Az oldal töltődik...
Film Parádé

Miért mászott be Joker a hűtőbe?

Miért mászott be Joker a hűtőbe?
2019.11.11. Monday
287 megtekintés
287
Filmdrámák
Thrillerek

A Joker egyik legfurcsább jelenete, ami piszkálja a rajongók fantáziáját, amikor Arthur Fleck bemászik a hűtőbe és magára csukja az ajtaját. A film készítői direkt hagytak szabadon értelmezhető részeket a filmben, hogy a rajongóknak legyen lehetőségük a saját elképzelésüket kialakítani.

A Joker egyik jelentős fordulópontja, amikor találkozik Thomas Wayne-el, akit az apjának vél. Amikor Arthur és édesanyja együtt tévéznek éjszaka, az édesanyja hajthatatlanul ragaszkodik ahhoz, hogy Thomas Wayne-nek gondoskodnia kellene róluk.

Thomas iránti megszállottsága egyre nyilvánvalóbbá válik, miután Arthur felfedezett néhány levelet, amelyet anyja küldött neki, amelyben Arthurra mint "a fiad" utal. Arthur soha nem ismerte az apját, és most megtudja, hogy Gotham leggazdagabb és legbefolyásosabb alakja.

A sikertelen kísérlet után, hogy meglátogassa Thomas-t a Wayne-i kastélyában, Arthur egy színpadi előadásra siet, ahol az apja élvezi a show-t Martha Wayne-vel. Arthur követi Thomasot a fürdőszobában, és előadja neki, hogy mit tud a kettőjük kapcsolatáról. Arthur pozitívabb és barátságosabb fogadtatásra számít, de thomas csak kineveti, miután meghallja, hogy titkos kapcsolata volt Arthur anyjával. Találkozásuk azzal végződik, hogy Arthur bemos egyet Thomasnak, aki elviharzik onnan.

Az elegáns fürdőszobából egy gyors vágással áttérnek arra, hogy Arthur a sötét házban a saját mosogatójára támaszkodik. utána folytatja az összes étel és polc kipakolását a hűtőből, bemászik és magára csukja. A jelenet értelmetlennek és véletlenszerűnek tűnik. Ez a pillanat azonban a legfontosabb mélypont Arthur megőrülésének kialakulásában.

A hűtőszekrényes jelenet valójában nem volt a Joker forgatókönyvében , azt Phoenix improvizálta. Lawrence Sher, a CinemaBlend-el való interjú közben elárulta, hogy a film egyes jeleneteinek nem volt tervük, és ehelyett úgy állították össze, hogy Phoenix kísérletezzen. 

"Amikor felmászott a hűtőszekrénybe, fogalmunk se volt róla, hogy ezt fogja csinálni." - emlékezett vissza Sher. "Két kamerahelyzetet állítottunk fel, és Joaquin csak arra gondolt, mit fog tenni, ha álmatlanságban szenved ."

Arthur hűtőbe mászása kétféleképpen értelmezhető. Az egyszerűbb változat az, hogy egyszerűen el akart rejtőzni a világ elől, mely folyamatosan elutasítja magától. Egy kicsi, zárt térben való bujkálás Arthur számára sokkal megnyugtatóbb lehet, mint az emberekkel teli nagyvilág. A másik lehetőség, hogy öngyilkos akart lenni a hűtőben úgy, hogy vagy megfullad, vagy megfagy (vagy mindkettő). Arthur a sok elutasítás, meg a munkájának az elvesztése miatt nagyon el van keseredve és kész meghalni.

forrás: screenrant.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

A Joker rendezője nyilatkozott egy lehetséges foly...
Todd Phillips, a Joker rendezője már többször is beszélt az esetleges folytatásról, amiben természet...
Az útvesztő rendezőjével új Majmok bolygója film k...
Az elmúlt évtizedekben számtalan remake-et megért Majmok bolygója, most új részt kap. A filmről még ...
A rendező megosztott egy képet a Halálos iramban 9...
Justin Lin rendező megerősítette, hogy a forgatás hivatalosan is elkezdődött. A rendkívül sikeres fr...
Kiadtak egy 8 perces videót a Csillagok Háborúja: ...
A Lucasfilm megosztott egy nyolc perces videót, amit a forgatásokon készített felvételekből vágtak ö...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.