Az oldal töltődik...
Film Parádé

KRIMIK

Itt vannak a legjobb krimi témájú filmekről szóló cikkek napi frissítésben. A krimi (bűnügyi film) nagyon népszerű műfaj, amely a bűntények felderítésével, elkövetésük bemutatásával, illetve lélektani indítóokaik vizsgálatával, valamint a bűnözők, nyomozók („detektívek”) és bűnügyi rendőrök világával foglalkozik. A krimik központi eleme a bűncselekmény és maga a nyomozás, ami a bűnös és bűncselekmény felderítésének a folyamatát mutatja be. Nagyon izgalmas műfaj.

Halál a Níluson szinkronos filmelőzetes
2020.09.05. Saturday
63 megtekintés
63
Szinkronosan is megérkezett Gal Gadot új filmjének, a Halál a Níluson-nak az előzetese. A belga detektív, Hercule Poirot egyiptomi vakációja egy folyami gőzösön ijesztő fordulatot vesz, amikor a hajón utazó álompár idilli nászútját gyilkosság zavarja meg. A végeláthatatlan sivatagban, a gízai piramisok lábánál kibontakozó rejtélyben a féktelen szenvedély és az őrjítő féltékenység éppúgy főszerepet játszik, mint a változatos hátterű és kifogástalanul öltözött utazók...
Cut Throat City előzetes
2020.02.19. Wednesday
4 megtekintés
4
Egy csapat gengszter New Orleans-ban a Katrina hurrikán idején akar elkövetni egy kaszinó rablást, ami végül nem egészen úgy sikerül, ahogy azt a 4 jóbarát (Terrence Howard, Wesley Snipes, Ethan Hawke,  Demetrius Shipp Jr.) elképzelte. Az előzetes alapján jónak tűnik a film. A bűnügyi dráma idén márciusban kerül forgalomba az USA-ban. Magyarországi vetítésről egyelőre nincs infó.
Nő az ablakban szinkronizált előzetes
2020.01.17. Friday
21 megtekintés
21
Egy Hitchcock stílusú thriller ami egy agórafóbiás (nem mer kimenni a házból) nőről szól (Amy Adams), aki jobb híján a szomszédai, kukkolásával múlatja az időt. A probléma onnan kezdődik, amikor a szembeszomszédját (Julianne Moore) meg- támadják. Kihívja a rendőrséget, akik sértetlenül találnak rá a nőre, de a kukkoló szerint az nem is a szomszédja. Innentől kezdve senki nem az akinek gondolják és semmi nem az aminek látszik.
Csiszolatlan gyémánt (Uncut Gems) feliratos filmelőzetes
2020.01.10. Friday
30 megtekintés
30
Végre megérkezett a feliratos filmelőzetes Adam Sandler új, Oscar gyanús filmjének, a Csiszolatlan gyémánt-nak az előzetese. A film egy New York gyémántnegyedében tevékenykedő ékszerészről szól, aki kockázatos szakmája mellett is szeret kockáztatni, és meglehetősen nagy tétekben fogad sportversenyekre. Egy nap azonban köt egy őrült fogadást, és ezután minden összeomlik: a hitelezői a pénzüket követelik.
Ragadozó madarak új feliratos filmelőzetes
2020.01.09. Thursday
223 megtekintés
223
Harley Quinn Jokerrel való szakítása után eléggé megváltozott és elkezdett arra vágyakozni, hogy normális életet éljen, de rá kell jöjjön, hogy egy csomóan szeretnék inkább halottnak látni. Összeáll pár barátnőjével, Fekete Kanárival, Vadásznővel, Renee Montoyával és elég nagy pusztításba kezdenek, hogy kiszabadítsanak egy fiatal lányt. A film 2020 legjobban várt filmje az olvasók szerint.
Volt egyszer egy... Hollywood (2019)
2020.01.09. Thursday
6 megtekintés
6
