Az oldal töltődik...
Film Parádé

Miért mászott be Joker a hűtőbe?

Miért mászott be Joker a hűtőbe?
2019.11.11. Monday
286 megtekintés
286
Filmdrámák
Thrillerek

A Joker egyik legfurcsább jelenete, ami piszkálja a rajongók fantáziáját, amikor Arthur Fleck bemászik a hűtőbe és magára csukja az ajtaját. A film készítői direkt hagytak szabadon értelmezhető részeket a filmben, hogy a rajongóknak legyen lehetőségük a saját elképzelésüket kialakítani.

A Joker egyik jelentős fordulópontja, amikor találkozik Thomas Wayne-el, akit az apjának vél. Amikor Arthur és édesanyja együtt tévéznek éjszaka, az édesanyja hajthatatlanul ragaszkodik ahhoz, hogy Thomas Wayne-nek gondoskodnia kellene róluk.

Thomas iránti megszállottsága egyre nyilvánvalóbbá válik, miután Arthur felfedezett néhány levelet, amelyet anyja küldött neki, amelyben Arthurra mint "a fiad" utal. Arthur soha nem ismerte az apját, és most megtudja, hogy Gotham leggazdagabb és legbefolyásosabb alakja.

A sikertelen kísérlet után, hogy meglátogassa Thomas-t a Wayne-i kastélyában, Arthur egy színpadi előadásra siet, ahol az apja élvezi a show-t Martha Wayne-vel. Arthur követi Thomasot a fürdőszobában, és előadja neki, hogy mit tud a kettőjük kapcsolatáról. Arthur pozitívabb és barátságosabb fogadtatásra számít, de thomas csak kineveti, miután meghallja, hogy titkos kapcsolata volt Arthur anyjával. Találkozásuk azzal végződik, hogy Arthur bemos egyet Thomasnak, aki elviharzik onnan.

Az elegáns fürdőszobából egy gyors vágással áttérnek arra, hogy Arthur a sötét házban a saját mosogatójára támaszkodik. utána folytatja az összes étel és polc kipakolását a hűtőből, bemászik és magára csukja. A jelenet értelmetlennek és véletlenszerűnek tűnik. Ez a pillanat azonban a legfontosabb mélypont Arthur megőrülésének kialakulásában.

A hűtőszekrényes jelenet valójában nem volt a Joker forgatókönyvében , azt Phoenix improvizálta. Lawrence Sher, a CinemaBlend-el való interjú közben elárulta, hogy a film egyes jeleneteinek nem volt tervük, és ehelyett úgy állították össze, hogy Phoenix kísérletezzen. 

"Amikor felmászott a hűtőszekrénybe, fogalmunk se volt róla, hogy ezt fogja csinálni." - emlékezett vissza Sher. "Két kamerahelyzetet állítottunk fel, és Joaquin csak arra gondolt, mit fog tenni, ha álmatlanságban szenved ."

Arthur hűtőbe mászása kétféleképpen értelmezhető. Az egyszerűbb változat az, hogy egyszerűen el akart rejtőzni a világ elől, mely folyamatosan elutasítja magától. Egy kicsi, zárt térben való bujkálás Arthur számára sokkal megnyugtatóbb lehet, mint az emberekkel teli nagyvilág. A másik lehetőség, hogy öngyilkos akart lenni a hűtőben úgy, hogy vagy megfullad, vagy megfagy (vagy mindkettő). Arthur a sok elutasítás, meg a munkájának az elvesztése miatt nagyon el van keseredve és kész meghalni.

forrás: screenrant.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Így készült a Bad Boys 3
A Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk elég szép sikert aratott a mozikban. Három hétig uralta az első he...
Így néznek ki a Gyűrűk Ura szereplői 16 év eltelté...
Az Amazon 2017 novemberében szerezte meg J.R.R. Tolkien hagyatékának megfilmesítési jogait, és a stú...
Eredetileg nem is Vin Dieselt szánták a Halálos ir...
Vin Diesel színész közel két évtizede alakítja Dominic Toretto-t a Halálos iramban franchise-ban,. A...
11 dolog amit tuti nem tudtál Dwayne Johnson-ról
Dwayne Johnson egy igazi sztár, akit a férfiak és a nők is szeretnek. Rengeteg jó filmmel büszkélked...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.