Az oldal töltődik...
Film Parádé

Ryan Reynolds: a főiskolai lemorzsolódástól a Deadpoolig

Ryan Reynolds: a főiskolai lemorzsolódástól a Deadpoolig
2019.12.25. Wednesday
29 megtekintés
29

Ma hollywood egyik legnagyobb csillaga, de a sikerhez vezető út Ryan Reynolds számára nem volt teljesen sima. Mivel 4 testvér közül Ő a legfiatalabb, a GQ-nak adott nyilatkozata szerint a szülei csalódást érezhettek, mivel szerettek volna végre egy lányt is.

Azóta sok minden megváltozott Reynolds számára, de hiszed, vagy sem, már akkoriban felkészült a Marvel gúnyos mutáns Deadpooljának eljátszására. "Számomra a saga 2005-ben kezdődött, amikor először hallottam a Deadpool-ról, és hivatalosan elköteleztem magam amellett, hogy eljátszom" - mondta a Los Angeles Times-nak.

 

Apja nagyon szigorú volt

Ryan Reynolds fiatalon

Egy kreatív családban való felnövekedés óriási előnyt jelent a törekvő színészek számára, ám Reynolds esetében  nem ez történt, akiknek a családja "olyan messze volt a színpadtól, mint amennyire csak lehet valaha." Apjával, Jim-el (az egykori ökölvívó és rendőr, aki 2015-ben elhunyt 20 éves Parkinson-kór elleni harc után) nem volt könnyű együtt élni, szigorú és katonás volt. "Időnként kissé úgy tűnt, mint ha egy katonai barakkban éltem volna. Tudod, pontosan helyezd az ágyra a hajtást, ügyelj arra, hogy sehol ne legyen szösz." - nyilatkozta Reynolds a GQ-nak.

Attól való félelme, hogy apja csalódni fog benne Reynolds-t „igazán ideges gyerekké” tette, de ez elősegítette a készségek fejlesztését is, amelyek későbbi életében jól szolgálták őt. "Rendkívül érzékeny [és] hihetetlenül érzékeny voltam" - mondta. "Remélem, hogy ez nem hangzik túl hülyén, de tényleg segített nekem színésznek lenni... Annyira tudatában voltam mindennek körülöttem... Annyira akut volt, hogy tényleg sikerült beugranom mások bőrébe."

 

Színészi pályájának a kezdete

Ryan Reynolds pályájának kezdete

Reynolds szerint apja azt szerette  a középiskolai labdarúgó-mérkőzéseit, de soha nem támogatta a szinészetét. "A színészi világ, az egész dolog annyira idegen volt számára" - mondta a GQ-nak . "Soha nem jött el ilyen dolgokra." Családjának érdektelensége miatt Reynolds attól tartott, hogy programot szerveznek neki az első szereplési lehetőségének az idejére. Egyike volt annak a 13 gyereknek, aki a Nickelodeon 4000 fős csoportjából kikerült a tizenötötéves tini szappanopera számára , ám a szülei előtt nem szólt a meghallgatásról, mielõtt részt vett volna rajta.

"Idegesítő volt."- ismerte be. "Féltem, hogy nem fognak elengedni. Azt hiszem, alapvetően beadtam a szüleimnek, hogy valamiféle keresztény reformtábor lesz, amely tv show műsor." Apjának tetszett az a tény, hogy olyan sok más gyerek közül választották ki, és végül megbékélt, bár ez nem az álom munka volt, amit Reynolds elképzel. Azt mondta Variety-nek, hogy hetente "200 dollár és 300 dollár" közötti fizetést kapott, miközben a Fifteen-ben (Tizenöt, TV sorozat) szerepelt, de látott olyan dolgokat is, amelyeket soha nem felejtett el.

