja életre a saját elméjéből, ami csak a film végén derül ki.

 

5. Joe (Clint Eastwood)

Joe (Clint Eastwood)

Az Egy maréknyi dollárért című filmet a spagettiwesternek atyja, Sergio Leone rendezte és Clint Eastwood játszotta a főszereplő, Joe karakterét. Ez a film egy új műfajt hozott létre, amit azóta is spagettiwesternnek hívnak. A filmnek két folytatása készült, a Pár dollárral többért és A Jó, a Rossz és a Csúf.

 

6. Loki (Tom Hiddleston)

Loki (Tom Hiddleston)

Loki eredetileg a skandináv mitológia alakja, germán tűzisten, gonosz tréfacsináló. Először képregényekben jelent meg mint kitalált karakter és antihős. Azóta számtalan filmben és sorozatban is megjelenik. A Marvel-moziuniverzumban Tom Hiddleston személyesíti meg Lokit. Felbukkant a 2011-es Thor, a 2012-es Bosszúállók, a 2013-as Thor: Sötét világ, a 2017-es Thor: Ragnarök a 2018-as Bosszúállók: Végtelen háború, és a 2019-es Végjáték című filmekben.

 

7. Joker

Joker

Joker egy kitalált képregény- és rajzfilmes karakter, szuper-bűnöző, Batman főellensége. Leghíresebb megszemélyesítői Heath Ledger és Joaquin Phoenix. 2019 egyik legtöbb bevételt hozó filmje lett. A korhatáros filmek kategóriájában ez lett az első film ami átlépte az egy milliárdos bevételi határt.

 

8. Beatrix Kiddo (Uma Thurman)

Beatrix Kiddo (Uma Thurman)

Beatrix Kiddo (Uma Thurman) a Kill Bill című Quentin Tarantino film egyik főszereplője. Beatrix, azaz Fekete Mamba egy bérgyilkososztag tagja volt. Miután megtudja, hogy gyermeket vár, úgy dönt, visszavonul. Egy csendes kisvárosban készül letelepedni. Azonban mikor esküvője főpróbáját tartják, megjelenik Bill a régi társa, hogy véget vessenek a Menyasszony és a násznép életének.

 

9. Jules Winnfield ponyvaregény

Jules Winnfield (Samuel L. Jackson)

A Ponyvaregény (Pulp Fiction) 1994-ben bemutatott amerikai bűnügyi film, melyet Quentin Tarantino rendezett. Ebben az egyik főszereplő Jules Winnfield. Az évek során kultfilmmé vált. Két bérgyilkos, Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) és Vincent Vega (John Travolta) behatolnak egy lakásba, hogy visszaszerezzenek egy táskát főnöküknek, Marsellus Wallace-nak (Vingh Rhames), melyet egy embere, Brett eltulajdonított. A táskát - aminek tartalma a film során nem derül ki - megtalálják, Brett-et, és társát megölik.

 

10. Leon (Jean Reno)

Leon (Jean Reno)

Leon, a profi 1994-ben bemutatott francia nagyjátékfilm. A Főszerepet Jean Reno játssza. Egy olasz bérgyilkos, akinek nincsenek érzelmei, sok tejet iszik, ülve alszik és nagy rajongója a Gene Kelly-filmeknek. Ő Leon, aki a legjobb a városban, egyedül dolgozik és magányosan él. A sors azonban keresztezi útját egy kislánnyal, Mathildával (Natalie Portman).

 

11. V

V, mint vérbosszú

A V mint vérbosszú (V for Vendetta) egy 2005-ben bemutatott amerikai thriller, amely a közeljövőben játszódik Londonban. A film az Alan Moore és David Lloyd által létrehozott V mint Vérbosszú képregény filmadaptációja.

 

12. Vito Corleone

Vito Corleone

Don Vito Corleone (1891. december 7. vagy sírkő szerint 1887. április 28. – 1955. július 29.) (Született: Vito Andolini) kitalált szereplő Mario Puzo A Keresztapa című regényében és a belőle készült filmben. A regényt 1972-ben vitték vászonra. Marlon Brando játszotta az idős Don Corleonét és Robert De Niro a fiatalt a második részben. Szerintem mindkettőjüknek van helye ebben a listában.

 

13. Patric Bateman

Patric Bateman (Christian Bale)

Az Amerikai psycho (American psycho) Bret Easton Ellis leghíresebb regénye, mely 1991-ben jelent meg és 2000-ben meg is filmesítették. Patrick Bateman (Christian Bale) egy gazdag és befolyásos Wall Street-i befektető fia, igazi aranyifjú. Könnyen halad előre az apja által kitaposott úton, megszállottja a pénznek, a sikernek, a divatnak és a stílusnak. Igazi társasági ember, központi figura, amolyan kétlábon járó sikersztori. Bateman emellett minden idők legkegyetlenebb és leggátlástalanabb sorozatgyilkosa is. Ismerősöket és ismeretleneket mészárol le különös kegyetlenséggel, nem válogatva az eszközökben - kés, láncfűrész, fegyver, nála egyre megy. Indítéka nincs - hacsak az ölés gyönyöre nem számít annak. A rendőrség sötétben tapogatózik, eleinte senki nem gondol arra, hogy a legbefolyásosabb körökben kellene keresni az egyes számú közellenséget.

 

A rangsorolás a ranker.com oldalon a felhasználók szavazatai alapján készült.

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Így készült a Bad Boys 3
A Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk elég szép sikert aratott a mozikban. Három hétig uralta az első he...
Sharon Stone felfrissítette az Elemi ösztön ikonik...
Sharon Stone kiült a közönség elé a 2019. évi GQ Év Férfija díjkiosztóján és beszélt az Elemi ösztön...
Eredetileg nem is Vin Dieselt szánták a Halálos ir...
Vin Diesel színész közel két évtizede alakítja Dominic Toretto-t a Halálos iramban franchise-ban,. A...
11 színésznő, aki elég bátor volt, hogy feláldozza...
Az igazán tehetséges színésznők sok különféle szerepet játszhatnak el, beleértve azokat is, amelyekb...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.