Az oldal töltődik...
Film Parádé

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly :-(

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly :-(
2020.01.04. Saturday
124 megtekintés
124

Leginkább szórakoztató cikkeket szeretnék írni a filmparádéra, de ez a hír annyira megdöbbentett, hogy muszáj volt kitenni. A Blikk információi szerint az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

Gesztesi Károly színész, szinkronszínész 1963. április 16-án született Budapesten. Születésekor Tóth Károlyként anyakönyvezték, később felvette édesanyja második férjének nevét. Három házasságából (Csarnóy Zsuzsa színésznő, Karel Nikoletta és Liptai Klaudia) öt gyermeke született (Gesztesi Máté színész, Gesztesi Márk, Gesztesi Dávid, Gesztesi Sára Panka, Karel Áron). 

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társaságának tagja volt. Ezután Hollandiába utazott néhány hónapra. Az 1990-1991-es évadra a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt. 1992-1993-ban a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994-1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. 1998 óta szabadfoglalkozású. Gesztesi az egyik legismertebb magyar szinkronszínész volt. Rengeteg filmben szerepelt és még több filmben adta a hangját a szereplőknek.

Filmszerepei a teljesség igénye nélkül: Hamvadó cigarettavég, Valami Amerika, Getno, Magyar vándor, Nyócker!, Csak szex és más semmi, Szabadság, szerelem, Üvegtigris 2., Kútfejek, Valami Amerika 2., Papírkutyák.

Sorozatszerepei a teljesség igénye nélkül: Szomszédok, Angyalbőrben, Az öt zsaru, Kisváros, Jóban Rosszban.

Filmszinkronszerepei a teljesség igénye nélkül: Rocky IV, Kobra, Túl a csúcson, A bosszú börtönében, Csizmás kandúr, Kedvencek temetője 2, Csillagok háborúja, Ponyvaregény, Az Amazonas kincse, Férj és férj, Végképp eltörölni, Drágán add az életed!, Szörny Rt., Verdák, Shrek, XXX, A remény rabjai, Pánikszoba, Elrabolva 3.

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Az Amerika kapitány színésznőjét az anyja megölésé...
Mollie Fitzgerald-ot, kedden letaróztatták az anyja állítólagos leszúrása miatt. A színésznő az Amer...
Vajon lesz Jégvarázs 3? A film készítői válaszolta...
Hat évvel az első Jégvarázs után végre folytatódik a mozikban Elza és barátainak a története. Az új ...
A Bad Boys 3 akciójelenetei meggyőzték Will Smith-...
Will Smith viccelődve azt hitte, hogy "jobb, mint Tom Cruise", mielőtt nekiállt a Bad Boys 3 forgatá...
Terminator: Sötét végzet szöuli premier
Arnold Schwarzenegger újra találkozott Linda Hamiltonnal és Mackenzie Davis-szel a Terminator: Sötét...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.