 

Mindössze 45 perc elteltével kilépett az egyetemről

Ryan Reynolds mindössze 45 perc után kilépett az egyetemről

A középiskola befejezése után a színészi forrás elapadt és Reynolds egyszerre két munkát végzett, hogy pénzt tudjon keresni: nappali bárban, és éjfél-műszakban dolgozott a Safeway üzletében. Elégedetlen volt az életmódjával és a Kwantlen Főiskolára jelentkezett kriminológiai szakra, de rögtön tudta, hogy nem neki való. Kevesebb, mint egy órát tartott. "Nem vagyok erre való"- mondta Reynolds a Variety-nek . "45 percet töltöttem a főiskolán, megfordultam és azt mondtam: Megyek LA-ba, és megpróbálok bejutni a szinészvilágba."

Ahogy Kaliforniába költözött, Joy De Boom szerepet ajánlott neki a The X-Akták egyik epizódjában, amelyet Vancouverben (Kanada) forgattak. Az epizód rendezője, Rob Bowman azt mondta a törekvő szinésznek, hogy valószínűleg kudarcot vall, ha a határtól délre megy, és jobb, ha Kanadában marad. "Azt mondta nekem, hogy soha ne menjek Hollywoodba" - mondta Reynolds.

 

Hollywoodba érkezett a nagy El Niño idején

Ryan Reynolds Hollywoodba érkezett

1997-ben Reynolds fogta magát, és elhagyta Vancouver-t és Hollywood felé vette az irányt, de a nélkül hogy a szüleinek szólt volna. Amikor végül elmondta a családjának, hogy hol van, és mit csinál, a reakció nem volt jó. "Fizetős telefonon hívtam őket" - emlékezett vissza a GQ- val folytatott első interjújára. "Nagyon jól emlékszem rá. És azt mondtam nekik, hogy Los Angelesben vagyok. Mondtam apámnak, hogy két hónapja ott voltam. Lecsapta a telefont." A családja támogatásának hiánya azonban csak a jéghegy csúcsa volt ebben a szakaszban.

A dolgok valójában nem mentek a tervek szerint Reynolds számára, amikor először érkezett LA-be. Nem került be a szinész világba, és ami még rosszabb volt, a dzsipjét ellopták a motel parkolójáról, ahol lakott. "Megtaláltam pár háztömbnyire ajtók nélkül, és a rádió nem volt benne" - mondta a Variety-nak .

Reynolds ráadásul az "El Niño " évében érkezett , amely miatt Kaliforniában nagyon sok eső esett. "A kezdetben volt egy autóm, melyen hiányzott az ajtó" - mondta a színész a The Guardian-nak . "Minden nap eső volt. Eseményekre kellett vezetnem egy műanyag zacskóban lévő ruhával, mivel az autóban minden megázhatott."

 

Két srác, egy lány és egy drogkereskedő

Két srác, egy lány és egy drogkereskedő

Reynolds ideje a következő évben érkezett el, amikor megnyerte Michael "Berg" Bergen a szerepet az ABC sitcomjában a Két srác, egy lány és egy pizzéria sorozatban (1998-2001) . 

Két fiú és egy lány (ahogy két évad után átnevezték) négy évig tartott, így Reynolds számára állandó jövedelmet adott, és sok tapasztalatot tudott gyűjteni. Minden évben, amikor a műsor befejeződött, megtöltötte a hátizsákját és elindult Európába. Néha barátaival, és néha egyedül. Egy ilyen kiránduláson ellátogatott Amszterdamba, bár a holland fővárosban töltött ideje hevesen ért véget - a 21 éves színész csúnya balhéba keveredett egy nagy marokkói férfival, miután elutasította, hogy kokaint vásároljon tőle egy utcasarkon.

Miután azt mondta a drogkereskedőnek, hogy "f uck off", Reynolds-ot megrúgta az ember. "Mondtam neki: Ha újból rúgsz, betöröm az orrod "- emlékezett vissza Reynolds . "Újra rúgott, és eltörtem az orrát." A kihallgatása után elég gyorsan el kellett hagynia a várost, mivel az drogdíler társai fegyverekkel jelentek meg és az utcákon üldözték őt.