Tarantino legújabb filmje Los Angelesben játszódik 1969 nyarán. A főszereplője az állástalan színész, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) és a kaszkadőre és barátja, Cliff Booth (Brad Pitt). Együtt próbálnak boldogulni Hollywoodban akkoriban, amikor Charles Manson és szektája brutális módon meggyilkolta az állapotos Sharon Tate-t. A film ugyanolyan véres és gyilkos humorú, ahogy megszokhattuk Tarantíno-tól.
A hegyek szigete feliratos filmelőzetes
2020.01.09. Thursday
13 megtekintés
13
Gilda szeretne hozzájutni a harminc milliójához a férjétől, Zsolttól aki az egyetlen aki tudja, hova van elrejtve a korábbi balhéból származó pénz. A probléma az, hogy Zsoltot Bukarestben tartják fogva, így Gildának segítséget kell kérnie egy korrupt rendőrtől. A mentőcsapathoz még csatlakoznak páran. A csapat a Kanári-szigetekre utazik, hogy a helyi ősi fütty-nyelvet elsajátítva üzenhessenek egymásnak a megtervezett mentőakció során.
Valan - Az angyalok völgye (2019)
2019.11.21. Thursday
12 megtekintés
12
A Valan - Az angyalok völgye  egy erdélyi bányavárosban játszódó magyar krimi. A főhős Péter, aki a Valan-ban 22 évvel ezelőtt eltűnt húga, Juli után nyomoz. Péter azóta se tudta feldolgozni a traumát, ami jó hajtóerőt ad a munkájának, mivel rendőrként az eltűnt lányok  megmentésén dolgozik. A bonyodalom akkor kezd beindulni, amikor az erdőben találnak egy holttestet.
Tőrbe ejtve interjú Daniel Craig-el és Jamie Lee Curtis-szel
2019.11.21. Thursday
10 megtekintés
10
Hamarosan érkezik a mozikba a Törbe ejtve, 130 perces amerikai krimi-dráma. A ScreenRant megkérdezte a két színészt a filmről. Az interjút eredeti nyelven megnézheted a cikk alján. Az érdekesebb részeket kiszedtünk Neked a screenrant.com cikke nyomán. Ha még nem láttad a filmelőzeteseit, akkor azt se mulaszd el.
Az ír végső előzetest kapott
2019.11.20. Wednesday
160 megtekintés
160
A premier előtt kiadtak még egy előzetest a filmhez. Hát az biztos, hogy nagyon ütős lesz ez a film. Az előzetesben sok részletet megmutatnak. Egy újabb nagyszerű Scorsese eposz fantasztikus színészekkel és egy jó sztorival. A rossz nyelvek szerint, nem is valóságos történeten alapul a film, de az előzetes alapján elég hihetőre sikerült. Ezt mindenképp látnod kell!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

KRIMI MŰFAJ

A krimi műfajnak több speciális alműfaja is van, mint a detektívregény, a jogi krimi, a rendőrségi krimi, a politikai krimi, a bírósági dráma vagy a „kemény krimi” (hardboiled). A krimi szó az angol „crime” kifejezésből ered, amelynek jelentése „bűn”. Alapvető műfaji eleme tehát a bűn valamilyen formában való megjelenése. Alműfajtól függetlenül minden krimiként definiált alkotás valamilyen rejtélyen alapul, melynek megoldása rendszerint a főhős feladata. A krimikben gyakran használt típuskarakterek a detektív, nyomozó, magánnyomozó, bűnöző, orvos, újságíró. Az Ezeregyéjszaka meséiben található az egyik legkorábbi ismert példa a krimi műfajára. Mivel a krimi is nagyon népszerű műfaj, ezért rengeteg jó krimit készítettek már, mint például a Hetedik, A bárányok hallgatnak, Szemtől szemben, Léon, a profi, Kapj el, ha tudsz, Joker, Elcserélt életek