Az oldal töltődik...
Film Parádé

13 megválaszolatlan rejtély a Csillagok Háborúja: Skywalker korában

13 megválaszolatlan rejtély a Csillagok Háborúja: Skywalker korában
2019.12.22. Sunday
921 megtekintés
921
Akció filmek
Fantasy filmek
Kalandfilmek
Sci-Fi filmek

JJ Abrams mindent megtett, hogy mindenkinek tetsszen, és sok olyan dolog került a filmbe, amely valójában nem túl kerek. A Star Wars franchise keretén belül filmet készíteni soha nem lesz könnyű feladat, függetlenül attól, hogy mennyi időt és erőfeszítést tesznek a film előzetes feltérképezésébe. Néhány dolog átcsúszik a repedések között. Ez az összeállítás a film 13 legnagyobb olyan dolgáról szól, amelyeknek nincs értelme, vagy nem magyaráznak meg.

 

1. Palpatine császár visszatérése

Amikor a Csillagok Háborúja: Skywalker kora első felvétele debütált, a rajongókat sokkolta, amikor Ian McDiarmid (Palpatine) ikonikus nevetését hallhatták. De hogyan lehet ez? A gazembert meggyilkolták a Jedi visszatérése során, 1983-ban, és a trilógia eddig nem hozta fel őt eddig soha. JJ Abrams nem magyarázza meg ezt a filmben, csak homályos idézettel válaszol: "Az Erő sötét oldalának sok képessége van, amelyet néhányan természetellenesnek tartanak." Ennyi. Csak él, és igazán halálos. Dolgozd fel.

 

2. A fénykardok eltemetése a Tatooine-on

Miért megy Rey Tatooine-ba, hogy eltemesse Luke és Leia fénykardjait? Leia korábban Jabba, a Hutt rosszul öltözött rabszolgája volt a bolygón, míg Luke alig várta, hogy kijusson onnan. Soha nem törődött azzal a ténnyel, hogy apja gyermek rabszolga volt a bolygón, nagyanyját ott gyilkolták meg, és a nagynénjét és nagybátyját ropogósra sütötték a rohamosztagosok. Ez egyáltalán nem úgy tűnik, mint a legjobb hely, hogy tisztelegni lehessen Luke-nak és Leia-nak. A Naboo sokkal jobb választás lett volna mindenki számára.

 

3. Az erő azonnali gyógyítása

Technikailag a Force Healing-t bevezették a kiterjesztett univerzumban, de ez idáig nem volt hivatalos a Csillagok háborújának kánonjában. A Mandalorian a tv képernyőn bemutatta közvetlenül az előtt, hogy a Skywalker kora megjelent a mozikban. Valódi háttértudás nélkül azonban Rey a semmiből érzékeli, hogy meg tud gyógyítani egy hatalmas földalatti kígyószerű lényt? És akkor képes megmenteni Kylo Ren életét, miután megvágta őt egy fénykarddal? És Ben Solo meg tudja csinálni? Miért nem gyógyította Palpatine Anakin Skywalkert a nap folyamán? Ehelyett Darth Vader-t egy szerencsétlen fél-kiborg embernek kell hagyni? Palpatine-hez hasonlóan nulla magyarázatot kapunk erre.

 

4. Han Solo szelleme, vagy mégsem

Miután Kylo Ren-t megvágták, majd Rey meggyógyította, meglátja apját, Han Solo-t. Harrison Ford visszatért a Skywalker korába, ám nem erõs szellem, de valami olyan. Ahelyett, hogy szellemnek tűnik, úgy néz ki, mintha Ford 5 perccel azelőtt kelt voilna ki az ágyból, hogy néhány szót szoljon, mielőtt visszafekszik az ágyba. Tehát, az Erő visszahozhatja a karaktereket élénk emlékeken keresztül, hogy mély viták legyenek most? Ez nem magyarázható, de ahogy Solo mondaná: "Tudom."

 

5. Ren lovagjai

A Skywalker kora visszahozza Ren lovagjait, az utóbbi jedik óta zajló mély alvásuk után. Azonban nincs magyarázat a mozifilmben, hagyják, hogy a nézők találgassanak. Úgy tűnik, hogy Ren a fénykard neve, amelyet imádnak, ami alapvetõen azt jelenti, hogy nevük valójában a fénykard lovagjai, és Kylo Ren valóban Kylo fénykard. Ez több, mint egy kicsit zavaró, de a képregény azt állítja, hogy a lovagok képesek felvenni az Erőt csata közben, bár nem túl jó felhasználóik.

 

6. Poe Dameron hirtelen  Han Solo háttértörténete?

A Skywalker kora során megtudjuk, hogy Poe Dameron fűszercsempész volt, mielőtt ász ellenállás pilóta lett. Ez valamilyen oknál fogva többé-kevésbé megegyezik Han Solo háttértörténetével, bár soha többé nem beszéltek róla. Az információ a Kijimnél érkezik hozzánk, amikor Keri Russell alakította Zori Bliss eredetileg le akarta vágni Poe fejét, majd hirtelen el akar menekülni vele.

