Az oldal töltődik...
Film Parádé

Mi lett mára a korábbi gyereksztárokból? Meg fogsz lepődni!

Mi lett mára a korábbi gyereksztárokból? Meg fogsz lepődni!
2019.11.21. Thursday
372 megtekintés
372

A hollywoodi történelem tele van tragikus mesékkel a fiatal színészekről, akik a felnőttkorban nehéz időket élnek. Drog meg mentális bántalmazás, satöbbi. Néhányan kicsit összekapják magukat egy paparazzi fotó erejéig, mások meg egészen eltávolodnak a színészettől, mint például Danny Lloyd (a Ragyogás gyerek szereplője) sertéstenyésztésbe fogott, mielőtt középiskolai tanár lett.

Néhány gyermek-színésznek sikerült egészséges karriert folytatni később is Hollywoodban. Sokan karakterszereplőkké válnak, és szerepet játszanak mellék szerepekben, amelyekben gyakran alig felismerhetőek. Nézzük hát, hogy kiből mi lett felnőtt korára.

 

Lukas Haas

Lucas Haas

Lucas Haas 1983-ban szerepelt a Testamentum című filmben hat évesen, de 1985-ig nem kapott szélesebb körű ismertséget, amit  A kis szemtanú, Harrison Ford klasszikus bűnügyi filmje meghozott neki.

Az ezt követő években Haas számos felejthetetlen szerepet játszott olyan filmekben, mint például az 1996-os Támad a Mars!  és a 2001. évi Zoolander. Sokkal jobban ismertté vált a Hollywoody A-listás Leonardo DiCaprio-val való szoros barátságáról.

Lucas Haas az egyik azok közül, akik felnőtt korukban is sikeres színészek tudtak maradni.

 

Diane Lane

Diane Lane

Lane 6 éves korától kezdve játszott filmekben, és 13 éves korában szerepelt a Szuperhősök a gimiben Broadway produkcióban. Ő is sikeresen folytatta a gyerekkorában megkezdett színészi pályáját. 2008-tól tartott egy kis szünetet az miatt, hogy hollywoodban a nők nem kapnak elég változatos szerepeket. 2010-től viszont már újra forgatott. Olyan nagy filmekben is, mint Az acélemberBatman Superman ellen – Az igazság hajnalaAz Igazság Ligája.

 

Haley Joel Osment

Haley Joel Osment

Az 1988-as születésű Haley Joel Osment karrierje 4 éves korában kezdődött, amikor állítólag  feltűnt egy az IKEA-ban vásárló tehetségkutatónak. Osment édesanyja úgy döntött, hogy oddadja a telefonszámát, és nem sokkal később fia számára egy Pizza Hut-reklámot kínáltak fel. 1994-ben szerepelt a Forrest Gump-ban. Ezután jött a leghíresebb gyerekkori szerepe 1999-ben, a kisfiú eljátszása Brice Willis Hatodik érzék című filmjében. 2001-ben még szerepelt a A. I. – Mesterséges értelem című filmben, melyben főszereplő volt. Az ezután következő években megritkultak a filmes szerepei.

 

Molly Ringwald

Molly Ringwald

Molly 1978-ban, tízévesen az Annie musical Los Angeles-i előadásában Kate-et alakította. Ez volt az első szerepe. Nagyobb ismertséget az 1984-es Tizenhat szál gyertya és az 1986-os Álmodj rózsaszínt hozott neki. Ezután a szerepei megritkultak, de nem hagyott fel a színészettel. Mire 2008-ban a következő emlékezetesebb szerepét eljátszotta a Az amerikai tini titkos élete című filmben, akkor már elég idős volt ahhoz, hogy a korábbi tinisztár az új film tinijének az anyját játssza.

 

Taylor Momsen

Taylor Momsen

Ha valaki megkérdezné, hogy vajon mi akart lenni felnőtt korára az a kislány, aki 2000-ben a Grincs-ben játszotta az aranyos kislányt Jim Carrey mellett, valószínűleg nem a rocksztár-ra gondolnál először. Taylor Momsen később a Pletykafészek (Gossip girl) című tévésorozattal vált híressé. 4 évadon keresztül játszotta a jókislány Jenny-t, míg nem egyszer csak bejelentette, hogy felhagy a színészettel, és minden erejét a bandájára, a The Pretty Reckless-re áldozza.

 

Devin Ratray

Devin Ratray

Azok, akik az 1990-es években nőttek fel, minden karácsonykor megnézhették a Reszkessetek betörők című filmet, amiben Devin is szerepelt Macaulay Culkin mellett. Ratray az elkövetkező két évtizedben továbbra is kisebb szerepeket játszott, de 2013-ban sikerült újjáélesztenie a karrierjét Hollywoodban, a Ryan Reynolds / Jeff Bridges által vezetett akciókomédiában, az R.I.P.D. – Szellemzsaruk című filmben.

 

Anna Paquin

Anna Paquin

Anna színészi karrierje a Zongoralecke című filmmel indult és meg kell hagyni ez egy erős kezdés volt, mivel egyből meg is kapta a legjobb női mellékszereplőért járó Oscar díjat. Ekkoriban még csak 9 éves volt. Az erős kezdést meg tudta tartani későbbi karrierjében is. Olyan filmekben szerepelt, mint A csaj nem jár egyedül, a Majdnem híres és az X-Men sorozat filmjei.

 

Henry Thomas

Henry Thomas

Az 1971-es születésű Henry Thomas főszerepet játszott Steven Spielberg E. T., a földönkívüli című filmjében  11 évesen. Nem is nagyon bírta a hírességgel járó nyomást. Ezután 20 évet kellett várni arra, hogy megint jobb filmekben szerepeljen, mint pl. Martin Scorsese filmje a New York bandái.

 

Azt lehet látni, hogy a gyerekszereplők egy részének sikerül tovább vinni a színészi karriert, mint pl Thomas Brodie-Sangster is, aki az Igazából szerelem című filmben alakította a kisfiút és sikeres színész is lett, mások meg beleroppannak a hírességbe. Olyan is előfordul, hogy valaki továbbra is szerepel jó filmekben, de közben meg szenved magában, mint például Emma Watson, aki nemrég vallott erről.

Reklámra kattintással és megosztásokkal tudod támogatni, hogy minél több, jó cikket írjunk Neked. Köszönjük.

forrás: nickiswift.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Jack Reacher írója szerint Tom Cruise túlságosan ö...
Halált megvető kaszkadőr munkájával és évtizedes sikereivel, amik között több ikonikus szerep is tal...
Liam Neeson és remek fiai. Tudj meg róluk néhány é...
Liam Neeson élete nehézségekkel és tragédiákkal van tele, kezdve az észak-írországi problémák idején...
Ki nem találnád milyen bizarr munkája volt Danny D...
Valószínűleg Te is ismered Danny DeVito-t, aki számtalan jó filmben szerepelt, mint pl. a  Batman vi...
23 híres filmjelenet speciális effektek előtt és u...
Mára Hollywood olyan szintre tökéletesítette a számítógépes technikák (CGI) alkalmazását a filmekben...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.