Az oldal töltődik...
Film Parádé

Danny Trejo lett a legtöbbször megölt színész Hollywoodban

Danny Trejo lett a legtöbbször megölt színész Hollywoodban
2020.02.12. Wednesday
415 megtekintés
415

Danny Trejo talán Hollywood egyik legfélelmetesebb szereplője, és úgy tűnik, hogy a képernyőn többször is meggyilkolták, mint bármelyik más színészt. A Buzz Bingo weboldal létrehozott egy „Movie Mortality” listát, amely a képernyőn megjelenő összes halálesetet megszámolja a filmművészet történetében. Talán nem olyan meglepő, hogy sok ismerős horrorsztár neve megtalálható az első tízben. Kicsit megdöbbentő azonban, hogy Danny Trejo a 65 halálos áldozattal vezeti a listát, ami több, mint bármelyik másik szereplőé, akit a kutatásba bevontak.

Visszatekintve Trejo legendás karrierjére, abszolút érthető, hogy Ő vezeti a filmes halandóság listáját. Több évtizedes karrierje alatt Trejo rengeteg filmben jelent meg, gyakran antihősként, aki a hős útjában áll. Filmjeiben többségében rosszfiút alakít.

 

Christopher Lee

A második helyen  a legendás karakter színész, Christopher Lee áll 60 halállal. Ő volt Drakula gróf egyik leghíresebb megformálója, de eljátszotta Frankenstein teremtményét is. Gyakran bíztak rá negatív szerepeket, rosszfiúkat, a főhős gonosz ellenfelének megformálását. 

 

Lance Henriksen

A harmadik helyen áll a halál listán Lance Henriksen 51 filmes halállal. Számtalan sikeres film és sorozat áll mögötte, de elismert festő és kézműves is egyben. Olyan híres filmekben szerepelt többek közt, mint a Harmadik típusú találkozások, Ómen 2: Damien,  Piranha 2, A bolygó neve: Halál,  A végső megoldás: Halál.

 

A top 10-ben található még Vincent Price, Dennis Hopper és Boris Karloff holtversenyben 41 halállal. John Hurt-öt 39-szer ölték meg.

 

Lugosi Béla

Külön kiemelném a magyar származású Lugosi Bélát, aki a lista nyolcadik helyét birtokolja 36 halállal.  Drakula gróf, a vámpír alakjának megformálása révén vált világhírűvé és a klasszikus horrorfilmek sztárjává. Művészetének elismerése, hogy egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi hírességek sétányán. 

 

Lugosi Bélával holtversenyben a lista kilencedik helyén trónol Tom Sizemore és a listára még felfért Eric Roberts 35 halállal.

 

A nők jelentősen el vannak maradva a halálok számában a férfiaktól. A statisztikákból az látszik egyértelműen, hogy 76%-ban férfiak halnak meg a nőkkel szemben:

Férfiak és nők halálozási aránya a filmekben

A nők közül Shelley Winters vezet 20 halállal,. A második helyen Julianne Moore található 17-tel. A dobogó legalsó fokát pedig Jennifer Jason Leigh uralja 14 halállal.

 

A kutatás kiterjedt még a 10 legjobb színészre és színésznőre, akiknek a legnagyobb az esélye arra, hogy meghaljon a képernyőn. Ezt a listát a férfiak részéről Kit Harington, a Trónok harca sztárja (Havas john) vezeti 62,5% valószínűséggel, a nők részéről pedig A.J. Cook, 50%-os valószínűséggel

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Végre Brad Pitt is kapott Oscar díjat
Brad Pitt a közel 30 éves filmes karrierje során rengeteg jó filmben szerepelt és kétségtelenül az e...
Jim Carrey nyilatkozott a Maszk 2-ről
Vajon tényleg fog kapni folytatást Jim Carrey egyik legnépszerűbb filmje, a Maszk? Pontos terv még n...
Ezerrel forgatják a Mátrix 4-et (fotók és videók)
San Franciscóban forgatják a Mátrix negyedik részét. Persze a járókelők résen vannak és amatőr felvé...
Filmbeli ijesztő lények, akik valójában csinos szi...
Vannak olyan filmbeli szerepek, amikor az ismert színészeket sminkekkel, maszkokkal és számítógépes ...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.