Az oldal töltődik...
Film Parádé

Filmbeli ijesztő lények, akik valójában csinos szinészek

Filmbeli ijesztő lények, akik valójában csinos szinészek
2019.12.29. Sunday
2233 megtekintés
2233

Vannak olyan filmbeli szerepek, amikor az ismert színészeket sminkekkel, maszkokkal és számítógépes technológiával változtatják meg, de a szereplő mögötti színészt felismerhetjük. Aztán vannak olyan  ijesztő, vagy csúf szereplők, akiknél a színészek olyan mértékben meg vannak változtatva, hogy fogalmunk sincs, hogy ki állhat a szerep mögött. Ez a válogatás ilyen szereplőket és a szinészeiket tartalmazza.

 

Alien (Bolaji Badejo)

Alien (Bolaji Bodejo)

Bolaji Badejo első és egyetlen szerepe volt a szörny megformálása az 1979-es Alien-ben. Amint azt a Vanity Fair kiderítette, a nigériai egyszeri színészt egy londoni kocsmában választották ki, valószínűleg a 208cm-es magassága miatt. Miért volt Badejo magassága olyan fontos? A CNN szerint a grafikai tervező hallgatónak magas és vonzó megjelenése "megegyezett a vékony, rovarszerű profillal"amire a rendezőnek, Ridley Scott-nak kellett. A ruhába teljesen bebújt Badejo riasztóan magas volt (213cm). A jelmezben azonban nehezen látott, és hihetetlenül meleg volt. 15 perces lépésekben forgattak a túlmelegedés elkerülése érdekében.

 

Ötödik elem (Maïwenn Le Besco)

Ötödik elem (Maïwenn Le Besco)

A modell és a színésznő, Maïwenn Le Besco szereplése az Ötödik elemben nem volt szándékos és a történet ugyanúgy tragikusan fejeződött be a valóságban, mint az operaénekes Díva élete. 

A Le Besco férje akkoriban Luc Besson volt, vagyis az 1997-es film rendezője. Egy interjú szerint, amelyet a francia színésznő egyszer adott, kezdetben határozottan elutasította az ajánlatot, amikor Besson arra kérte, hogy testesítse meg a Dívát. "Köszönöm, de szeretlek, és meg akarom mutatni neked a tiszta szerelmem, tehát nem akarok veled együtt dolgozni." - emlékezett vissza a magyarázatára. De miután egy másik színésznő, akit Besson vett fel, látszólag eltűnt, Le Besco végül úgy döntött, hogy bevállalja. 

Sajnos, mire a forgatás befejeződött, Besson egy másik szereplő hölggyel - Milla Jovovich-al jött össze, aki ugyanazon filmben a Leeloo-t játszotta. A Daily Mail szerint a rendező elhagyta a Le Besco-t, és ugyanabban az évben feleségül vette a leendő  Resident Evil csillagot, akitől két évvel később, 1999-ben szintén elvált.

 

Avatar (Zoe Saldana)

Avatar (Zoe Saldana)

Zoe Saldana kétségkívül bevágódott a sci-fi világba a 2009-es  Avatar-ban játszott Neytiri eljátszásával. A kék bőrű idegen 70% CGI volt , Saldana pedig teljesen felismerhetetlenné vált. "Azt hiszem, James Cameron (rendező) nagyon jó munkát végzett, ahogy megalkotta Neytirit" - mondta a színésznő később az  STV-nek. "Köszönetet mondtam neki, hogy szexinek néztem ki. Úgy értem, Neytiri nagyon szexi és sovány, nagyon jó testtel. Én is jól nézek ki, de nem nézek ki olyan bájosan."

 

Star Trek - Űrszekerek (Eric Bana)

Star Trek - Űrszekerek (Eric Bana)

Eric Bana megkapta Nero a rosszfiú szerepét a 2009-es Star Trek-ben. Az arctetoválásoktól és a fajára jellemző füleivel a színész annyira más volt, hogy a saját ügynöke sem ismerte fel!

"Meg tudtam mondani a forgatókönyvből, hogy felismerhetetlen vagyok, és az ilyen lehetőségek nagyon ritkák hollywoodban" - mondta Bana a The Sydney Morning Herald-nak, felfedve, hogy minden nap három órát töltött, csak a smink székben ülve.

 

Star Trek - Űrszekerek (Sofia Boutella)

Star Trek - Űrszekerek (Sofia Boutella)

Az Algériai szépség, Sofia Boutella 2016-ban Jaylah karaktert alakította a Star Trek-ben, melyre egy Oskar-díjas sminkcsapat készítette fel. a A fekete arcvonásokkal és hihetetlenül nagy homlokkal rendelkező harcos Boutella teljesen felismerhetetlennek tűnt a rajongók számára.

