Az oldal töltődik...
Film Parádé

Reszkessetek betörök Rambo-tól. Deepfake videó karácsonyra.

Reszkessetek betörök Rambo-tól. Deepfake videó karácsonyra.
2019.12.27. Friday
46 megtekintés
46

Sylvester Stallone lett Kevin McCallister az új deepfake (hamis valóság) videóban, a Home Stallone-ban. Mivel Stallone arca Macaulay Culkin testén van, a videó ugyanolyan furcsa, mint amilyennek hangzik, és bár korábban már rengeteg furcsa deepfake videót láttunk, a Home Stallone talán az egyik legfurcsább. Valószínűleg a videó mögött rejlő ötlet az, hogy a „alone” szó rímel a „Stallone” kifejezésre, ám a nevetséges koncepció eredményeként olyan videó jött létre, amelyet két nap alatt több mint egymillióan néztek meg. Mindenképpen hanggal nézd meg.

A legtöbb deepfake videó nem hagyja a hangot az eredeti párbeszéddel, addig a Home Stallone megteszi a további mérföldkövet azzal, hogy helyettesítették Culkin párbeszédét a Stallone párbeszédekkel.

A reszkessetek betörők angol címe a Home Alone. Ebből alkották a Home Stallone-t:

Erre kb. így lehet reagálni:

Kevin reakciója a Home Stallone-ra

Mi az a deepfake?

A deepfake az álvideó, amin az eredeti szereplő arcát mélytanulásos algoritmusokkal lecserélik egy másik ember arcára. A folyamat során a mélytanulásos szoftver megismeri a forrás- és célarc jellemzőit, majd újragyártja a célarcot úgy, hogy a mozdulatokat és a keretet a forrásvideóból veszi.

A deepfake másik változata, ha az eredeti szereplő megmarad, de az arc és szájmozgását animálják és a szájába adnak olyan szavakat, amit nem mondott eredetileg a videón. A módosításnak hála még a szájmozgásból se derül így ki, hogy hamis lehet az, amit mond a szereplő. A leghíresebb ilyen deepfake felvétel Jordan Peele-nek, a Tűnj el! és az Mi rendezőjének köszönhető aki a FakeApp segítségével elkészített egy olyan egyperces Barack Obama videót, amelyben a saját szövegét mondatta el az Egyesült Államok korábbi elnökével.

2018 januárjában jelent meg az első olyan felhasználóbarát, ráadásul ingyenes alkalmazás, amellyel már az átlagemberek is tudnak deepfake videót készíteni. A FakeApp a Google nyílt forráskódú mélytanulás-rendszerét, a TensorFlow-t, valamint szabadon használható programozási könyvtárakat (pl. OpenCV) használ, működtetéséhez pedig csak egy jó grafikai processzor, néhány gigabájt szabad tárhely szükséges. Bár több mindentől függ, de egy 3-5 perces videó így átlagosan körülbelül 40 óra alatt elkészíthető.

Várhatóan már csak idő kérdése, hogy a deepfake technológiát keverjék a mai filmekben méltán népszerű vizuális effektekkel. Na abból lesznek csak igazán kaotikus és furcsa videók. és persze soha többé nem hihet senki a szemének. Képzeld ha az Aquaman, vagy a Bosszúállók: Végjáték vizuális effektjeit bemutató videókban kicserélnék mondjuk Jason Momoa arcád Donald Trump-éra. Na az nagyon ütős lenne.

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Ezek a hírességek eladták a lelküket a pénz érdeké...
A reklámszakemberek régóta kitalálták, hogy az emberek által ismert és szeretett hírességekkel való ...
11 sztár, akinek nem okoz problémát a meztelen jel...
A filmeknek már a szerves részét képezik a szex jelenetek, mióta az Amerikai Mozgóképszövetség érté...
DiCaprio újévi vakációja során megmentett egy embe...
DiCaprio december végén néhány barátjával vakációzott a karibi térségben. Források szerint egy férfi...
John Wick 4: Minden, amit tudni lehet az új részrő...
Keanu Reeves 2014-es nagy visszatérése az első John Wick után az évtized egyik leghihetetlenebb fran...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.