Az oldal töltődik...
Film Parádé

A Macskák az alomdobozban landoltak, becsült veszteség legalább 70 millió dollár

A Macskák az alomdobozban landoltak, becsült veszteség legalább 70 millió dollár
2019.12.31. Tuesday
24 megtekintés
24

A Macskák iránti érdeklődés hamar elfogy a pénztárnál, ami azt jelenti, hogy a stúdiók akik mögötte állnak készen állhatnak arra, hogy egy csomó pénzt buknak. A filmet a megjelenése előtt nagymértékben hájpolta a Universal Pictures. Ez a film minden idők egyik legsikeresebb Broadway-zenéjének adaptációja. Úgy tűnik, hogy ez egy olyan dolog, ami sikeres lehet Karácsonykor. Ehelyett a drága adaptáció besült, amelyre valószínűleg az elkövetkező években emlékezni fognak.

Egy új jelentés szerint a Macskák várhatóan mintegy 71 millió dollárt veszít a pénztárnál, hosszú távú pénzügyi számítások alapján. Jelenleg a film mindössze 20 millió dollárt termelt belföldön, és 38 millió dollárt világszerte. Várható, hogy a film összesen 100 millió dollárt fog termelni  világszerte. Ha figyelembe vesszük a 90 millió dolláros készítési költséget és a nagyon drága marketing kampányt ami 115 millió dolláros tartományba esik, ezek a számok valóban brutálisak. A Universal, az Amblin Entertainment és a Working Title együttesen készítették a produkciót.

A becsült veszteség figyelembe veszi az esetleges egyéb forrásokból származó bevételeket is, mint például a bérleti díjak, a globális TV-jogok, a streaming és a lemez eladásokat. Úgy tűnik, hogy ezzel ez a film lesz 2019 legnagyobb box-office buktája.

A kérdés az, hogy mi ment rosszul? A legegyszerűbb válasz az, hogy a film egyszerűen nem túl jó. A Macskák brutálisan gyenge 18%-os kritikusi besorolást kapott a Rotten Tomatoes-on, és kicsit jobb, de mégis elég rossz, 54% -os közönségértékelést kapott. A Universal úgy döntött, hogy a Csillagok Háborúja ellen mutatja be a filmet.  Ez nem volt túl jó ötlet. Plusz a Jumanji, a Jégvarázs 2  szerzett nagy a karácsonyi érdeklődést, amely szintén hozzájárult ahhoz, hogy beverje a szöget a Macskák koporsójába.

Ezen kívül az se tett jót, hogy a Macskák első filmelőzetese sok embernél kiverte a biztosítékot azzal, hogy a popsztárok és színész legendák, akik szerepelnek a filmben (Ian McKellen, Judi Dench, Idris Elba, Jennifer Hudson, Rebel Wilson, Taylor Swift és James Corden) nem macskáknak öltöztetve játsszák a szerepüket, hanem számítógépes technológia segítségével alakultak át macskává. Ráadásul elég gagyin is lettek megalkotva. A javítások se segítettek a filmen. Főleg az, hogy már a vetítések kezdetén is javítani kellett a filmen.

Kár érte hiszen a Macskák a történelem egyik legnagyobb zenéje. Az Oscar-díjas rendező, Tom Hooper (A király beszéde, Nyomorultak, A dán lány) és a prominens szereplők, mint Jennifer Hudson, Taylor Swift , Ian McKellen, Judy Dench és mások jó alap volt a sikerhez.  Pláne, hogy  a zenei ikon Taylor Swift és a legendás zeneszerző, Andrew Lloyd Webber együtt dolgozott egy új dalon a filmhez.

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Liam Neeson és remek fiai. Tudj meg róluk néhány é...
Liam Neeson élete nehézségekkel és tragédiákkal van tele, kezdve az észak-írországi problémák idején...
Tavasszal kezdődik az Indiana Jones 5 forgatása
Régóta tudjuk, hogy az ötödik Indiana Jones film szerepel a kártyákon, és Steven Spielberg rendező m...
Sharon Stone felfrissítette az Elemi ösztön ikonik...
Sharon Stone kiült a közönség elé a 2019. évi GQ Év Férfija díjkiosztóján és beszélt az Elemi ösztön...
Ryan Reynolds megtrollkodta Az Igazság Ligája baju...
Ryan Reynolds Henry Cavill bajuszeltávolítását keményen megtrollkodta. A Deadpool főszereplője promó...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.