Joel Harlow, az Akadémia díjnyertes smink művész, aki a megjelenéséért felelős, az Inverse-nek ecsetelte a fájdalmasan hosszú, négy órás folyamatot, amellyel Jaylah-ot életre keltette: "Rettentően bonyolult, sok bonyolult metszettel. A kihívás az egyensúly megteremtése volt a smink és a protézisek között. A száj, az orr és az áll Sofia-é volt, minden más protézis." Az eredmény valóban lehetetlenné tette, hogy megmondjam, melyik része valódi, és amit Harlow készített. 

 

Csillagok Háborúja (Simon Pegg)

Csillagok Háborúja (Simon Pegg)

Simon Pegg az évek során világossá tette, hogy hatalmas Csillagok Háborújának rajongó. Most gondolkozhatsz, hogy vajon mit játszott a filmben. Vess egy pillantást Unkar Plutt szemétkereskedőre. A karcsú Pegg a smink, a protézisek, az öltöny és a digitális effektusok kombinációja révén figyelemre méltóan átalakult a karakterré.

 

Men in Black - Sötét Zsruk  (Jemaine Clement)

Men in Black (Jemaine Clement)

Jemaine Clement fenyegető átalakítást kapott a Men in Black harmadik részében,  2012-ben, a rosszfiú, Boris szerepéhez. Mi tette őt felismerhetetlenné? Talán az, hogy úgy tűnt, hogy szemüvege az arcába van ágyazva. A színész felidézte : "Azt hiszem, az első nap, amikor feltettük a sminket, nyolc órát vett igénybe."

 

A Galaxis őrzői (Karen Gillan)

A Galaxis örzői (Karen Gillan)

Vörös hajú színésznő Karen Gillan alakította Nebula karakterét a Galaxis őrzőiben és a Bosszúállók két-két részében. Gillan elismerte, hogy a jelmezt nehéz viselni. "Klaustrofóbia érzésem volt benne, mert teljesen be voltam zárva" - magyarázta a skót csillag a Variety interjújában . "Ez egy második bőr, amit rám ragasztottak, nem festett volt... és így nem igazán tudtam mozgatni az arcomat, tudod? Ez furcsa érzés, és ez az, amely nem a legszenzációsabb, de valóban remekül néz ki. " 

 

Predator (Brian Prince)

Predator (Brian Prince)

Brian Prince-t a klasszikus sci-fi franchise a 2018-as negyedik részében teljesen átalakították a Predator szerepére. Akárcsak Bolaji Badejo-nak, aki az eredeti idegenként szerepelt, a herceg is figyelemre méltóan magas (kb. 2m 13cm).

 

Thor: Ragnarok (Taika Waititi)

Thor: Ragnarok (Taika Waititi)

Thor: Ragnarok Taika Waititi rendezője sokkal többet tett, mint pusztán a  franchise rendezése. Korg karakterét, egy sziklákból álló hatalmas lényt is eljátszott. A rendező eredetileg Dwayne "The Rock" Johnsont akarta a durva vadállat szerepére. Ugyanakkor "nem volt elegendő csirke és lazac Új-Zélandon" mind ő, mind Chris Hemsworth fenntartásához, így sajnos a feladat magára Waititire hárult.

 

A Galaxis őrzői (Pom Klementieff)

A Galaxis örzői  (Pom Klementieff)

Pom Klementieff csatlakozott a Galaxis őrzőinek sorozatához a sorozat folytatásában, mint rovar kinézetű Mantis, egy humanoid idegen, aki őrült anime kinézetű szemeket és antennákat hord a fején. "A művészek elképesztőek voltak" mormogta a színésznő a Metro-nak , elmagyarázva, hogy noha a protéziseket viselt "a homlokának elején", "a többi nagyjából CGI volt - ami azt jelenti, hogy a smink székben töltött ideje nem volt olyan brutális, mint mondjuk, Zoe Saldana társ-sztár sminkje .

 

Ha tetszett ez a válogatás, akkor ki ne hagyd azt a cikket, ami 11 fantasztikus színészi átalakulást mutat be.

 

forrás: nickiswift.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

11 filmes pár akkor és most
A romantikus, szerelmes filmek ideális programot nyújtanak egy meghitt estére. Ezeknek a filmeknek t...
A Pókember 3 (2021) forgatását nyáron kezdik meg
Most jött a friss hír, hogy a Pókember 3 forgatását nyáron fogják megkezdeni. Ez nagyszerű hír az MC...
11 mítosz a filmekből, amit mindannyian bevettünk
Íme 11 mítosz és a valóság a filmek világából, amivel etetnek minket. El se hiszed, mekkora blődsége...
Őszre halasztják az új James Bond film vetítését
A Deadline.com friss híre szerint az MGM , az Eon és a Universal elhalasztja a következő James Bond ...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.