Az oldal töltődik...
Film Parádé

Úgy tűnik elég nagy bukta lesz A vadon hívó szava

Úgy tűnik elég nagy bukta lesz A vadon hívó szava
2020.03.04. Wednesday
27 megtekintés
27
Kalandfilmek

A múlt héten Harrison Ford és a CGI kutya nálunk első helyen tudott végezni, de Amerikában és úgy általában világszerte A vadon hívó szava elég gyenge produkciót tud felmutatni. Ezen a héten már a magyar mozikban is a második helyre szorult. Elég szomorú ez, pedig a filmparádé olvasói között is elég népszerűnek tűnt annak idején, amikor az első előzetes megjelent. Vajon miért gyengélkedik ennyire ez a film?

A filmet február 19 óta lehet megnézni a mozikban és ehhez képest eddig csak 79 millió dollárt tudott termelni világszerte két hét alatt, ami elég kevéske. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy 135 millió dollárból gyártották le és ott van még a marketing költség meg a járulékos kiadások is. Vagyis A vadon hívó szavának összesen legalább 250 millió dollárt kell keresnie ahhoz, hogy nullára kijöjjön.

A filmet a kritikusok nem annyira szerették. A rottentomatoes kritikai weboldalon 61%-ot kapott a kritikusoktól (170 értékelésből). A nézők már többre értékelték. A közönség 7315 szavazata után 89%-on áll a film, ami nem is olyan nagyon rossz és nem is tűnik úgy, hogy ez indokolná ezt a nagy buktát.

A film a múlt hétvégén 24,8 millió dollárra debütált az USA-ban, ami az előzetes elvárásoknak meg is felelt. A box office elemzői úgy vélik, hogy ez korrekt volt, mivel Ford-nak évek óta ez az első szerepe a mozikban. A  vadon hívó szava 46% -kal esett vissza a második héten, és Észak-Amerikában 13,3 millió dollárt hozott, ami egy családi film átlagos eredménye.

Biztosan van szerepe a gyenge bevételben a koronavírusnak is, ami miatt bezárták a mozikat Kínában, Olaszországban és Koreában, ami akadályozza a jegyek külföldi értékesítését.

Lehet, hogy a CGI kutyát érdemes lett volna még élethűbben megcsinálniuk, hogy ne legyen annyira feltűnő, hogy nem bajlódtak egy kutyának a beidomításával. Persze vannak olyan jelenetek is, mint a kutya-medve harc, amit nem is lehet megoldani igazi kutyával, de a rossz minőségű felvételeket már nem nagyon bocsájtják meg a nézők 2020-ban. Ott van csak egy gyors példának a Sonic, a sündisznó. Biztosan nem néznék meg annyian, ha meghagyták volna az eredeti, gagyi kinézetét, de szerencsére hallgattak a nézők véleményére és újratervezték.

Az is tény, hogy sajnos Harrison Ford felett is eléggé eljárt az idő és ezzel a frizurával és szakállal nem éppen néz ki a nők bálványának. Reméljük, hogy a közelgő (áprilisban kezdik a forgatást) Indiana Jones 5. részében, ki fogja köszörülni ezt a csorbát.

Kíváncsi leszek, hogy a másik kutyás film, nevezetesen a Togo, hogy fog teljesíteni a mozikban. A Togo-ban Willem Dafoe-t láthatjuk, mint kutyaszán hajtó. A film egy igaz történetet dolgoz fel.

Magyar hétvégi bevételi lista top 10 - 2020 9.-ik hét:

  1. A láthatatlan ember
  2. A vadon hívó szava
  3. Sonic, a sündisznó
  4. Úriemberek
  5. Zárójelentés
  6. 10 nap anyu nélkül
  7. Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk
  8. Sötét vizeken
  9. Ne játssz a tűzzel
  10. A vágyak szigete

Oszd meg ismerőseiddel, ha tetszett:

Neked ajánljuk:

Meghalt a Trónok harca egyik kedvence
Tegnap érkezett a szomorú hír, hogy Odin a kutya, aki a Trónok harcában Brandon Stark rémfarkasát al...
Lélegzetelállító videókon a Bosszúállók: Végjáték ...
A legjobb filmek nem ugyanazok lennének a vizuális effektek nélkül. A vizuális effektekre az angol n...
A Terminátor megmutatja, hogyan kell kezet mosni
Arnold Schwarzenegger igazán jó fej. Most is hozza a formáját. Készített egy oktató videót arról, ho...
DiCaprio újévi vakációja során megmentett egy embe...
DiCaprio december végén néhány barátjával vakációzott a karibi térségben. Források szerint egy férfi...

Hozzászólások:


Láttad a filmet, vagy csak van róla véleményed? Írd meg!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.