Az oldal töltődik...
Film Parádé

Tom Cruise állati bevállalós kaszkadőrjelenetei (werkfilmekkel)

Tom Cruise állati bevállalós kaszkadőrjelenetei (werkfilmekkel)
2019.12.10. Tuesday
349 megtekintés
349

Köztudott, hogy Tom Cruise egy "állat", ha a kaszkadőr jelenetek készítéséről van szó. Nem nagyon hagyja szóhoz jutni a kaszkadőröket, inkább Ő csinálja meg, amivel nem egyszer kockáztatta már az életét. A Mission Impossible: Utóhatás című 2018-as filmjénél se történt ez másképp. Összegyűjtöttünk Neked pár forgatásokról készült videót, hogy lásd, hogy mi mindent vállalt be a film kedvéért.

HALO ugrás 7500m magasból

A HALO ugrás (High Altitude-High Opening) lényege, hogy a lehető legnagyobb magasságban kell kiugrani és a lehető legkésőbb kell kinyitni az ejtőernyőt. Tom 7500 méter magasságban ugrott ki és csak 600 méternél nyitotta ki az ejtőernyőt. Ez egy nagyon kockázatos dolog. A nagy magasság miatt fennáll az oxigénhiány és a légembólia veszélye. Ezt csak rengeteg gyakorlással és egy különleges sisak kifejlesztésével (ami kellék és egyben életmentő eszköz is) tudták megoldani.

 

Megtanult helikoptert vezetni, nem is akárhogy

Azzal gondolom te is egyetértesz, hogy helikoptert vezetni nem gyerekjáték. Ilyet még soha egyetlen színész sem csinált. Nagyjából 3 hónapba telik napi hat óra gyakorlással, hogy az emberből újonc helikopter pilóta legyen. Tom-nak éjjel nappal gyakorolnia kellett, hogy a lehető legrövidebb idő alatt eljusson arra a szintre, ami a jelenetek forgatásához kellett.

A légi jelenetek egyik legveszélyesebb része, hogy egynél több helikopter is van a levegőben egy időben. Volt olyan pillanat, amikor egyszerre 13 gép repült a forgatáson.

A legfélelmetesebb felvétel a 360 fokos spirál volt lefelé repülve. Sok pilóta meg se kisérelné a dugóhúzót, Tom mégis megcsinálta. Brutál félelmetes még a videón nézni is, nemhogy csinálni.

 

Még egy összefoglaló videó a legtöbb kaszkadőrjelenetről

Azért az nagyon durva amit bevállal Tom Cruise a filmjei kedvéért. Bizonyára élvezi az adrenalint és meg kell hagyni, igen látványosak ettől a filmjei. Főleg manapság, amikor a számítógépes utómunkák (CGI) nagy divatjukat élik. Itt van például 23 híres filmes jelenet CGI előtt és után ahol láthatod, hogy milyen hatalmas a különbség a felvétel és a kész film között. Harrison Ford új filmjénél A vadon hívó szava-nál is azt rebesgetik, hogy a kutya full CGI, ami ha így is van, nem von le semmit a film értékéből.

A fenti videókat megnézve elgondolkodtató és kicsit furcsa, hogy a Jack Reacher írója kiöregedettnek tartja Tom Cruis-t a Jack Reacher folytatásához.

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Nézd meg, hogy a tömeg majdnem összetörte Ryan Rey...
Tegnap váratlanul megérkezett a Free Guy filmelőzetese, amiben Ryan Reynolds egy videójáték karakter...
Horrorfilmben szerepelt a  gyilkos?
Aisling Moore-Reed színésznőt éppen a nagybátyjának, Shane Moore-nak a 2016-os lelövésével vádolták,...
Free Guy vicces promóvideó
Egyre jobban közelít Ryan Reynolds új filmjének a Free Guy-nak a premiere. Ez abból is látszik, hogy...
Megjöttek az első reakciók a Jégvarázs 2-ről
Pár napja volt a  várva várt animációs film a Jégvarázs 2 premiere, amely 2019 második felének egyik...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.