Az oldal töltődik...
Film Parádé

KALANDFILMEK

Itt vannak a legjobb kaland témájú filmekről szóló cikkek napi frissítésben. A kalandfilmek rendszerint a múltban játszódnak, ezért a műfaj klasszikus formájában szorosan kötődik a történelmi filmekhez. Jellemző rá a kardvívás és gyakran romantika is átszövi. A műfaj valószínűleg az 1930-as és 1940-es években élte fénykorát bár manapság is készülnek jó kalandfilmek.

A rendező megosztott egy képet a Halálos iramban 9 forgatásáról
2019.11.12. Tuesday
353 megtekintés
353
Justin Lin rendező megerősítette, hogy a forgatás hivatalosan is elkezdődött. A rendkívül sikeres franchise következő részének a forgatása a nyár folyamán elindult. Vin Diesel visszatér Dom Toretto-ként, hogy ismét vezesse "Gyorscsaládját" a legújabb , vad, földkörüli kalandokban. Tudj meg mindent a forgatásról és nézd meg a képet!
Mégis jelöli a Disney az Oscar-ra Robert Downey Jr-t a Bosszúállók végjáték filmszerepéért
2019.11.08. Friday
52 megtekintés
52
A Marvel Cinematic Universe rajongói megdöbbentek, amikor megtudták, hogy a Tony Stark-ot alakító színészt eredetileg nem akarták jelölni az Oscar-ra. A rajongók annyira beindultak ettől, hogy  még online petíciót is akartak indítani a Disney-nek, hogy támogassa RDJ jelölését.
A Jurassic World 3 szereplőgárdája két kulcsfontosságú szinésszel bővült
2019.11.08. Friday
117 megtekintés
117
Kezd összeállni a Jurassic World 3 szereplőgárdája.Nézd meg kik csatlakoztak eddig és egy rövid videó is vár Rád.
BRÉKING: Új Star wars előzetes
2019.11.06. Wednesday
22 megtekintés
22
Új szinkronos előzetest kapott a Star Wars Skyywalker kora! Nagyon izgalmas lett ez a trailer is. Nézd meg most.
Zac Efron aláírta a dzsungel királya szerződését
2019.11.06. Wednesday
34 megtekintés
34
Zac Efron a filmben Ari Furman szerepében fog játszani. Az író/rendező páros a Golden Globe díjas Glenn Ficarra és John lesz. Olvasd el, amit már most tudni lehet a filmről!
A Kémesítve új szinkronos előzetest kapott
2019.11.05. Tuesday
9 megtekintés
9
Egy újabb kihagyhatatlan családi mozizást ígérő animációs film. Lance a főhős, a világ legmenőbb titkosügynöke, aki 2019-ben nem csak a földön tarol, hanem a gravitációval is dacol.A film a kémkedés világába kalauzol el minket.Nézd meg az összes trailert a filmről. Már ezek is nagyon szórakoztatóak.
Megérkezett a Dzsungeltúra szinkronos előzetese
2019.11.03. Sunday
28 megtekintés
28
A Disney új kalandfilmje, a Dzsungeltúra egy fantasztikus, szinkronos előzetest kapott. A két főszereplő Dwayne "The rock"Johnson és Emily Blunt. Az előzetes alapján a film nagyon szórakoztató és izgalmas lesz. Nézd meg Te is a szinkronos előzetest!
Bosszúállók: Végjáték
2019.10.30. Wednesday
9 megtekintés
9
Bosszúállók: Végjáték film adatlap. Tudj meg minden lényeges információt a fantasztikus 3 órás filmről ami méltó lezárása a 10 éves szériának. A harmadik Bosszúállók-film végső soron Thanos szemszögéből mutatja be a történéseket.
Star Wars: Skywalker kora filmelőzetesek
2019.10.26. Saturday
112 megtekintés
112
Három filmtrailert tudsz megnézni a Skywalker kora-ból. Az első kettő magyar szinkronos. A harmadik pedig angol nyelvű, ami a végső trailer.
Demóna: A sötétség úrnője
2019.10.26. Saturday
13 megtekintés
13
A 2014-es világsiker, a DEMÓNA folytatásában Demóna és keresztlánya, Auróra kénytelenek átgondolni a köztük lévő köteléket, midőn egy közelgő esküvő kérdése, váratlan szövetségesek felbukkanása és sötét erők munkálkodása más-más útra tereli őket. Amerikai családi kalandfilm, fantasy, 118 perc, 2019
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

KALAND MŰFAJ

A kalandfilm számtalan más műfajjal áll közeli rokonságban. Legjelentősebb alműfaja a történelmi időkben játszódó kosztümös kalandfilm, a francia kardpárbajfilm, a kínai wuhszia, valamint a japán szamurájfilm, a chambara. A hagyományosan férfiközönségnek szánt műfaj legnagyobb sztárjai közé tartozik Gary Cooper, Kirk Douglas, Charlton Heston, Alain Delon, Toshiro Mifune, Sean Connery és Harrison Ford. Rendezői között olyan nagyságok találhatóak, mint John Huston, Michael Curtiz, Zoltan Korda vagy a japán Akira Kurosawa. A kalandfilmek szerelmesei rengeteg jó film közül választhatnak. Csak hogy néhányat említsek: Az elveszett frigyláda fosztogatói, Robin Hood, Indiana Jones-filmek, a Karib-tenger kalózai filmek, Zorro-filmek.