Az oldal töltődik...
Film Parádé

1917 lenyomta a mozikban a Csillagok háborúját

1917 lenyomta a mozikban a Csillagok háborúját
2020.01.13. Monday
27 megtekintés
27

Sam Mendes háborús filmje, az 1917 a Golden Globe győzelmek után (legjobb dráma és legjobb rendező) az amerikai mozikban kiütötte a nyeregből a Csillagok Háborúja: Skywalker kora-t. Az 1917-et eddig korlátozottan vetítették és a Golden Globe díjazás miatt sokan beszéltek a filmről, így nagy várakozás előzte meg a hétvégét, amikor végre elkezdték szélesebb körben is vetíteni. Az 1917-et január 23-tól végre a hazai mozik is elkezdik vetíteni. Az 1917 36,5 millió dollárral nyerte meg a hétvégét a mozipénztáraknál. Eddig világszerte 60,4 millió dollárt termelt.

A Skywalker-saga utolsó része csak 15,3 millió dollárt termelt, így alaposan kikapott az 1917-től. A Csillagok háborúja azért 3 hétig uralni tudta az első helyet és jó úton halad afelé, hogy meghaladja a bevétel az 1 milliárd dollárt (jelenleg 989,5 millió dollárnál tart világszerte).

A harmadik helyet ezen a hétvégén a Jumanji: A következő szint tudta megszerezni a maga 14 millió dolláros bevételével. A jumanji eddig világszerte 632,5 millió dollárt keresett, és valószínűleg kevesebb pénzzel fejezi be a mozikban, mint az előző rész.

Salma Hayek új vígjátéka a Mint egy főnök, a hétvégén a negyedik helyen debütált, miután beszedett 10 millió dollárt. Nem is rossz kezdés ez.

Az ötödik helyet szerezte meg a Just Mercy szintén 10 millió dollárral. A film egy tévesen elitélt afroamerikai férfiról szól és valós eseményeken alapul.

A hatodik helyen végzett a hétvégén a Kisasszonyok a maga 7,6 millió dollár bevételével. Ennek a filmnek még össze kell szednie magát ahhoz, hogy nyereséges legyen, mivel durván 40 millió dollárból forgatták. Eddig világszerte összesen 94,2 millió dollárt termelt.

A másik frissen debütáló film, az  Árok-nak már csak a hetedik hely jutott, pedig Kristen Stewart új sci-fijének az előzetese elég bíztató volt. Szerény 7 millió dolláros bevételt gyűjtött be, pedig nem sajnálták belőle a pénzt. Durván 50-80 millió dollárból forgatták.

A Jégvarázs 2 még mindig jól szerepel. Hétvégén a nyolcadik hely jutott neki az 5,8 millió dolláros bevétellel. Eddig világszerte 1,37 milliárd dollár bevétellel nagyon ott van a szeren.

Rian Johnson féle Tőrbe ejtve a kilencedik helyet szerezte meg 5,7 millió dollárral. A film nagyon jó kritikákat kapott. Eddig világszerte 256,5 millió dollárt termelt ez a jó kis krimi, amihez várható, hogy több folytatást is kaphat.

A listára még befért a Kémesítve. 5,1 millió dolláros bevételével megszerezte a 10. helyet. Eddig világszerte 115 millió dollárt kapart össze az animációs kémtörténet.

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Keanu Reeves és nővérei
Keanu Reeves-t imádják a rajongók a színészi képességei és remek filmjei mellett a lovagiassága és a...
Úgy tűnik, végre lesz valami az Új mutánsok-ból. F...
Az Új mutánsok projekt továbbra is halad előre. Januárban várható egy új trailer a filmhez. A film m...
Elza nem csak a filmben győzött, hanem a mozipénzt...
A Jégvarázs 2 az előzetes elvárások és várakozások szerint elég szépen teljesít a mozikban. A 2013-b...
11 vígjáték ami tuti felvidámít koronavírus idején
Ezzel a válogatással szeretnék Neked ötleteket adni, hogy milyen filmeket lenne érdemes elővenni, ha...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.