Az oldal töltődik...
Film Parádé

KRIMIK

Itt vannak a legjobb krimi témájú filmekről szóló cikkek napi frissítésben. A krimi (bűnügyi film) nagyon népszerű műfaj, amely a bűntények felderítésével, elkövetésük bemutatásával, illetve lélektani indítóokaik vizsgálatával, valamint a bűnözők, nyomozók („detektívek”) és bűnügyi rendőrök világával foglalkozik. A krimik központi eleme a bűncselekmény és maga a nyomozás, ami a bűnös és bűncselekmény felderítésének a folyamatát mutatja be. Nagyon izgalmas műfaj.

Robert De Niro válaszolt a kritikákra, amelyek szerint Az ír hazugságokon alapul
2019.11.16. Saturday
354 megtekintés
354
Robert De Niro nyilatkozott Az ír című filmet ért kritikával kapcsolatban miszerint a film hazugságokon alapul. A filmet jelenleg az amerikai mozikban játsszák és jó véleményeket lehet róla olvasni. Magyarországon november 21-től lehet majd megnézni. A kritikusok szerint De Niro karrierjének egyik legjobb előadása, Al Pacino, Joe Pesci és Martin Scorsese rendezővel együtt. Azonban vannak páran, akik úgy vélik, hogy a film nem igaz történeten alapul.
Az ír filmelőzetes
2019.11.11. Monday
74 megtekintés
74
Martin Scorsese filmjében olyan főszereplők vannak, mint Robert De Niro és Al Pacino. Frank Sheeran a második világháborúban szerzett gyakorlatát kamatoztatva a maffia egyik legértékesebb bérgyilkosa. Pár évvel később megpróbálja felidézni Jimmy Hoffa kivégzését. Az már az előzetesből is látszik, hogy miért várják olyan sokan ezt a filmet. Nézd meg a szinkronos trailert!
Az átok háza szinkronos előzetes
2019.11.09. Saturday
6 megtekintés
6
Egy gyerekét egyedül nevelő, magányos rendőrnő (Andrea Riseborough) is a közelébe kerül annak a titokzatos, természetfeletti erőnek, amely öldöklő dühöngésre kényszerít bárkit, aki addig pusztít maga körül, míg meg nem hal – és akkor a fertőzés tovább is lép egy újabb áldozatra. Nézd meg az előzetest most, de vigyázz, mert 16 éven felüli tartalom!
Zac Efron aláírta a dzsungel királya szerződését
2019.11.06. Wednesday
32 megtekintés
32
Zac Efron a filmben Ari Furman szerepében fog játszani. Az író/rendező páros a Golden Globe díjas Glenn Ficarra és John lesz. Olvasd el, amit már most tudni lehet a filmről!
Tőrbe ejtve (Knifes out) végső előzetes érkezett
2019.10.29. Tuesday
21 megtekintés
21
Egy modern krimi Agatha Christie-stílusában a Looper – A jövő gyilkosa rendezőjétől! A TŐRBE EJTVE olyan sztárokat vonultat fel, mint Daniel Craig, az Oscar-díjas Christopher Plummer, Chris Evans. A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában a születésnapi parti másnapján...
John Wick: 3. felvonás - Parabellum
2019.10.26. Saturday
12 megtekintés
12
Még több akció és még látványosabb küzdelmek, a készítőknek sikerült még egy lapáttal rátenni az előző részekre. Ezt a filmet nem a bonyolult történet miatt nézik meg az biztos. Chad Stahelski rendezőként apait-anyait beletett a franchise harmadik részébe. Persze vannak olyanok, akiknek a 3. rész már feleslegesnek tűnik, de a többség szerette a székbe szegező akciójelenetek miatt. Akinek az első két rész tetszett, az a harmadikat is imádni fogja.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

KRIMI MŰFAJ

A krimi műfajnak több speciális alműfaja is van, mint a detektívregény, a jogi krimi, a rendőrségi krimi, a politikai krimi, a bírósági dráma vagy a „kemény krimi” (hardboiled). A krimi szó az angol „crime” kifejezésből ered, amelynek jelentése „bűn”. Alapvető műfaji eleme tehát a bűn valamilyen formában való megjelenése. Alműfajtól függetlenül minden krimiként definiált alkotás valamilyen rejtélyen alapul, melynek megoldása rendszerint a főhős feladata. A krimikben gyakran használt típuskarakterek a detektív, nyomozó, magánnyomozó, bűnöző, orvos, újságíró. Az Ezeregyéjszaka meséiben található az egyik legkorábbi ismert példa a krimi műfajára. Mivel a krimi is nagyon népszerű műfaj, ezért rengeteg jó krimit készítettek már, mint például a Hetedik, A bárányok hallgatnak, Szemtől szemben, Léon, a profi, Kapj el, ha tudsz, Joker, Elcserélt életek