Az oldal töltődik...
Film Parádé

KALANDFILMEK

Itt vannak a legjobb kaland témájú filmekről szóló cikkek napi frissítésben. A kalandfilmek rendszerint a múltban játszódnak, ezért a műfaj klasszikus formájában szorosan kötődik a történelmi filmekhez. Jellemző rá a kardvívás és gyakran romantika is átszövi. A műfaj valószínűleg az 1930-as és 1940-es években élte fénykorát bár manapság is készülnek jó kalandfilmek.

007: Nincs idő meghalni magyar feliratos filmelőzetes
2019.12.05. Thursday
137 megtekintés
137
A jövőre mozikba kerülő 007: Nincs idő meghalni, 25. James Bond filmben láthatjuk utoljára Daniel Craig-et James Bond-ként. Már beindultak a spekulációk arról, hogy ki válthatja ebben a szerepben Craig-et. A fő történet szál az, hogy Bond visszavonult és pihenéssel töltené az idejét, de egy barátja felkeresi, hogy segítsen neki felgöngyölíteni egy nagy, nemzetközi összeesküvést. Nézd meg a magyar feliratos trailert!
Fekete özvegy első filmelőzetes
2019.12.03. Tuesday
241 megtekintés
241
Váratlanul megérkezett Scarlett Johansson új filmjének, a Fekete özvegy-nek az előzetese. Az előzetesben láthatunk Budapesti felvételeket és akciókat is bőségesen.  Fekete Özvegy ellenfele egy zsoldos, aki különleges képességeinek köszönhetően azonnal le tudja másolni mások mozdulatait. A történet maga az Amerika kapitány: Polgárháború utáni időben játszódik.
Előre (2019) szinkronizált filmelőzetes
2019.11.28. Thursday
13 megtekintés
13
Egy fantasy violágban élő két fivér, 16-éves korukban kapnak egy ajándékot (egy varázsbotot), amit az édesapjuk hagyott rájuk. A varázsbothoz mellékelt leírás szerint, a varázsbot egyetlen napra vissza tudja varázsolni az édesapjukat. Egy újabb remek film a Toy Story és a Hihetetlen család alkotóitól. A két kalandor útra kél, hogy a félig sikerült varázslatot helyrehozzák. Nézd meg mindkettő szinkronos trailert!
Új teaser került fel a Csillagok háborúja: Skywalker kora-hoz. Tele van új jelenettel.
2019.11.25. Monday
256 megtekintés
256
Új, fél perces TV előzetes jelent meg a Star Wars : Skywalker kora-hoz, ami sok olyan jelenetet tartalmaz, amit eddig nem lehetett látni. Az előzetes szemmel láthatóan inkább a gonoszokkal foglalkozik. A Sith-csapatok és a Ren-lovagok teljes bemutatkozásra állnak fel, miközben a császár azt mondja: "Az utazásod végéhez közeledik." Úgy tűnik, hogy a rajongóknak is lassan véget ér ez a hosszú utazás (sorozat). Nézd meg most az előzetest!
Kicsoda Jannah a Csillagok háborúja 9-ben? Naomi Ackie megosztott pár fontos infót.
2019.11.25. Monday
17 megtekintés
17
Egyre közeledik az időpont amikor végre meg lehet majd nézni a mozikban a Csillagok háborúja: Skywalker kora-t. Naomi Ackie, aki a Star wars:  Skywalker korában Jannah-ot formázza meg, megosztott pár izgalmas információt a titokzatos karakteréről. JJ Abrams, a többi szereplővel és a stábbal együtt nagy munkát végeztek, és a film minden részletét titokban tartják. Nagyon kevés információt osztanak meg. Olvasd el, mit nyilatkozott.
Amundsen (2019)
2019.11.21. Thursday
2 megtekintés
2
A déli sark meghódításának igaz története alapján készült norvég-svéd-cseh dráma. A történelmi dráma nem csak a felfedezésről szól, hanem megoszt néhány érdekesebb részletet Roald Amundsen magánéletéből. A film rendezője Espen Sandberg (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) akinek nem ez az első  norvég történelem hőseiről szóló filmje.
Megérkezett A vadon hívó szava (2020) első filmelőzetese
2019.11.21. Thursday
368 megtekintés
368
Megérkezett az első (sajnos nem szinkronos) előzetes a Harrison Ford főszereplésével készülő A vadon hívó szava című kalandfilmhez. A film Jack London The Call of the Wild (A vadon szava) című regénye alapján készült és elég izgalmas kalandokat ígér. A film középpontjában egy bernáthegyi kutya (Buck) és  egy John Thorton nevű aranyásó története áll. A kutya elég mostoha sorsot él, amíg nem kerül John-hoz. Onnantól viszont beindulnak a kalandok.
8 új exclusive fotót osztottak meg a Skywalker kora filmből
2019.11.20. Wednesday
541 megtekintés
541
A Csillagok háborúja: Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker) megjelenéséig már csak egy hónap van vissza. A Lucafilm-nél úgy döntöttek, hogy ennek apropóján megosztanak a rajongókkal nyolc fotót a filmből. Szerintem ez egy remek ötlet volt az érdeklődés fenntartására. A képek, bár nem túl fednek fel semmi titkot, áttekintést nyújtanak a folytatódó trilógia visszatérő kedvenceiről, valamint néhány új arcról. Nézd meg a képeket.
A Star Wars: Skywalker kora ugyanúgy meséli el Leia történetét, mintha a színésznő még élne
2019.11.18. Monday
231 megtekintés
231
A Skywalker kora elmondja Leia Organa eredeti történetét, amelyet mindig is el akartak mondani. JJ Abrams egy nemrégiben készített interjúban jelentette be ezt. Carrie Fisher sajnos 2016 végén, 60 éves korában elhunyt. Éppen befejezte Az utolsó Jedik című munkáját , ám ez nagy rést hagyott a trilógia folytatásában készült utolsó részben. Olvasd el mit nyilatkozott JJ Abrams.
BRÉKING! Új szinkronos filmelőzetest kapott a Jumanji: A következő szint
2019.11.14. Thursday
127 megtekintés
127
Új, fantasztikus filmelőzetest kapott a Jumanji: A következő szint. Már az előzetes is nagyon szórakoztató. Az új kaland még nagyobb kihívás és ezúttal nem mindenki jut ki élve a játékból. Dwayne "The Rock" Johnson és Danny DeVito rajongóknak kihagyhatatlan lesz ez a film. December 12-től meg is nézheted a mozikban. Nézd meg a friss és az előző trailert is!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

KALAND MŰFAJ

A kalandfilm számtalan más műfajjal áll közeli rokonságban. Legjelentősebb alműfaja a történelmi időkben játszódó kosztümös kalandfilm, a francia kardpárbajfilm, a kínai wuhszia, valamint a japán szamurájfilm, a chambara. A hagyományosan férfiközönségnek szánt műfaj legnagyobb sztárjai közé tartozik Gary Cooper, Kirk Douglas, Charlton Heston, Alain Delon, Toshiro Mifune, Sean Connery és Harrison Ford. Rendezői között olyan nagyságok találhatóak, mint John Huston, Michael Curtiz, Zoltan Korda vagy a japán Akira Kurosawa. A kalandfilmek szerelmesei rengeteg jó film közül választhatnak. Csak hogy néhányat említsek: Az elveszett frigyláda fosztogatói, Robin Hood, Indiana Jones-filmek, a Karib-tenger kalózai filmek, Zorro-filmek.