Az oldal töltődik...
Film Parádé

7 dolog, amit mindenki figyelmen kívül hagy az Igazából szerelem-ben

7 dolog, amit mindenki figyelmen kívül hagy az Igazából szerelem-ben
2019.12.24. Tuesday
76 megtekintés
76
Romantikus filmek
Vígjátékok

Idén is, mint minden karácsonykor a tévéműsor "kötelező" eleme az Igazából szerelem, amit 2003-ban láthattunk először. A filmben különböző szerelmi szerelmi  történeteket követhetünk végig és az aktualitását az adja, hogy karácsony időszakában játszódik. Sok izgalmas történet egy igazán remek romantikus vígjátékban összegyúrva. Viszont, ha mélyebben megvizsgáljuk a történetet, akkor sok sebből vérzik. Lássuk is ezeket.

 

Valójában az szexuális zaklatás David-től, hogy kirúgta Natalie-t

Igazából szerelem, Natalie és David

Érthető, hogy David vonzódik egyik asszisztenséhez  - a gyönyörű és pezsgő Natalie-hez. Bár a flörtölésük nem annyira helyénvaló a munkahelyen. A probléma akkor kezdődik, amikor az Egyesült Államok elnöke (Billy Bob Thornton) közeli kapcsolatba kerül Natalie-vel. Amikor David meglátja ezt, eléggé berág és nyilvánosan megszakítja az amerikai és a brit kormány közötti "különleges kapcsolatot".

Miközben ez politikai győzelem a britek számára, David mérges Natalie-ra, hogy az amerikai elnökkel került közelebbi kapcsolatba, és elbocsátja. Ez a világ egyik legerőteljesebb emberének nyilvánvaló szexuális zaklatása egy közigazgatási asszisztens ellen, és hatalmas botrányt kellett volna okoznia.

 

David megnézhette volna Natalie címét az aktákban

Hugh Grant, mint David

Miután megkapta a karácsonyi kártyát/szerelmes levelet Natalie-tól, a miniszterelnök, David úgy dönt, hogy elmegy hozzá Wandsworth-be bocsánatot kérni. Mivel David nem tudja, hogy a hosszú útnak melyik "szegényebbik vége", ahogy Natalie leírta, házról-házra jár a sofőr kíséretében, hogy megtalálja. Ez felvet egy kérdést: Miért nem kereste David ki Natalie otthoni címét a munkavállalói nyilvántartásokban? Ha nem akarta, hogy más alkalmazottai tudják, mit keres, akkor csak kérnie kellett volna az összes legutóbbi alkalmazott listáját. Ehelyett egyedül megy ki, anélkül, hogy biztonságban maradna, és bolondot csinálna önmagáról, miközben kopogtat minden Wandsworth-ajtón, és hazudik arról, hogy miért van ott, amíg végül megtalálja Natalie-t.

 

Harry és Mia kapcsolat ugyancsak munkahelyi szexuális zaklatás

Mia és Harry az Igazából szerelemben

Sajnos az Igazából szerelemben elég sok a szexuális zaklatás. A nős Harry simán enged az asszisztensének, Mia-nak, aki el akarja csábítani őt. Csak azért, mert Mia kezdeményezte a lehetséges kapcsolatot, nem változtat azon a tényen, hogy Harry a közvetlen felettese, és a vele való kapcsolat továbbra is szexuális zaklatásnak tekinthető. 

 

Miért nem vitte el Billy Mack a menedzserét Elton John partijára?

Billy Mack és Joe az Igazából szerelemben

A rocksztár, Billy Mack várja a nagy visszatérést a "Love Is All Around" karácsonyi dalával, melyet sikerül is elérnie kedves managerének, Joe-nek (Gregor Fisher) köszönhetően. Billy az egyetlen az Igazából szerelemben, aki valójában nem keresztezi az utját a többi főszereplővel, ám dala folyamatosan a rádióban és a televízióban van és a kísérteties megjelenése megnevetteti a szereplőket.

A legrosszabb az, hogy Billy dala az első helyen szerepel a listán, és meghívást kap Elton John karácsonyi partyjára, de Billy egyedül megy, hogy később  megjelenjen Joe házában, és platonikus módon elmondja neki, hogy ő az "életének kibaszott szerelme". De akkor, miért nem vitte el Joe-t Elton partijára?

