Az oldal töltődik...
Film Parádé

Mennyit vezetett Christian Bale Az aszfalt királyai forgatásán? Meg fogsz lepődni!

Tudod mennyit vezetett Christian Bale Az aszfalt királyai forgatásán
2019.11.23. Saturday
160 megtekintés
160

Vajon hány órát vezetett/gyakorolt Christian Bale a versenyautóval Az aszfalt királyai film elkészüléséhez? Azt tudjuk, hogy Ő aztán apait-anyait belead egy szerep eljátszásához. Még az extrém súlyváltásokat is bevállalja hozzá. Ehhez a filmhez is durván 32 kilót kellett fogyjon, de már elege van az ilyen súlyváltozást igénylő szerepekből. Bale egy második világháborús veteránt és profi sofőrt játszik a sport drámában. Feltételezhetjük, hogy ha ennyit fogyott a szerep kedvéért, akkor mindent megtett azért is, hogy profi versenyzővé váljon és hogy ehhez jó sokat is vezetett.

Megkérdezték Peter Chernin producert, hogy mennyit vezetett Bale a film elkészítéséhez. Ezt válaszolta:

"Nagyon keveset vezetett. (nevetés) Csak reggelente vezetett kicsit. De ne árulja el ezt a titkot ember! Az az igazság, hogy a színészek egy ilyen film forgatásán csak nagyon ritkán vezethetnek, mert túl veszélyes. Biztosítási és gyakorlati problémák is felvetődnek, hiszen az autóversenyzés nem játék. A főbb jeleneteket szakemberekkel vették fel."

Peter Chernin elmondta, hogy a film körülbelül 15 éve van készülőben, így sok változás történt ez idő alatt. Még Brad Pitt és Tom Cruise is egyszer belekeveredett a projektbe. Jobban belegondolva, ha Tom Cruise ajátszott volna Az aszfalt királyaiban, akkor ragaszkodott volna ahhoz, hogy sok vezetős jelenetet saját maga csináljon meg, még akkor is, ha az sérülésekkel járna.

Peter Chenin elárulta, hogy volt pár nagyon trükkös jelenet a forgatáson, aminek a megkoreografálása jelentette a legnagyobb kihívást:

"Az ami őrülten nagy kihívást jelentett, azok a verseny felvételek voltak. Négy különböző helyszínen forgattunk több különböző időpontban. A Le Mans manapság nem úgy néz ki, mint amilyennek mi szerettük volna, de volt ötletünk arra, hogy hogyan lehet újra létrehozni a versenypályát. A tribünket egy Santa Clara-i repülőtéren építettük. De Georgia-ban is lőttünk két fordulót. És több hónap eltéréssel filmeztünk őket különféle autókkal, tehát hihetetlenül bonyolult volt a verseny koreográfiájának elkészítése."

Ennek a sok munkának meg is lett a gyümölcse. A nyitó hétvégén a nézettségi statisztika első helyére került Az aszfalt királyai. Magyarországon 60 218 néző volt kíváncsi a filmre és világszerte 31 millió dollárt termelt.  A 70-es évek két meghatározó pilótájának rivalizálása az összes autórajongó szívét megdobogtatta. 

forrás: cinemablend.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Ezerrel forgatják a Mátrix 4-et (fotók és videók)
San Franciscóban forgatják a Mátrix negyedik részét. Persze a járókelők résen vannak és amatőr felvé...
7 dolog, amit mindenki figyelmen kívül hagy az Iga...
Idén is, mint minden karácsonykor a tévéműsor "kötelező" eleme az Igazából szerelem. A filmben külön...
Az ír végső előzetest kapott
A premier előtt kiadtak még egy előzetest a filmhez. Hát az biztos, hogy nagyon ütős lesz ez a film....
Kristen Stewart elárult több izgalmas részletet az...
Pont egy hét múlva kerül a mozikba Kristen Stewart sci-fi horror filmje az Árok. A film már 2017-ben...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.