Az oldal töltődik...
Film Parádé

SCI-FI FILMEK

Itt vannak a legjobb sci-fi témájú filmekről szóló cikkek napi frissítésben. A sci-fi, más néven tudományos-fantasztikus film többségében egy lehetséges, képzeletbeli jövőben játszódó történetet mutat be. A science fiction témái olyan témák, melyek konceptuálisan lehetségesek az általunk megértett tudományos törvények keretei között, bár az időgépek és a fénysebességnél gyorsabb utazás kétségtelenül a legvégső határáig feszíti ezt a keretet.

Fekete Özvegy végső előzetes
2020.03.09. Monday
19 megtekintés
19
Befutott a Fekete Özvegy (Black Widow) végső előzetese. Az új előzetes látványos jelenetekben gazdag. A film az MCU rajongói számára olyan történetet fog nyújtani Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) számára, amelyet a Bosszúállók: Végjáték nem tudott elmondani a karakterek nagy száma miatt. A 007:Nincs idő meghalni példáját (őszre csúsztatás) nem követi a film és időben meg tudod nézni a mozikban, nevezetesen április 30-ától.
Only filmelőzetes
2020.02.22. Saturday
16 megtekintés
16
Egy üstökös elhoz a földre egy rejtélyes vírust, ami a földön élő összes nőt megöli, kivéve a főszereplő pár női tagját. A párnak természetesen rejtőzködnie és menekülnie kell azok elől, akik szeretnék megölni a nőt. A rejtekhellyé alakított lakásukból elmenekülnek az erőbe. Érdekes elképzelés a film története. Valyon mi lenne így az emberiséggel és egyáltalán miért akarják megölni Evát?
Hugo Weaving nem tér vissza Smith ügynökként a Mátrix 4-be
2020.01.22. Wednesday
37 megtekintés
37
Az eredeti trilógia egyik döntő tagja nem tér vissza a A Mátrix 4-be. Hugo Weaving kijelentette, hogy szerette volna újra eljátszani Smith ügynök szerepét a közelgő sci-fi sorozatban, de sajnos erre nincs módja. Weaving karakterét természetesen beleírták a forgatókönyvbe, és meg is próbálta megoldani, hogy el tudja játszani, de sajnos most nem jött jól ki a lépés a színésznek.
Akciódús, különleges előzetest kapott a Fekete özvegy
2020.01.14. Tuesday
34 megtekintés
34
Különleges videóvel lepte meg a nézőket a Marvel a College Football playoffja alkalmából. A videó feliratából is látszik, hogy ez nem egy egyszerű filmelőzetes (trailer), hanem egy különleges betekintő "special look", ami kifejezetten az akciójelenetekre koncentrál. Több olyan jelenet is van benne, ami az előző két filmelőzetesben nem volt benne és a Kiképzőt (Taskmaster) is láthatjuk.
A boldogságvirág filmelőzetes
2020.01.04. Saturday
5 megtekintés
5
Egy cégnél, ahol Alice dolgozik, kifejlesztik a világ első hangulatjavító, antidepresszáns virágát, amivel szeretnék boldogabbá tenni az emberiséget. Alice hazavisz egy virágot a fiának, Janónak. A fiú alaposan beleszippant, ami nem egészen azt a hatást váltja ki nála, amit Alice szeretne, mivel a fiú rájön, hogy jól kijön az apjával és vele szeretne élni. Mintha Janó már nem Janó lenne. A virág pollenje okozott nála valamit.
Fekete özvegy szinkronos filmelőzetes
2019.12.23. Monday
393 megtekintés
393
Végre szinkronosan is megérkezett a Fekete Özvegy filmelőzetese. Natasha Romanoff (Fekete Özvegy) fiatalon, árva gyerekként került a szovjetek “Fekete özvegy programjába”, ahol kegyetlen kiképzésben részesült, amivel mind fizikailag mind pszichésen felerősítették, és még agymosáson is átesett. Később főképp bérgyilkos és kém munkákat végzett a KGB-nek, míg sikerült elszöknie az országból.
Úgy tűnik, végre lesz valami az Új mutánsok-ból. Friss hírek jöttek róla.
2019.12.23. Monday
19 megtekintés
19
Az Új mutánsok projekt továbbra is halad előre. Januárban várható egy új trailer a filmhez. A film magyarországi bemutatója 2020. április 2-re van kitűzve, de a projekt eléggé akadozik és nagyon kevés információt adtak ki eddig róla. A Marvel rajongói már azt gondolhatják, hogy a régóta várt film soha nem fog napvilágot látni, miután a Disney és a Fox üzlet idén év elején lezárult. Lássuk mit tudunk jelenleg.
13 megválaszolatlan rejtély a Csillagok Háborúja: Skywalker korában
2019.12.22. Sunday
921 megtekintés
921
Sok olyan dolog került a filmbe, amely valójában nem túl kerek. A Star Wars franchise keretén belül filmet készíteni soha nem lesz könnyű feladat, függetlenül attól, hogy mennyi időt és erőfeszítést tesznek a film előzetes feltérképezésébe. Néhány dolog átcsúszik a repedések között. Ez az összeállítás a film 13 legnagyobb olyan dolgáról szól, amelyeknek nincs értelme, vagy nem magyaráznak meg.
Kiadtak egy 8 perces videót a Csillagok Háborúja: Skywalker kora forgatásáról
2019.12.16. Monday
326 megtekintés
326
A Lucasfilm megosztott egy nyolc perces videót, amit a forgatásokon készített felvételekből vágtak össze a rajongóknak. Nagyon sok érdekes és izgalmas dolgot lehet megtudni belőle, de arra tökéletesen figyeltek, hogy ne lehessen belőle következtetéseket levonni a mozikban napokon belül debütáló Csillagok Háborúja: Skywalker kora film kimenetelére vonatkozólag. Egy nagyon kedves utalás is van a filmben Carrie Fisher-re.
Fekete özvegy első filmelőzetes
2019.12.03. Tuesday
241 megtekintés
241
Váratlanul megérkezett Scarlett Johansson új filmjének, a Fekete özvegy-nek az előzetese. Az előzetesben láthatunk Budapesti felvételeket és akciókat is bőségesen.  Fekete Özvegy ellenfele egy zsoldos, aki különleges képességeinek köszönhetően azonnal le tudja másolni mások mozdulatait. A történet maga az Amerika kapitány: Polgárháború utáni időben játszódik.
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

SCI-FI MŰFAJ

A sci-fi műfajnak több csoportja létezik. Az űrfilmek (Csillagok háborúja, Prometheus), cyberfilmek (Mátrix, A fűnyíróember) amik számítógépes hálózatokon játszódnak, az utópiák (Avatar) és disztópiák (negatív utópia, mint pl. az Én, a robot) a jövőben játszódnak, idegen- és inváziósfilmek (E.T.) amik középpontjában földönkívüliek állnak, robotfilmek (Terminátor, Cyborg - A robotnő), mutánsfilmek (Godzilla, Az új mutánsok).