 

7. Hol szerezte Maz Kanata Luke fénykardját?

Oké, ez egészen Az ébredő Erő-ig megy vissza, és ez még mindig rejtély a Skywalker kora-ban. Néhány rajongó azt állítja, hogy ez a JJ Abrams klasszikus rejtélydoboz-módszere. Mások azt fogják mondani, hogy a kimaradásnak nincs értelme. Luke elvesztette a fénykardját, amely eredetileg Anakin Skywalker-é volt, a Bespin-i csatában, amikor a kezét levágták. A szóban forgó fénykard ezután leesik a Cloud City légi útvonalán. Úgy tűnik, hogy a Cloud City nincs túl messze Takodana-tól, de ez nem magyarázza meg, hogyan találta meg egy gyalogos?. Elég rejtélyes.

 

8. Finn hirtelen érzi az erőt?

A film egyik legfurcsább pillanata, amikor Finn hirtelen érezte az Erőt. Soha nem erősítik meg, hogy ezt érzi vagy használja, de Finn titokzatosabbá válik, amikor kapcsolatba kerül az érzéssel. Amikor Finn találkozik Jannah-val, úgy döntenek, hogy a Erõ okozta lázadást. Nyilvánvaló, hogy ezt soha nem magyarázzuk el, és fogalmunk sincs, mit akart mondani Rey az egész filmben. Meg akarta mondani neki, hogy érezheti az Erőt? Azt akarta mondani, hogy szereti? Van valami beragadt a fogaiba? Nem tudjuk, amíg kiadják a finn képregényeket vagy önálló könyvet.

 

9. Hol szerezheti Lando azt a hatalmas lázadó flottát?

Amikor minden remény elveszik, Lando és Chewie egy óriási lázadó flottával mennek megmenteni a napot, amely látszólag a semmiből jön elő. Az Erő felébresztése elején az ellenállás kicsi, és az Utolsó Jedik végére semmi sem marad, és senki sem válaszolt Crait felhívására. De Lando hirtelen képes összegyűjteni a csapatokat. Talán egy jó beszédet mondott. Bármi is volt, működött és megmentette a napot.

 

10. Mi dönt arról, ki tűnik el a Jedi halálakor?

Miért tűnik el Ben Solo, de Rey nem, és Darth Vader sem, de Yoda és Obi-Wan Kenobi igen? Ez a Skywalker kora puzzle újabb frusztráló darabja. A legtöbb Jedi eltűnik, ha meghalnak, ezt már többször megmutatták az elmúlt 40 évben. De Rey itt marad egy ideig, ami lehetővé teszi, hogy Ben Solo feltámassza. Leia eltűnik, Anakin Skywalker viszont nem.

 

11. Kik Rey szülei, és vannak-e sötét oldalú hajlamaik?

Ha Rey Palpatine unokája, kik a szülei? Egyszerű senkik? És vannak-e sötét oldalú hajlamaik is? Csak két másodpercig látjuk a szüleit a filmben. Ez nem azt jelenti, hogy az apja Palpatine fia? Ha igen, ki a nagymamája Rey-nek? Ez szinte túlságosan elgondolkodtató ahhoz, hogy elgondolkozzon, és szinte biztosan belekerül a mítikus rejtélyek dobozába, vagy a jövőben egy külső képregény történetében fogják elmondani. Érthető, hogy nem magyarázunk minden apróságot, de arról a Palpatine császárról beszélünk, aki az egész sorozat egyik leg ikonikusabb gazembere. Tudnunk kellene a gyerekeiről.

 

12. Miért halt meg Leia miután kapcsolatba lépett Kylo Ren-el?

Luke Skywalker képes volt rávenni magát a harcra az Utolsó Jedik végén, és küzdeni Kylo Rennel, hogy őrült figyelemeltereléssel lehetővé tegye az ellenállás fennmaradt tagjainak a menekülést. Ezzel teljes mértékben elfogyasztotta az életerejét, ami érthető. Miért halt meg Leia, miután röviden kapcsolatba lépett a fiával? Megértjük, hogy nem sok felvétel készült Carrie Fisherről, ám ez a történet szükségtelen része volt, amely több kérdést vet fel, mint választ ad. Úgy tűnik, hogy Leia gyengébb volt, mint Luke.

 

13. Vajon sikerült-e elérni az erő egyensúlyát?

40 év elteltével készült el ez a fejezet, és sok rajongó „teljesen kielégítő befejezést” kiáltozik, akkor miért vagyunk még mindig tanácstalanok, ha az Erő-ben egyensúly lett? Erre épül a franchise az első nap óta, és ez adta az előzményt és a folytatást tartalmazó trilógiát. Miért veszítették el a Skywalker Saga utolsó részében? Ha sikerült elérni az egyensúlyt, miért nem mondták kifejezetten ki?

 

forrás:movieweb.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

7 bizonyíték, hogy Keanu Reeves a legjobb srác Hol...
Keanu Reeves három évtizede a filmiparban dolgozik, de a rajongók valójában nem sokat tudnak a magán...
21 fantasztikus Baby Yoda mém, ami tuti mosolyt cs...
Baby Yoda, ahogy az várható volt, elég gyorsan mémmé vált. Az internet népe elvesztette az eszét ami...
Jim Carrey nyilatkozott a Maszk 2-ről
Vajon tényleg fog kapni folytatást Jim Carrey egyik legnépszerűbb filmje, a Maszk? Pontos terv még n...
Egy rajongó megvette Olivia Newton-John bőrdzsekij...
Olivia Newton-John felajánlott a Grease-ben hordott ikonikus fekete bőrdzsekijét egy árverésen, ahol...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.