Az oldal töltődik...
Film Parádé

KALANDFILMEK

Itt vannak a legjobb kaland témájú filmekről szóló cikkek napi frissítésben. A kalandfilmek rendszerint a múltban játszódnak, ezért a műfaj klasszikus formájában szorosan kötődik a történelmi filmekhez. Jellemző rá a kardvívás és gyakran romantika is átszövi. A műfaj valószínűleg az 1930-as és 1940-es években élte fénykorát bár manapság is készülnek jó kalandfilmek.

Így készült a Demóna: A sötétség úrnője
2020.01.01. Wednesday
45 megtekintés
45
Íme egy remek forgatásokról készült videó, ami bemutatja, hogy hogyan készült a Demóna: A sötétség úrnője fantasy-kalandfilm. Sok érdekességet lehet látni a több, mint 13 perces videófelvételen. Látszik, hogy Angelina Jolie, Elle Fanning és Michelle Pfeiffer is odatette magát rendesen a forgatáson és a stáb meg a sminkesek is rengeteget dolgoztak.
Aquaman
2019.12.26. Thursday
1 megtekintés
1
Egy nap Arthur Curry (Jason Momoa) Atlantisz királyának a leszármazottja, így Ő a trón várományosa. Mivel Ő a törvényes örökös, így neki kell vezetnie a népét egy hatalmas csatába. Ebben a filmben a DC-univerzum egy új erős tagját és a történetét ismerheted meg, aki csatlakozott az igazság ligájához. Egy szuper szórakoztató vízalatti kaland, mely hamarosan folytatódni is fog.
Fekete özvegy szinkronos filmelőzetes
2019.12.23. Monday
393 megtekintés
393
Végre szinkronosan is megérkezett a Fekete Özvegy filmelőzetese. Natasha Romanoff (Fekete Özvegy) fiatalon, árva gyerekként került a szovjetek “Fekete özvegy programjába”, ahol kegyetlen kiképzésben részesült, amivel mind fizikailag mind pszichésen felerősítették, és még agymosáson is átesett. Később főképp bérgyilkos és kém munkákat végzett a KGB-nek, míg sikerült elszöknie az országból.
13 megválaszolatlan rejtély a Csillagok Háborúja: Skywalker korában
2019.12.22. Sunday
921 megtekintés
921
Sok olyan dolog került a filmbe, amely valójában nem túl kerek. A Star Wars franchise keretén belül filmet készíteni soha nem lesz könnyű feladat, függetlenül attól, hogy mennyi időt és erőfeszítést tesznek a film előzetes feltérképezésébe. Néhány dolog átcsúszik a repedések között. Ez az összeállítás a film 13 legnagyobb olyan dolgáról szól, amelyeknek nincs értelme, vagy nem magyaráznak meg.
Artemis Fowl szinkronizált filmelőzetes
2019.12.17. Tuesday
5 megtekintés
5
A 12 éves Artemis Fowl egy átlagon felüli kisfiú, akinek a felmenői mind bűnözők voltak. A fiú a komornyikjával együtt szeretné megtalálni a rejtélyes körülmények közt eltűnt apját, eközben pedig felfedez egy különleges, föld alatti világot, ahol korunkat meghaladó technológiát használnak és tündérek népesítik be. A film az azonos című fantasy regény sorozat alapján készült.
Kiadtak egy 8 perces videót a Csillagok Háborúja: Skywalker kora forgatásáról
2019.12.16. Monday
326 megtekintés
326
A Lucasfilm megosztott egy nyolc perces videót, amit a forgatásokon készített felvételekből vágtak össze a rajongóknak. Nagyon sok érdekes és izgalmas dolgot lehet megtudni belőle, de arra tökéletesen figyeltek, hogy ne lehessen belőle következtetéseket levonni a mozikban napokon belül debütáló Csillagok Háborúja: Skywalker kora film kimenetelére vonatkozólag. Egy nagyon kedves utalás is van a filmben Carrie Fisher-re.
Trollok a világ körül szinkronizált filmelőzetes
2019.12.15. Sunday
35 megtekintés
35
A szemetek nem szokott hozzá ennyi színhez és ennyi pompához. Túl sok búskomor filmet néztek túl sok borongós antihőssel. Talán itt az ideje, hogy egy kis napfényt engedjetek az életetekbe. Ezt gondolják az aranyos trollok. De vannak másféle trollok is, akik el akarják pusztítani a többieket. Másképp táncolnak és másképp zenélnek és azt hiszik, hogy csak a Rock zene a jó. Nézd meg ezt a filmelőzetest, ami már magában is szórakoztató.
Vadon hívó szava szinkronos filmelőzetes
2019.12.12. Thursday
142 megtekintés
142
Megérkezett az első szinkronos előzetes a Harrison Ford főszereplésével készülő A vadon hívó szava című kalandfilmhez. A film Jack London The Call of the Wild (A vadon szava) című regénye alapján készült és elég izgalmas kalandokat ígér. A sok szenvedést látott kutya (Buck) és John Thorton aranyásó együtt indul el egy nagy felfedezésre. A nagy kaland, A vadon hívó szava 2020. február 20-tól lesz látható a magyar mozikban.
Dolittle
2019.12.08. Sunday
7 megtekintés
7
Dr. John Dolittle (Robert Downey Jr.) zárkózottan él a birtokán egy állatsereglettel, miután a felesége meghal. Hét évvel a szerencsétlen eset után a királynő megbetegszik és magához hívatja Dolittle-t, mivel Ő a viktoriánus kor egyik leghíresebb orvosa és állatorvosa. Dolittle elindul a hajójával és néhány állattal, hogy egy mítikus szigeten megkeresse a királynő egyedüli gyógymódját.
Léghajósok (2019) feliratos filmelőzetes
2019.12.08. Sunday
5 megtekintés
5
A Léghajósok egy megtörtént eseményen alapuló film. Amelia Wren (Felicity Jones) a kalandvágyó léghajós, és egy meteorológus, James Glaisher (Eddie Redmayne) 1862-ben azt a közös célt tűzik ki maguk elé, hogy a léghajójukkal minden korábbinál magasabbra repülve bővítsék az emberiség ismereteit az időjárás pontosabb előrejelzésének érdekében. Csakhogy a túl nagy magasságban meg kell küzdeniük az oxigénhiánnyal és a léghajó sérülésével.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

KALAND MŰFAJ

A kalandfilm számtalan más műfajjal áll közeli rokonságban. Legjelentősebb alműfaja a történelmi időkben játszódó kosztümös kalandfilm, a francia kardpárbajfilm, a kínai wuhszia, valamint a japán szamurájfilm, a chambara. A hagyományosan férfiközönségnek szánt műfaj legnagyobb sztárjai közé tartozik Gary Cooper, Kirk Douglas, Charlton Heston, Alain Delon, Toshiro Mifune, Sean Connery és Harrison Ford. Rendezői között olyan nagyságok találhatóak, mint John Huston, Michael Curtiz, Zoltan Korda vagy a japán Akira Kurosawa. A kalandfilmek szerelmesei rengeteg jó film közül választhatnak. Csak hogy néhányat említsek: Az elveszett frigyláda fosztogatói, Robin Hood, Indiana Jones-filmek, a Karib-tenger kalózai filmek, Zorro-filmek.