Az oldal töltődik...
Film Parádé

Eredetileg nem is Vin Dieselt szánták a Halálos iramban szerepére

Eredetileg nem is Vin Dieselt szánták a Halálos iramban szerepére
2020.02.14. Friday
59 megtekintés
59

Vin Diesel színész közel két évtizede alakítja Dominic Toretto-t a Halálos iramban franchise-ban,. Azért ez nem semmi, különösen, ha azt vesszük figyelembe, hogy  a stúdiók legfőbb választása nem is Ő lett volna. A franchise következő része hamarosan a mozikba kerül és egy brutálisan jó előzetest kapott nemrég. Igazi adrenalinszivattyú lesz.  Az új részben Diesel ismét eljátssza Dom-ot. De ki volt az, aki 20 éve megkaphatta volna Dom szerepét?

Dom továbbra is a halálos iramban Saga egyik kulcs szereplője, először a franchise debütáló filmjében, a 2001-es Halálos iramban című filmben jelent meg. Dom szerelő volt és volt elítélt, aki nagymértékben fontos szerepet töltött be a helyi utcai versenyek közösségében, így találkozott Brian O'Conner-el (Paul Walker). Miután megjelentek az első halálos iramban filmben, Dom, Brian, Mia Toretto (Jordana Brewster) és Letty Ortiz (Michelle Rodriguez) együtt a 2009-es Halálos iram című filmben ismét középpontba helyeződtek.

A kemény maghoz az idő múlásával és a franchise folytatódásával több tag is csatlakozott, de a halálos iramban csoport továbbra is utcai versenyeket folytatott a bűnözők, kormányzati ügynökségek és a globális terroristák elleni küzdelem érdekében.

Mielőtt a Fast & Furious franchise szívévé és lelkévé vált, Diesel szerepelt a Túl mindenen című filmben, a New Line Cinema és Vin produkciós cége, a One Race Pictures gondozásában. Diesel a főszerep eljátszása mellett az executive produceri teendőket is magára vállalta. A film szép bevételeket produkált, ám kritikailag közel sem volt ennyire sikeres. Noha Diesel bebizonyította, hogy képes vezetni a franchise-t, a Universal Pictures  Dom szerepére egy megalapozottabb szereplőt szeretett volna. A színész, akit nagyon szerettek volna a szerepre az Timothy Olyphant volt.

Timothy Olyphant

Olyphant éppen dolgozott a Tolvajtempó című filmen, ami egy másik autós film ezért elutasította az ajánlatot. Az érintettek azonban azt mondanák, hogy minden a legjobban sikerült, mert ez lehetőséget adott Dieselnek egy olyan szerep betöltésére, amely nagyon neki való.

Neal Moritz producer megkereste a stúdiót, és Dom szerepére javasolta Diesel-t. A stúdió elég szkeptikus volt, ám végül mindenki beleegyezett. Diesel akkoriban nem volt közismert színész, amikor a Halálos iramban Saga elindult, ám abszolút alkalmas volt arra, hogy egy erős karaktert ábrázoljon abszolút hitelesen.

Nagyon valószínű, hogy a Halálos iramban Saga soha nem lett volna elkészítve ennyi résszel, ha Diesel nem került volna bele. Annak ellenére, hogy rengeteg filmkészítő vett részt a Fast & Furious filmekben, Diesel a sorozat egyik legbefolyásosabb mozgatórugója.

forrás: screenrant.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

A Macskák az alomdobozban landoltak, becsült veszt...
A Macskák iránti érdeklődés hamar elfogy a pénztárnál, ami azt jelenti, hogy a stúdiók akik mögötte ...
11 híresség és a gyereke, akik nagyon hasonlítanak...
A gyerekek gyakran hasonlítanak a szüleikre, főleg amikor megjelenésről van szó - így működik a gene...
11 szinész aki extrém dolgot tett egy filmszerepér...
A mozi aranykorában élünk, ahol a színészi színvonal nevetségesen magas. A közönség könnyen észreveh...
Jim Carrey nyilatkozott a Maszk 2-ről
Vajon tényleg fog kapni folytatást Jim Carrey egyik legnépszerűbb filmje, a Maszk? Pontos terv még n...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.