Az oldal töltődik...
Film Parádé

A Top Gun szereplői akkor és most. Nézd meg mennyit változtak

A Top Gun szereplői akkor és most. Nézd meg mennyit változtak
2019.12.21. Saturday
916 megtekintés
916

Több, mint 30 év telt el az elsó, nagy sikerű Top Gun megjelenése óta. Tony Scott repülős filmjének a hangulata még ma is magával tudja ragadni a nézőt. A 80-as évek egyik legnagyobb sikere volt ez a film, amely az A-ligába repítette Tom Cruise-t. Tom Cruise  2017-ben elszólta magát az új Top Gun-ról, a  Maverickről aminek az új előzetese szerencsére már meg is érkezett és elég ütösre sikerült. Ennek apropóján lássuk ki mennyit változott a hosszú idő alatt.

 

Tom Cruise (Maverick)

Tom Cruise akkor és most

Az 57 éves Tom Cruise a Végtelen szerelem című film debütálása óta (1981) repül Hollywoodon keresztül. Néhány évvel később Cruise a 80-as évek legnagyobb filmjeiben játszott: Top Gun (1986), A pénz színe (1986) , Esőember (1988) és a Született július 4-én (1989). Hosszú hollywoodi karrierje során Cruise három Oscar- és hét Golden Globe-jelölést kapott, melyek közül három a Golden Globe-t meg is nyert.

 

Val Kilmer (Iceman)

Val Kilmer akkor és most

Mielőtt az „Iceman” (Kilmer) 1986-ban versenyezett a „Maverick”  ellen a Top Gun -ban, a színész először az 1984-es Top Secret-ben szerepelt. Áttörő előadása Jim Morrison szerepe volt Oliver Stone The Doors című filmjében (1991). Azóta más csillagokat is eljátszott, mint például Elvis Presley-t a Tiszta románc-ban (1993) és Doc Holliday-t a Tombstone: Halott város-ban (1993). Ezenkívül Batman szerepét vállalta a Mindörökké Batman-ben (2005) és játszott a Durr, durr és csók című filmben (2005). A Top Gun folytatása Kilmer első nagyobb szerepe lesz a torokdaganatból való gyógyulása óta.

 

Kelly McGillis (Charlie)

Kelly McGillis akkor és most

A 61 éves Kelly McGillis először mellék szerepet játszott a Reuben, Reuben-ben (1983). Számos tévészerep felvétele után a színésznő 1985-ben Harrison Ford oldalán szerepelt A kis szemtanú című bűnügyi thrillerben, alakítását Golden Globe- és BAFTA-jelölésekkel jutalmazták. 1986-ban Tom Cruise szerelmi partnereként tűnt fel a Top Gun című akciófilmben, míg A vádlottak (1988) című tárgyalótermi drámában Jodie Foster mellett játszott. Az 1980-as évek végén McGillis úgy döntött, hogy abbahagyja a filmezést és inkább a színpadon szerepel.

 

Anthony Edwards (Goose)

Anthony Edwards akkor és most

Mielőtt „Goose” szerepét játszotta a Top Gun- ban,  Anthony Edwards először kis szerepet játszott a Ridgemont High-i Fast Times-ban (1982), ironikus módon azután, hogy ugyanabban az évben távozott saját főiskolájából, hogy folytassa színészi karrierjét. rengeteg filmben játszott, de legismertebb szerepe a Vészhelyzet című sorozat Dr. Mark Greene-je, akit nyolc évadon keresztül alakított és melyért Golden Globe-díjban részesítették. 

 

Tom Skerritt (Viper)

Tom Skerritt akkor és most

Tom Skerritt már az 1986-os Top Gun előtt is sok filmben szerepelt, mint pl a Hajsza a gyilkos után 2, a MASH, vagy a Tolvajok, mint mi. Ezen kívül még a Kisvárosi rejtélyek TV sorozatban is szerepelt. A színész sok évig inkább tévé szerepeket vállalt, de mellette egy-egy filmben is szerepelt, mint a Valentín napi randevú (2011) és a Lucky (2017).

 

Meg Ryan (Carole)

Meg Ryan akkor és most

Meg Ryan eredetileg újságírónak készült, de az gyetemi évei alatt modellként kezdett el dolgozni. Meg Ryan első filmes szerepe Candice Bergennel volt az 1981-es Rich and Famous (Gazdagok és híresek) című filmben, s ezután döntött úgy, hogy az újságírás helyett inkább a színészetet választja. Rendszeresen szerepelt a mindennap játszott szappanoperában, az As the World Turnsben (Ahogyan a világ halad) 1984-ig. A Wildside sorozat (1985) volt televíziós karrierjének záródarabja. Az 1983-as Amityville 3-D című filmje után jött a Top Gun (1986). A hírnevet az 1989-es When Harry Met Sally (Harry és Sally) című film hozta meg számára, melyben főszerepet játszott Billy Crystallel.

Ha tetszett a cikk, akkor érdemes megnézned a film készítéséről készült werkfilmet is, amiben láthatod hogy milyen kemény munkát végzett Tom Cruise és a stáb a Top Gun 2: Maverick forgatásakor.

 

forrás:people.com

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Kiadtak egy 8 perces videót a Csillagok Háborúja: ...
A Lucasfilm megosztott egy nyolc perces videót, amit a forgatásokon készített felvételekből vágtak ö...
Terminator: Sötét végzet szöuli premier
Arnold Schwarzenegger újra találkozott Linda Hamiltonnal és Mackenzie Davis-szel a Terminator: Sötét...
Milyen a pókember maszk belseje? Most megnézheted!
Pókember visszatért az MCU-ba és magával hozta az ikonikus, kék-piros high-tech ruháját. A maszkot a...
Lélegzetelállító videókon a Bosszúállók: Végjáték ...
A legjobb filmek nem ugyanazok lennének a vizuális effektek nélkül. A vizuális effektekre az angol n...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.