Az oldal töltődik...
Film Parádé

Mennyit vezetett Christian Bale Az aszfalt királyai forgatásán? Meg fogsz lepődni!

Tudod mennyit vezetett Christian Bale Az aszfalt királyai forgatásán
2019.11.23. Saturday
157 megtekintés
157

Vajon hány órát vezetett/gyakorolt Christian Bale a versenyautóval Az aszfalt királyai film elkészüléséhez? Azt tudjuk, hogy Ő aztán apait-anyait belead egy szerep eljátszásához. Még az extrém súlyváltásokat is bevállalja hozzá. Ehhez a filmhez is durván 32 kilót kellett fogyjon, de már elege van az ilyen súlyváltozást igénylő szerepekből. Bale egy második világháborús veteránt és profi sofőrt játszik a sport drámában. Feltételezhetjük, hogy ha ennyit fogyott a szerep kedvéért, akkor mindent megtett azért is, hogy profi versenyzővé váljon és hogy ehhez jó sokat is vezetett.

Megkérdezték Peter Chernin producert, hogy mennyit vezetett Bale a film elkészítéséhez. Ezt válaszolta:

"Nagyon keveset vezetett. (nevetés) Csak reggelente vezetett kicsit. De ne árulja el ezt a titkot ember! Az az igazság, hogy a színészek egy ilyen film forgatásán csak nagyon ritkán vezethetnek, mert túl veszélyes. Biztosítási és gyakorlati problémák is felvetődnek, hiszen az autóversenyzés nem játék. A főbb jeleneteket szakemberekkel vették fel."

Peter Chernin elmondta, hogy a film körülbelül 15 éve van készülőben, így sok változás történt ez idő alatt. Még Brad Pitt és Tom Cruise is egyszer belekeveredett a projektbe. Jobban belegondolva, ha Tom Cruise ajátszott volna Az aszfalt királyaiban, akkor ragaszkodott volna ahhoz, hogy sok vezetős jelenetet saját maga csináljon meg, még akkor is, ha az sérülésekkel járna.

Peter Chenin elárulta, hogy volt pár nagyon trükkös jelenet a forgatáson, aminek a megkoreografálása jelentette a legnagyobb kihívást:

"Az ami őrülten nagy kihívást jelentett, azok a verseny felvételek voltak. Négy különböző helyszínen forgattunk több különböző időpontban. A Le Mans manapság nem úgy néz ki, mint amilyennek mi szerettük volna, de volt ötletünk arra, hogy hogyan lehet újra létrehozni a versenypályát. A tribünket egy Santa Clara-i repülőtéren építettük. De Georgia-ban is lőttünk két fordulót. És több hónap eltéréssel filmeztünk őket különféle autókkal, tehát hihetetlenül bonyolult volt a verseny koreográfiájának elkészítése."

Ennek a sok munkának meg is lett a gyümölcse. A nyitó hétvégén a nézettségi statisztika első helyére került Az aszfalt királyai. Magyarországon 60 218 néző volt kíváncsi a filmre és világszerte 31 millió dollárt termelt.  A 70-es évek két meghatározó pilótájának rivalizálása az összes autórajongó szívét megdobogtatta. 

forrás: cinemablend.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

2020 tíz legjobban várt filmje az olvasók szerint ...
Az IMDB nyilvánosságra hozta a 2020-ban legjobban várt tíz film listáját. Az új év a sarkon van, és ...
A jumanji 2 berobbant a mozikba a hétvégén
A Jumanji: A következő szint sikeresen megolvasztotta a hétvégén a mozikban a Jégvarázs 2-t és átvet...
Legjobb filmek 2019
Újra eltelt egy év és 2019 a mozizás egyik legjobb éve volt. Bőven akadtak olyan filmek, amiből lehe...
Új címet kap a szellemírtók 3?
Egy új pletyka szerint a Ghostbusters 2020 új alcímet kaphat. Mivel a közelgő film az eredeti Ghostb...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.