 

Utálja a Buliszervíz szót

Ryan reynolds Buliszerviz

Miután Két Fiú és egy lány véget ért, Reynolds átvette a címszerepet a National Lampoon Buliszerviz című főiskolai rompjában. A filmet a kritikusok lehúzták, de kultikus kedvencé vált; kritikai besorolása 19%, szemben a Rotten Tomatoes 73% -os közönségértékelésével. A Buliszerviz feltette Reynoldsot a filmes térképre, és számos ajánlathoz vezetett, ám többségük ugyanabban az irányban volt, ami nem igazán tetszett neki.  

"Ezt követően évekig Buliszerviz voltam" - mondta.  Azt mondta a GQ-nak , hogy megnézte a Buliszerviz vágását, mielőtt kiadták, de valójában még nem látta a  kiadott filmet. "Tudom, hogy ez inkább engem sújtott, évekig úgy éltem, hogy a Buliszerviz szót kimondtam volna. Még most is, amikor ezt mondom, egy kicsit stresszel."

Reynolds szokása volt karrierje korai szakaszában, hogy nem nézte meg filmeit. "A célkitűzéseim nagyon alacsonyak voltak, amikor elkezdtem" - mondta a The Guardian-nek . "Csak dolgozni akartam, játszani és megkapni a fizetésem érte néha ... Azt hiszem, az én hozzáállásom megakadályozta, hogy nagy seggjukká  (Deadpool) váljak."

 

Le kellett győznie a szorongást

Ryan Reynolds-nak le kellett győznie a szorongást

A The New York Times 2018-as interjújában Reynolds elmondta, hogy a szorongás, amivel már nagyon fiatalon zavarta, ma is sújtja őt. Két  Deadpool filmmel a szinészet csúcsán helyezkedik el, de ez nem akadályozza meg abban, hogy elmondja. "Szorongásom van, mindig is szorongásom volt" - mondta . 

Amikor a 20-as évei közepén volt, a szorongás annyira súlyosbodott, hogy kezelésre volt szüksége. A korábbi barátnőjével, Alanis Morissette-tel való szakítása mélypontra jutatta, bár végül rájött, hogy ezzel nincs egyedül. "Azt hiszem, sok ember szenved ilyentől. Csak nem láttam az erdőtől a fát." 

"Rájöttem, hogy itt az ideje, hogy továbblépjek" - mondta . "És megtettem. Ez a legjobb dolog, amit valaha csináltam." Ma a szorongásait a Headspace meditációs alkalmazás segítségével tartja karban.

 

Alapból nem izmos

Reynolds alapból nem izmos

Bárki, aki elég idős ahhoz, hogy emlékezzen a Buliszerviz poszterre, valószínűleg azt gondolja, hogy Reynolds mindig izmos volt, de nem ez a helyzet. A dublőrt arra használjták, hogy úgy nézzen ki, mintha izmos lenne, ám Reynolds természetes testtípusa valójában nagyon vékony. Addig nem kezdte az gyúrást, amíg meg nem nyerte a szerepet a Hannibal King-ben és a Penge: Szentháromság-ban a Wesley Snipes vezette vámpír-trilógia harmadik és utolsó filmjében. "Olyan volt, mint egy projekt" - mondta Reynolds a GQ-nak . "Csak mindent megtettem, amit mondtak."

A teste, amelyet Penge-hez felgyúrt lassan eltűnt, de azt tapasztalta, hogy azután ismét sokkal könnyebb újra megizmosodnia. "Ez egy furcsa félelmetes trükk volt, amit megtanultam" - mondta. "Meg tudom csinálni még egyszer, ha szükségem van rá, és gyorsabban megy, ha szükséges. Van egy fegyelem, amely nagyon jól szolgált nekem a karrieremben és a személyes életemben, és ez erősebb lett, ahogy öregedtem."

A színész gyorsan közeledt a 40-es évekbe, amikor Deadpool végre megkapta a zöld lámpát, és először érezte, hogy a teste hátráltatja - az edzés első napján meghúzta a hátát. "Feküdtem a padlón, már hat óra van, az edzőterem üres, és még a telefonom sem volt," mondta . "Nem tudtam mozogni, szó szerint négykézlábon másztam, két háztömbnyire."

