Az oldal töltődik...
Film Parádé

ROMANTIKUS FILMEK

Itt vannak a legjobb romantikus témájú filmekről szóló cikkek napi frissítésben. Az ide sorolt filmek történetében hangsúlyos szerepet kapnak a pozitív érzelmek, pl. szerelem, szülői érzések, hazafiasság, önfeláldozás, stb. Az ilyen filmekben is előfordul, hogy a főhős meghal, de ilyenkor is a történet végső kimenetele pozitív. A romantikus, szerelmes filmek ideális programot nyújtanak egy meghitt estére.

7 dolog, amit mindenki figyelmen kívül hagy az Igazából szerelem-ben
2019.12.24. Tuesday
92 megtekintés
92
Idén is, mint minden karácsonykor a tévéműsor "kötelező" eleme az Igazából szerelem. A filmben különböző szerelmi szerelmi  történeteket követhetünk végig és az aktualitását az adja, hogy karácsony időszakában játszódik. Sok izgalmas történet egy igazán remek romantikus vígjátékban összegyúrva. Viszont, ha mélyebben megvizsgáljuk a történetet, akkor sok sebből vérzik.
Rejtett furcsaság az Igazából szerelem-ben, amit tuti Te se tudtál
2019.12.06. Friday
99 megtekintés
99
Az igazából szerelem (Love Actually) egy olyan romantikus vígjáték, amit akárhányszor meg lehet nézni és ehhez asszisztálnak a tévécsatornáknál is minden karácsonykor. Van viszont egy olyan furcsaság a filmben két főszereplő viszonylatában, amit tuti nem vettél észre/nem tudtál Te sem. Nevezetesen Thomas Brodie-Sangster, aki a kisfiút játszotta és Keira Knightley-ról van szó. Meg fogsz lepődni!
Tel-Avivban minden megtörténhet (2019) feliratos filmelőzetes
2019.11.28. Thursday
4 megtekintés
4
A film (luxemburgi-belga-izraeli-francia romantikus dráma, vígjáték) a velencei filmfesztivál Horizontok programjában mutatkozott be, itt két díjjal is elismerték, majd számos további nemzetközi díjat nyert. A történet főszereplője Szalám, aki elkezd írni egy könyvet, de a befejezés miatt összetűzésbe kerül a történet finanszírozóival és ez miatt emberi  és alkotói válságba kerül. Nézd meg a trailert!
Múlt karácsony (2019)
2019.11.27. Wednesday
122 megtekintés
122
Egy remek karácsonyos film, amit George Michael száma inspirált. Az egyik főszereplő Kate (Emilia Clarke A trónok harcából), aki egy karácsonyos boltban dolgozik törpének beöltözve, de ez nem teszi túl boldoggá. Aztán megismerkedik egy férfivel, Tom-al (Henry Golding). Egyszerre vicces és romantikus film. Jó szórakozást nyújt mindenkinek, aki megnézi.
Egy herceg karácsonyra: A királyi bébi (2019) filmelőzetes
2019.11.20. Wednesday
136 megtekintés
136
A karácsony igazi ajándékkal kedveskedik Aldovia lakóinak, ugyanis érkezik a királyi baba, amivel új kaland kezdődik. A baba születés előtt azonban nyélbe kell ütni egy fegyverszüneti megállapodást Aldóvia és Penglia között. Vajon ez menni fog, amikor a királyi pár már azon is fennakad, hogy a gyerek közoktatásban tanuljon-e vagy nem?
Tudsz titkot tartani? (2019) filmelőzetes
2019.11.18. Monday
94 megtekintés
94
Már csak pár nap és megnézheted a moziban ezt a jó kis romantikus vígjátékot. Egy zuhanó repülőn Emma a szomszéd pasinak elmondja a titkait, aztán amikor a gép mégse zuhan le, akkor bízik benne, hogy soha többet nem fognak találkozni, de az élet mást hoz, miután kiderül, hogy a munkahelyén a nagyfőnök az a pasi. Ha eddig nem nézted volna meg az előzetest, akkor itt a remek alkalom.
Mi történt Thomas Brodie-Sangster-el az Igazából szerelem óta
2019.11.16. Saturday
274 megtekintés
274
A film egyik legaranyosabb szereplője Sam a 12 éves fiú, akit Thomas Brodie-Sangster alakított. Sam beleszeretett egy lányba az iskolájából, miután elvesztette az édesanyját és arról lett híres, hogy megtanult dobolni, hogy elbűvölje a lányt. A film egyik ikonikus jelenetében átszalad a reptéren, hogy bevallja szerelmét Joanna-nak, mielőtt az elrepül. De mi történt Thomas-szal azóta?
Judy (2019) szinkronos filmelőzetes
2019.11.13. Wednesday
3 megtekintés
3
A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött. Nézd meg az előzetest.
Szerelemre kattintva
2019.11.08. Friday
5 megtekintés
5
A Szerelemre kattintva által felvetett probléma nagyon is aktuális, hiszen életünkbe teljesen beleszövődnek a közösségi hálók. Habár a Szerelemre kattintva egy lélektani dráma, de sok jó poén is van benne.. Élvezetes film, amely komoly társadalmi problémáról szól, rendkívül szórakoztatóan, és persze nem minden tanulság nélkül. Juliette Binoche játéka pedig mindent megér.
Seveled filmelőzetes
2019.11.01. Friday
13 megtekintés
13
December 5-től vetítik a mozikban ezt a remek romantikus vígjátékot. A  filmet Orosz Dénes rendezte, aki a Poligamy és a Coming Out filmeket is jegyzi. A film várhatóan remek szórakozást nyújt majd mindenkinek, aki megnézi. A bonyodalom egy hazugság miatt alakul ki. Nézd meg az előzetest.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

ROMANTIKUS MŰFAJ

A romantikus film a nézők számára szimpatikus, általában kellemes megjelenésű, vagy legalábbis szerethető főszereplőket kínál. A történet bizonyos szempontból egyszerű, hogy könnyen befogadható legyen, ugyanakkor a mindennapokból kiragadja a nézőt, amikor szokatlan, kiélezett helyzetekbe helyezi hőseit. A romantikus film főhősei gyakran néznek szembe nehézségekkel, amiket le kell küzdeniük, ezek a legkülönfélébbek lehetnek: pénzügyi problémák, betegségek, faji vagy társadalmi korlátok, foglalkozásbeli különbségek, családi ellenkezés a kapcsolattal szemben, stb. A történet során előfordulnak egyéb, elterelő kapcsolatok, csábítások, illetve az „igazi” keresése. A romantikus film igen népszerű a filmkészítők és filmforgalmazók körében, mivel többnyire elegendő hozzá két szimpatikus főszereplő és egy jól megírt történet, így ezekből is rengeteg jót lehet találni, mint például a Két hét múlva örökké, Az 50 első randi, Igazából szerelem, Álmomban már láttalak, stb.