Az oldal töltődik...
Film Parádé

BRÉKING!!! Itthon is betesz a moziknak a koronavírus. Elrendelték a vészhelyzetet.

Itthon is betesz a moziknak a koronavírus
2020.03.11. Wednesday
35 megtekintés
35

Nem sokkal 3 óra előtt a Magyar Közlönyben is megjelent a kormányrendelet, miszerint a kormány elrendelte Magyarországon a vészhelyzetet. A rendelet értelmében többek közt megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket, így a mozik is becsukhatják a kapukat bizonytalan időre. Ez most aztán alaposan betesz a moziknak meg a filmkészítőknek meg azoknak, akik szeretnek jó filmeket nézni.

Mivel a rendelkezés ideje teljesen bizonytalan, vagyis visszavonásig érvényes, a pontos hatást még csak megbecsülni sem lehet. Az e heti prermiereket már tuti érinti, de sanszos, hogy a két következő hetieket is. A héten az egyik legjobbnak tűnő film, ami már érintett, az a Bloodshot. Ezzel végre Vin Diesel is megkapta a maga szuperhős filmét. Egy orvosi kísérlet keretében nanorobotokat fecskendeznek a vérébe, ezzel pedig nemcsak feltámasztják, hanem szuperképességekkel látják el: és az így teremtett félig ember/félig legyőzhetetlen szuperhőst

A jövő héten debütáló filmek közül kiemelném a Hang nélkül második részét. Nagy kár ezért is hiszen az előzetes alapján jónak tűnik a thriller folytatása. Az otthonukban történt halálos eseményeket követően az Abbott családnak (Emily Blunt) a külvilág borzalmaival kell szembesülnie, miközben tovább küzdenek a túlélésért – a legnagyobb csendben.

A következő hét nagy várományosa pedig a Mulan, ami egy nagyívű kalandfilm egy félelmet nem ismerő fiatal nőről, aki férfinak álcázza magát, hogy csatasorba állhasson a kínát fenyegető északi betörők ellen. A megbecsült harcos legidősebb lányaként született Hua Mulan bátor, eltökélt, talpraesett ifjú hölgy. Mikor a császár határozata értelmében minden családból csatlakoznia kell egy főnek a hadsereghez, átveszi gyengélkedő apja helyét Hua Jun néven, s végül Kína legnagyobb harcosainak egyike válik belőle.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az intézkedés vajon érinti-e az utána következő hetet is, de ha igen, akkor a következő nagy vesztes az Új mutánsok lehet. A film április 2-án kerül a mozikba. A hányattatott sorsú (eredetileg 2018 áprilisában kellett volna megjelennie a mozikban, de azt 2019 februárjába, majd 2019 augusztusába ismét elhalasztották) filmet végre meg lehetne nézni a moziban, erre jön a koronavírus és jól elintézi a dolgot.

A vészhelyzet legfontosabb intézkedései:

  • Beutazási tilalom lesz Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból, ezekből az országokból senki nem léphet be Magyarországra, kivéve, ha magyarokról van szó. Nekik otthoni karantént rendelnek el két hétre, például sem boltba, sem gyógyszertárba nem mehetnek le; a karanténokról szóló határozatokat a határon megkapják.
  • A szlovén, osztrák határokon azonnali hatállyal (valójában 24 órán belül) visszaállítják a határellenőrzést; a repülő-, vonat- és buszjáratok fogadását Olaszországból leállítják szerda éjféltől; onnan csak a magyar állampolgárok bejutását biztosítják, de ez minden érintett határszakaszon személyi ellenőrzést jelent.
  • Szankciókkal sújtják a valótlan nyilatkozatokat tevőket, és azokat is, akik megszegik a karantént.
  • Bezárják az egyetemeket, csütörtöktől, legkésőbb hétfőtől; az egyetemi oktatás csak távoktatásként történhet. 
  • A 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják. Ez a gyárakra, munkahelyekre, éttermekre és bevásárlóközpontokra nem vonatkozik, a szórakozóhelyekre, mozikra és színházakra azonban igen, függetlenül a nézők számától. Zárt kapus meccsek lesznek a futballban is.
  • Azt egyelőre nem tudni, az intézkedés érinti-e a templomi miséket, erről egyeztetések folynak. A döntés nem vonatkozik az Országgyűlésre, mert annak „háborúban is ülésezik és üléseznie kell”, mondta Gulyás.
  • Felfüggesztik a Határtalanul programot.
  • Megtiltják az iskoláknak a külföldi kirándulásokat.
  • A diákok nyári kéthetes külföldi nyelvtanfolyamát is egy évvel elhalasztják.
  • A technikai rendelkezéseket is könnyítik, így például a lejáró okiratokat (például személyik, jogosítványok) nem kell addig megújítani, amíg fennáll a vészhelyzet, azok érvényesek továbbra is.

Remélhetőleg minél rövidebb ideig fog tartani ez a helyzet.

Frissítés: A mozi lényegében szinte mind nyitva fognak maradni. A kisebb mozik simán nyitva maradnak. Az országos hálózatot üzemeltető Cinema City csütörtök délelőtt tette közzé a döntést, miszerint úgy fogják korlátozni a jegyek számát, hogy egy adott előadásra maximum 99 néző vehet csak jegyet. Ez elég sajátságos értelmezése annak, hogy zárt térben nem lehet 100-nál több fő. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a filmekre várók és kijövők is összejöhetnek 100-an egy nagyobb moziban.

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Hugo Weaving nem tér vissza Smith ügynökként a Mát...
Az eredeti trilógia egyik döntő tagja nem tér vissza a A Mátrix 4-be. Hugo Weaving kijelentette, hog...
Taylor Swift és Andrew Lloyd Webber együtt dolgozn...
Október 24-én a Universal Pictures bejelentette, hogy a zenei ikon Taylor Swift és a legendás zenesz...
Ezek a hírességek eladták a lelküket a pénz érdeké...
A reklámszakemberek régóta kitalálták, hogy az emberek által ismert és szeretett hírességekkel való ...
Őszre halasztják az új James Bond film vetítését
A Deadline.com friss híre szerint az MGM , az Eon és a Universal elhalasztja a következő James Bond ...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.