Az oldal töltődik...
Film Parádé

Jégvarázs 2 leleplezte a népszerű Tarzan teóriát

Jégvarázs 2 átvette a népszerű Tarzan teóriát
2019.11.27. Wednesday
268 megtekintés
268
Animációs filmek

Az első Jégvarázs film a hasonló szokásos filmekhez képest egy új dolgot hozott el, ami nagy sikert is aratott. Nevezetesen a Disney hercegnőt, aki a saját kezébe veszi a dolgokat és nem várja meg, hogy a herceg megmentse. A fiilmről a rajongók sokat vitatkoztak és rengeteg rajongói elmélet is kialakult. Ezek közül az egyik legnépszeűbbet, a Tarzan elméletet leleplezte a Jégvarázs 2.

Mi az a Tarzan teória?

Az első Jégvarázs filmben megtudjuk, hogy Elsa és Anna szülei elvesztek a tengeren, miközben a lányok még mindig nagyon fiatalok voltak. Azzal, hogy a szülők eltűnése feltűnő hasonlóságot mutatott a Disney Tarzan karakterének szüleivel, ahhoz az elmélethez vezettek, hogy Elsa és Anna szülei hajója partra vetődött az afrikai dzsungelnél. A király és a királynő ott kényszerült új életet kezdeni a vadonban, végül született egy gyerekük, aki később Tarzan lesz.

Mi lett volna ha...

Ez egy valóban menő elmélet volt és a Jégvarázs rendezője több interjúnál is jelezte, hogy az elmélet talán még igaz is lehet. A Disney támaszkodhatott volna erre az elméletre a Jégvarázs folytatásában és összehozhatta volna a Tarzan filmet a Jégvarázs filmmel úgy, hogy Tarzan összetalálkozik a nővéreivel és hárman együtt küzdenek tovább.

És mi lett

Sajnos (tényleg sajnos?) a Disney más irányt választott. A Jégvarázs 2-ben megtudjuk, hogy Anna és Elsa szülei a sötét tengeren hajóztak, hogy kiderítsék Elsa különleges képességének a titkát, amikor elsűllyedt a hajójuk és ők meghaltak. Ezzel teljesen elvették a lehetőségét annak, hogy a dzsungelben megszülessen Tarzan, mint a gyerekük (bár én hozzátenném ehhez, hogy nem láttuk a filmben Elsa szüleit, csak az elsüllyedt hajót).

Az igazság az, hogy a Jégvarázs olyan hatalmas franchise, hogy a sikerességéhez nem igazán kell kapcsolódnia más filmekhez. Ez egy újfajta műfaj is a Disney Hercegnő sagában, amelynek középpontjában egy új hősnő áll, aki tisztában van saját képességeivel és ezzel a képesséével megoldja a problémákat.

Mivel az új Jégvarázs film minden elképzelhető rekordot megdöntött a pénztárnál, egyértelmű, hogy a film hamarosan kifejleszti saját rajongói kultuszát a karakterekről és más filmekkel való kapcsolatukról. Már a rendezőket is megkérdezték, hogy lesz-e harmadik része a filmnek.

forrás:movieweb.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Ryan Reynolds most még nagyobbat trollkodott a rek...
Ryan Reynolds az utóbbi időben igen tevékenyen tesz arról, hogy az Aviation Gin-jét reklámozza, miót...
23 híres filmjelenet speciális effektek előtt és u...
Mára Hollywood olyan szintre tökéletesítette a számítógépes technikák (CGI) alkalmazását a filmekben...
Jack Reacher írója szerint Tom Cruise túlságosan ö...
Halált megvető kaszkadőr munkájával és évtizedes sikereivel, amik között több ikonikus szerep is tal...
Kicsoda Jannah a Csillagok háborúja 9-ben? Naomi A...
Egyre közeledik az időpont amikor végre meg lehet majd nézni a mozikban a Csillagok háborúja: Skywal...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.