Az oldal töltődik...
Film Parádé

SCI-FI FILMEK

Itt vannak a legjobb sci-fi témájú filmekről szóló cikkek napi frissítésben. A sci-fi, más néven tudományos-fantasztikus film többségében egy lehetséges, képzeletbeli jövőben játszódó történetet mutat be. A science fiction témái olyan témák, melyek konceptuálisan lehetségesek az általunk megértett tudományos törvények keretei között, bár az időgépek és a fénysebességnél gyorsabb utazás kétségtelenül a legvégső határáig feszíti ezt a keretet.

Új teaser került fel a Csillagok háborúja: Skywalker kora-hoz. Tele van új jelenettel.
2019.11.25. Monday
256 megtekintés
256
Új, fél perces TV előzetes jelent meg a Star Wars : Skywalker kora-hoz, ami sok olyan jelenetet tartalmaz, amit eddig nem lehetett látni. Az előzetes szemmel láthatóan inkább a gonoszokkal foglalkozik. A Sith-csapatok és a Ren-lovagok teljes bemutatkozásra állnak fel, miközben a császár azt mondja: "Az utazásod végéhez közeledik." Úgy tűnik, hogy a rajongóknak is lassan véget ér ez a hosszú utazás (sorozat). Nézd meg most az előzetest!
Kicsoda Jannah a Csillagok háborúja 9-ben? Naomi Ackie megosztott pár fontos infót.
2019.11.25. Monday
17 megtekintés
17
Egyre közeledik az időpont amikor végre meg lehet majd nézni a mozikban a Csillagok háborúja: Skywalker kora-t. Naomi Ackie, aki a Star wars:  Skywalker korában Jannah-ot formázza meg, megosztott pár izgalmas információt a titokzatos karakteréről. JJ Abrams, a többi szereplővel és a stábbal együtt nagy munkát végeztek, és a film minden részletét titokban tartják. Nagyon kevés információt osztanak meg. Olvasd el, mit nyilatkozott.
8 új exclusive fotót osztottak meg a Skywalker kora filmből
2019.11.20. Wednesday
540 megtekintés
540
A Csillagok háborúja: Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker) megjelenéséig már csak egy hónap van vissza. A Lucafilm-nél úgy döntöttek, hogy ennek apropóján megosztanak a rajongókkal nyolc fotót a filmből. Szerintem ez egy remek ötlet volt az érdeklődés fenntartására. A képek, bár nem túl fednek fel semmi titkot, áttekintést nyújtanak a folytatódó trilógia visszatérő kedvenceiről, valamint néhány új arcról. Nézd meg a képeket.
A Star Wars: Skywalker kora ugyanúgy meséli el Leia történetét, mintha a színésznő még élne
2019.11.18. Monday
231 megtekintés
231
A Skywalker kora elmondja Leia Organa eredeti történetét, amelyet mindig is el akartak mondani. JJ Abrams egy nemrégiben készített interjúban jelentette be ezt. Carrie Fisher sajnos 2016 végén, 60 éves korában elhunyt. Éppen befejezte Az utolsó Jedik című munkáját , ám ez nagy rést hagyott a trilógia folytatásában készült utolsó részben. Olvasd el mit nyilatkozott JJ Abrams.
BRÉKING: Új Star wars előzetes
2019.11.06. Wednesday
22 megtekintés
22
Új szinkronos előzetest kapott a Star Wars Skyywalker kora! Nagyon izgalmas lett ez a trailer is. Nézd meg most.
Star Wars: Skywalker kora filmelőzetesek
2019.10.26. Saturday
101 megtekintés
101
Három filmtrailert tudsz megnézni a Skywalker kora-ból. Az első kettő magyar szinkronos. A harmadik pedig angol nyelvű, ami a végső trailer.
Taylor Kitsch-t választották az Inferno főszerepére
2019.10.26. Saturday
55 megtekintés
55
Neill Blomkamp végre visszatér a kamera mögé és ezúttal horrorfilmet forgat. A District 9 rendezőjének a következő filmje az Inferno lesz, melynek a főszerepére Taylor Kitsch-t, a Csatahajó sztárját választotta. Olvasd el a sztorit és a nyilatkozatokat!
korhatár figyelmeztetés

A weboldalon található anyagok egy része még nem esett át korhatár be- soroláson, így a weboldal megtekintése 18 éven felülieknek ajánlott.

SCI-FI MŰFAJ

A sci-fi műfajnak több csoportja létezik. Az űrfilmek (Csillagok háborúja, Prometheus), cyberfilmek (Mátrix, A fűnyíróember) amik számítógépes hálózatokon játszódnak, az utópiák (Avatar) és disztópiák (negatív utópia, mint pl. az Én, a robot) a jövőben játszódnak, idegen- és inváziósfilmek (E.T.) amik középpontjában földönkívüliek állnak, robotfilmek (Terminátor, Cyborg - A robotnő), mutánsfilmek (Godzilla, Az új mutánsok).