 

Mark valójában egy hátborzongató zaklató

Mark az Igazából szerelemben

Ez az a jelenet, amelyet szanaszét parodizáltak: Mark megjelenik Juliet ajtajában, és úgy tesz, mintha betlehemező lenne. Ezután az összes érzését papírlapokon fejti ki, és bevallja, hogy mindig szeretni fogja Juliet-et, és azt mondja neki: "Nekem tökéletes vagy." Ez mind nagyon kedves és romantikus, kivéve, hogy Juliet férje, Peter, Mark feltételezhetően legjobb barátja. Juliet és Peter pedig éppen összeházasodtak, de Juliet kimegy megcsókolni Markot az utcán. Ez nem jó kezdet a férjével folytatott élethez! Nem is beszélve arról, hogy Mark teljesen elárulja legjobb barátját.

Még ennél is rosszabb volt Mark felvétele Juliet és Peter esküvőjéről, ami egy horror filmfelvételéhez jobban hasonlított. Juliet arcának extrém közeli képei nemcsak nem megfelelő, hanem szuper zavaró is. Az emberek többségét elveszítené, ha látná, hogy valaki ilyen megszállottan viselkedik, és valószínűleg egyenesen a partnerükhöz rohannának.

 

Az egész reptéri jelenet Sam és Joanna között nem történhet meg szeptember 11 óta

Sam és Joanna az Igazából szerelemben

Az Igazából szerelem azzal kezdődik,  hogy megemlíti, hogy mikor szeptember 11-én a repülőgépek belementek az ikertornyokba, az áldozatok által a család és a barátok által küldött üzenetek elsősorban a szeretet üzenetei voltak. Az biztos, hogy szeptember 11 megváltoztatta a légi biztonságot az újabb támadások kivédése érdekében, így az a jelenet, amikor Sam Joanna után szalad a repülőtéren, az nem történhetett volna meg.

Sam-et és mostohaapját is őrizetbe vették és kihallgatták volna, esetleg letartóztatták volna, és valószínűleg pénzbüntetéssel díjazták volna a mutatványukat. Ezenkívül bárki, aki valaha utazott repülővel, tudja, hogy a beszállási kaputól nem lehet visszamenni. Joannának soha nem lett volna szabad megengednie, hogy kijöjjön és megcsókolja Sam-et, pláne nem gyermekként. 

 

Colin Frissell próbálkozása az amerikai lányokkal valójában abszurd

Colin Frissell az Igazából szerelemben

Colin Frissell nem tud randizni, és azt feltételezi, hogy azért van, mert a brit lányok sznobok, pedig valójában Ő a béna, durva és nyíltan szexista. Az elutasítás után elmondja barátjának, Tonynak, hogy jegyet vásárolt Amerikába. Brit akcentussal azt gondolja, hogy ott szexinek fogják tekinteni.

Colin elrepül Milwaukee-ba leszáll és beugrik az első kocsmába, amelyet talál. Ott találkozik három lenyűgöző amerikai nővel,  akiket azonnal elbűvöl az akcentusa. Felhívják Colint, hogy maradjon velük, de figyelmeztetik őt, hogy annyira szegények, hogy nem engedhetik meg maguknak a pizsamát, és mindenki meztelenül alszik egy kis matracon. Mind összejönnek, és később csatlakozik egy negyedik lány is. Érdekes rész ez egy karácsonyi témájú filmben, ami elvileg a szerelemről szól.

 

Minden vélt vagy valós hibájától eltekintve az Igazából szerelem egy remek film és nem csak karácsonykor. Igazából végtelenszer újra nézhető. Erre ma este is lesz lehetőség a televízióban. Ha szeretnéd tudni, hogy mi történt a kisfiúval (Sam) 2003 óta, akkor olvasd el ezt a cikket. Van még egy rejtett furcsaság az Igazából szerelemben, amiről itt olvashatsz

 

forrás: thelist.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

11 érdekesség Claire Danes színésznőről amit talán...
A gyönyörű Claire Danes a Homeland – A belső ellenség TV filmsorozat főszereplője április 12-én ünne...
Mi lett mára a korábbi gyereksztárokból? Meg fogsz...
A hollywoodi történelem tele van tragikus mesékkel a fiatal színészekről, akik a felnőttkorban nehéz...
Stopmozi
Szórakoztató Stopmozi videók filmrajongóknak. Emberrabló szedi áldozatait. Baglyok huhognak a szikom...
Rambo - Első vér Palik László kommentálásával
Majorfalvi Bálintnak köszönhetjük ezt a remek paródiát, amiben Rambo (Sylvester Stallone) rendőrségr...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.