 

A Zöld Lámpás ellehetetlenítette a karrierjét

Ryan Reynolds a Zöld Lámpás-ban

Amikor megkérdezték, mi baj történt a Yahoo! DC adaptációjával , Reynolds hibáztatta a forgatókönyvet - vagy annak hiányát. "Senki sem akarta a Zöld Lámpás szerepét, és nem kapott lehetőséget a forgatókönyv elolvasására, mert a forgatókönyv nem létezett. Nem panaszkodom. Egy egész életen át tartó tapasztalat volt ez, és ha visszamehetnék, akkor, valószínűleg mindent pontosan ugyanúgy tennék."

 

A kiszivárgott Deadpool felvételek megmentették karrierjét

A kiszivárgott Deadpool felvételek megmentették karrierjét

Lehet, hogy egy évtizedekig keményen lobbizott, de valójában nem Reynolds győzte meg Foxot a Deadpool- al való továbblépésről  -  a rajongók voltak. A film csak akkor kapta meg a zöld lámpát, miután a tesztfelvételek kiszivárogtak az interneten, és a közösségi média felhasználói felkapták. "Amikor a kiszivárogtatott anyag felkerült az internetre, megteremtette az alapot" - mondta Variety-nek . "Áldom a Twitter, a Facebook és az Instagram felhasználókat, hogy elkészítethettem ezt a filmet."

Elismerte, hogy a projektben való részvétele minden bizonnyal nem segített. A Zöld Lámpás kudarca még mindig friss volt a memóriában, és Fox vonakodott finanszírozni egy szuperhős filmet, amelyben Reynolds szerepel. "Az egyik oka annak, hogy a Deadpool nem kapott azonnal zöld lámpát, minden bizonnyal én voltam" - mondta. "Ha Robert Downey Jr. ezt játsszotta volna, biztos, hogy gyorsabban kapott volna zöld lámpát a film."

Szóval, ki szivárogtatta ki a felvételeket? A leghosszabb ideig Reynolds azt gyanította, hogyTim Miller rendező volt, de most meg van győződve arról, hogy egy ismeretlen Fox alkalmazott csinálta. "Csendes pillanatokban, amikor [Miller] jobban ráért, azt mondta, hogy valójában nem tette meg" - mondta Reynolds a Yahoo! . "Azt gondolják, hogy a kezdeti [szivárgás] a Foxtól származik - valaki felvette a felvételeket az iPhone-jára, majd kiadta. És akkor, amikor ez történt, valaki betört a Blur Stúdióba, és nagy felbontású formában megszerezte az eredeti felvételeket, és online elérhetővé tette."

 

Az első Deadpool hatalmas sikert aratott, így természetesen készült belőle egy második rész is és már pletykálnak a harmadikról is. Reynolds karrierje annyira beindult, hogy azóta sorra halmozza a jobbnál jobb filmeket, mint például a 2019 év végén megjelenő Hatan az alvilágból. Fantasztikusnak igérkezik a Free Guy az előzetes alapján és a Sokkal több, mint testőr második része is úton van, aminek nemrég derült ki a moziba kerülés dátuma.

 

forrás: looper.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Bad Boys 4-en már dolgozik a Sony
A Sony nem húzza az időt a Bad Boys 4 elkészítésében. A harmadik részt még épphogy csak elkezdték ve...
Christian Bale elmagyarázza, miért nem akart készí...
Annak ellenére, hogy a Warner Bros szeretett volna egy negyedik batman filmet, Christian Bale nem ak...
Tudtad, hogy Leonardo DiCaprio-nak nem volt még 25...
A 45 éves DiCaprio habzsolja az életet és a barátnőket, ami miatt a 2020-as Golden Globe-on be is sz...
Az Amerika kapitány színésznőjét az anyja megölésé...
Mollie Fitzgerald-ot, kedden letaróztatták az anyja állítólagos leszúrása miatt. A színésznő az Amer...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.