Az oldal töltődik...
Film Parádé

Ikonikus filmszerepek az eredetileg tervezett szereplőkkel

Ikonikus filmszerepek az eredetileg tervezett szereplőkkel
2020.02.07. Friday
172 megtekintés
172

A filmgyártás egy trükkös üzlet, ahol a tervek egy pillanat alatt összekuszálódhatnak. Ma Johnny Depp-et szoktuk látni Jack Sparrow -ként, és szinte hihetetlen, hogy Hugh Jackman megkapja a szerepet. Pedig eredetileg ő volt a karib tenger kalózainak a forgatókönyvírójának az első választása. Az alábbi válogatás bemutatja a híres szereplőket, hogy hogyan néztek volna ki, ha az eredetileg tervezett színészek játszották volna el őket.

 

1. Hugh Jackman mint Jack Sparrow kapitány

Az eredeti forgatókönyv írója, Stuart Beattie bevallotta, hogy Sparrow kapitány karakterét Hugh Jackman szem előtt tartásával hozta létre. 2003 - ban azonban az X-Men csillag nem volt elég híres a szerepre, ezért a Disney stáb Johnny Depp mellett döntött . A választás sikeresnek bizonyult: Deppnek köszönhetően a film, amelynek állítólag csak egy filmnek kellett volna lennie, franchise-á vált.

 

2. Emma Watson, mint Hamupipőke

Emma Watson, mint Hamupipőke

Emma Watson volt a fő jelölt a szerepre, de nem vállalta el a munkát, mert a Hamupipőke „nem rezonált vele eléggé".

 

3. Anne Hathaway Alice Tükörországban

Anne Hathaway Alice Csodaországban

Annak ellenére, hogy Anne Hathaway főszerepet játszik a filmben Fehér Királynőként, eredetileg nem erre a szerepre szánták. Anne-nek felkínálták a lehetőséget, hogy játssza el Alice-t magát, de ő nem vállalta.

 

4. John Travolta mint Forrest Gump

John Travolta mint Forrest Gump

A szerepet, amelyet Tom Hanks tett híressé, eredetileg John Travolta-nak ajánlották, aki akkoriban volt a népszerűsége csúcsán. Travolta azonban nem fogadta el, mivel Quentin Tarantino Ponyvaregényében akart szerepelni.

 

5. Jack Nicholson mint Michael Corleone

Jack Nicholson mint Michael Corleone

Jack Nicholson rengeteg figyelemre méltó karaktert ábrázolt életében, és Michael Corleone lehetett volna az egyik. De a színész saját babonája miatt ez nem sikerült. Mint sok évvel később kiderült, elutasította a szerepet, mert akkoriban azt hitte, hogy bizonyos nemzetiségű karaktereket csak az adott nemzetiség színészei játszhatják el.

 

6. Mel Gibson mint Maximus

Mel Gibson mint Maximus

Russel Crowe-nak, a gladiátor eljétszása hozta az első (és eddig egyetlen) Oscarját. Majdnem lecsúszott a lehetőségről, mivel a szerepet eredetileg Mel Gibsonnak ajánlották fel. Gibson azonban elutasította , mert úgy érezte, hogy nem volt a megfelelő életkorban a film számára.

 

7. Al Pacino, mint Edward Lewis a Micsoda nő!-ben

Al Pacino, mint Edward Lewis a  Micsoda nő!-ben

Mielőtt Richard Gere elbűvölte az egész világot, mint Edward Lewis, a szerepet Al Pacino-nak ajánlották fel. Az olasz színész elolvasta a forgatókönyvet, sőt még Julia Roberts-szel is elolvasta, ám végül megtagadta a részvételt.

 

8. Charlie Hunnam mint Christian Grey

Charlie Hunnam mint Christian Grey

Christian Grey eljátszása a Szürke ötven árnyalatában Jamie Dornant szupercsillaggá tette. Szinte hihetetlen, hogy ezt a szerepet először Charlie Hunnam-nak ajánlották fel. Sajnos ütemezési problémák miatt Hunnamnak vissza kellett utasítania.

 

9.  Dana Delaney mint Carrie Bradshaw

Dana Delaney mint Carrie Bradshaw

Manapság nehéz elképzelni Sarah Jessica Parker nélkül Carrie Bradshaw-t (Szex és New York), ​​ám a projekt elindításakor Dana Delany-t szerették volna a szerepre. A színésznő azonban visszautasította a szerepet.

 

10. Will Smith mint Neo

Will Smith mint Neo

Nehéz elhinni, de Will Smith lehetett volna az, aki megállíthatta volna a golyókat és a Mátrix felett repült volna Keanu Reeves helyett. Ugyanakkor elutasította a Wild Wild West filmben való részvétele miatt és valamikor később elismerte, hogy ez volt a helyes döntés.

 

11. Leonardo DiCaprio mint Max a Hókusz pókuszban

Leonardo DiCaprio mint Max a Hókusz pókuszban

Az 1990-es években DiCaprio éppen elkezdte akarrierjét. Max szerepe a Disney misztikus családi vígjátékában, a Hókusz pókuszban fantasztikus lehetőség volt, de inkább a Gilbert Grape dráma mellett döntött.

 

forrás: brightside.me

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Mindig is kíváncsi voltál Jason Statham otthonára,...
A Hobbs és Shaw és számos akciófilm sztárjának hihetetlen, 14 millió fontos (durván 5,5 milliárd for...
Mennyit vezetett Christian Bale Az aszfalt királya...
Vajon hány órát vezetett/gyakorolt Christian Bale a versenyautóval Az aszfalt királyai film elkészül...
11 emlékezetes jelenet amikor Paul Walker-t CGI-ve...
Paul Walker sajnálatos halála kényszerhelyzet elé állította a Halálos iramban 7 készítőit, akiknek a...
A Terminátor megmutatja, hogyan kell kezet mosni
Arnold Schwarzenegger igazán jó fej. Most is hozza a formáját. Készített egy oktató videót arról, ho...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.